Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa Valisi Şıldak, elektrik kesintisi sorunu için talimat verdi
Şanlıurfa’da artan elektrik kesintileri nedeniyle toplantı yapan Vali Hasan Şıldak, elektrik hizmetlerinin sunumunda meydana gelen aksamaların giderilmesi, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için bütün tedbirlerin alınması, her tür imkanın kullanılarak sorunun çözülmesi talimatını verdi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Depremzedelerin kaldığı konteynerde yangın çıktı
Osmaniye'de Karaçay konteyner kentte çıkan yangında 8 konteyner zarar gördü. Yangın bölgesinde inceleme yapan Vali Erdinç Yılmaz, "Hemen yenisini kurma çalışmalarını başlattık" dedi.
Günün en güzel sorusunu çocuklar sordu
Köy ziyaretlerine devam eden Niğde Valisi Cahit Çelik, kendisine meraklı gözlerle bakan çocuklara kayıtsız kalamadı. Vali Çelik, "'Vali amca biz de binelim mi?' Günün en güzel, en sevimli sorusuydu. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg’la köy içerisinde trafiğe girmeden turladık" dedi.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Peygamberler diyarı Eğil için çalışıyoruz"
Diyarbakır Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Volkan Hülür, çalıştığı dönem boyunca yapılan çalışmaları gösteren bir video paylaştı. Kaymakam Hülür, "Peygamberler diyarı Eğil için çalışıyoruz" dedi.
Şehir hastanesi yarın açılıyor
Köy ve mahalle ziyaretlerine devam eden Kütahya Valisi Musa Işın, iftar sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Işın, "28 Mart Perşembe günü Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Kapasitesi yüksek, modern cihazlarla donatılmış büyük bir hastane açacağız" dedi.
Van'a 1 milyar TL değerinde GES kurulacak
Van'a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için protokol imzalandı. Protokol ile Van'a 38,5 megawatt büyüklüğünde yaklaşık 1 milyar TL değerinde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.
“Türkiye’de tek: Kendimiz pişirip kendimiz dağıtıyoruz, hem de ücretsiz”
Batman Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Şükrü Alperen Göktaş, şehre yapılan bazı hizmetleri sosyal medya hesabından paylaştı.
Genç mucitlere destek sözü verdi
Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) DUSCART takımı ve takıma destek olan firma yetkilileriyle bir araya geldi.
"Günlük 4 bin ton atık ayrıştırılıyor"
Ankara'nın Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Kaymakam Adayı N. Cengiz Yamakoğlu ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Celal Almaz ile birlikte Tıbbi Atık İmha ve Evsel Atık Bertaraf Tesisi'ni ziyaret etti. Kaymakam Kılıç, "Tesisimiz, belediye atıkları, tıbbi atıklar ve tehlikeli atıkları kabul etmektedir. Günlük ortalama 4 bin ton atık ayrıştırıyor" dedi.
Batman'ın içme suyu sorunu çözülüyor
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısına karşı projeler geliştirdiklerini belirterek, "Kente su sağlayan içme suyu depolarının kapasitesi 43 bin m3’e çıkarıldı" dedi. Vali Canalp, içme suyuyla ilgili 2 önemli projenin daha hayata geçirileceğini belirtti.
Cizre Belediyesi GES projesiyle kendi elektriğini üretecek
Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile kendi elektriğini üretecek olan Cizre Belediyesi bu sayede içme suyu arıtma tesisi ve belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacını neredeyse tamamını karşılayacak.
Çölyak hastaları için glütensiz ekmek fırını yapılacak
Çölyak hastalarınca tüketilen gıda ürünlerini temin etmek, hastalıkla ilgili toplumsal bilinç ve farkındalığı oluşturulmak amacıyla Batman Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp himayelerinde hayata geçirilen “Çölyak Hastalarına Destek Projesi” kapsamında Batman Belediyesi tarafında yapılacak ‘Glütensiz Unlu Mamulleri Fırını ve Kafe’nin lansmanı yapıldı.
İlana çıkılmadan kapasitenin iki katı başvuru geldi
Niğde Valisi Cahit Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ziyaret ve incelemelere Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş ve ilgililer katıldı.
Geçen yıl 358 km yol yapıldı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrin gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlara en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
Erciş'te Atık Getirme Merkezi kuruluyor
Van'ın Erciş ilçesinde "Atık Getirme Merkezi” kuruluyor. Geri dönüşümün yapılacağı proje alanını ziyaret eden Kaymakam Murat Karaloğlu, alanda inceleme yaptı.
“Gören gözümüz, tutan elimiz, yürüyen ayağımız”
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Merkez ve ilçe muhtarları ile bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi. Vali Özarslan,” Muhtarlarımız gören gözümüz, tutan elimiz, yürüyen ayağımız. Hemşehrilerimiz ile aramızdaki bağın sağlıklı yürütülmesine çok faydalı katkı veriyorlar. Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
Sorun ve talepleri yerinde dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Taşbaşı köyünü ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinledi. Karadağ, taleplerin karşılanması yönünde ilgililere talimat verdi.
Batman'ın selden korunması için toplantı
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyaret etti. Ziyarette Batman'ın selden korunması için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
“Meslek lisesinden altın bilezikle mezun olursunuz”
Bozova’da bir dizi temas ve incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, meslek lisesi ziyaretinde öğrencilere, “Buradan elinizde mesleğinizle yani kolunuzda altın bileziğiniz takılı vaziyette mezun olursunuz ve iş hayatına çabucak atılabilirsiniz” diye seslendi.
“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”
Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi.
Fırtına sebebiyle çıkan yangını koordine etti
Sinop'un Türkeli ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu yangın meydana geldi. Çıkan yangında 2 ev ve 6 samanlık kullanılamaz hale geldi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, söndürme ve soğutma çalışmalarını yerinde koordine etti.
"Taleplerin yüzde 95'i tamamlandı"
Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez toplantıda bir araya geldi. Vali Sezer, "Bu toplantılarda muhtarlardan gelen taleplerin yüzde 95’inin tamamlandık" dedi.
Çobanlara sırt çantası desteği
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ilçedeki 50 çobana, içinde elektrikli kırkım makinesi, powerbank ve el feneri gibi malzemelerin olduğu sırt çantası hediye etti.
Asırlık cami kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı
Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Hüseyin Hoca köyünde bulunan asırlık Hüseyin Hoca Köyü Sahil Cami’sinin restorasyonu tamamlandı. Tarihi cami, kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı.