Arama
Arama Sonuçları
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Vali Çiçek, sporcularla bilek güreşi yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.
Gürün Kaymakamlığından coğrafi işaret atağı
Sivas’ın Gürün ilçesinde yetişen ve birbirinden güzel meyveler arasında yer alan “Ayvaniye Elması”, Gürün Kaymakamlığı ve Belediyesi girişimleriyle coğrafi işaretli ürün olarak raflarda yerini alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunuldu.
Hasarlı evlere girmeyin
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat Sulusaray merkezli gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti. Vali Özkan, "Hasarlı evlere girmeyin" uyarısında bulundu.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
Gazi onbaşıya ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Pençe-Kilit harekat bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan Sözleşmeli Onbaşı Selman Kızılalan’ı, Mezitli ilçesinin Bozön Mahallesi’ndeki ikametinde ziyaret etti.
Metehan Toy
Denizli Bozkurt Kaymakamı
Fidanlar Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valiliği koordinesinde yürütülen fidancılık projesi kapsamında, bugün vatandaşlara ücretsiz 49 bini kiraz, 6 bini vişne olmak üzere 55 bin meyve fidanı daha dağıtıldı.
Tıp Bayramında doktorlarla iftarda buluştu
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle ilde görev yapan doktorlarla Karaman Polisevinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı
Batı Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergahında, Karadeniz’in mavisinin ve yeşilinin ortasından geçen Özel Karaelmas Ekspresi İnfo Turu, uğradığı 3 ildeki destinasyonlarının ardından 2. gününde Zonguldak’ta ilgi ve mutlulukla karşılandı.
Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz’in zenginliklerini keşfedecek
“Karaelmas Turizm Ekspresi”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde info seferiyle yola çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu öncülüğünde gerçekleşen info turuna; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkilileri, Tur Operatörleri, TURSAB Yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları ve Sosyal Medya İçerik üreticileri katıldı.
14 yıllık hasret sona erdi
14 yıl sonra yeniden yollarda. Anadolu’dan Karadeniz’e uzanan: doğaya, insana ve huzur dolu anılara dokunan eşsiz bir yolculuk olan Karaelmas Ekspresi tanıtım seferi kapsamında Çankırı'ya geldi.
Kahraman şehidimizin adı okulda yaşatılacak
Bursa Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Şehit Halis Keskin'in adının verildiği Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ortak laboratuvarının açılışına katıldı. Kaymakam Esen, emeği geçenlere teşekkür etti.
Geleneksel motiflere yeniden hayat veriyorlar
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Süphan Mahallesinde bulunan Kilim Atölyesini ziyaret etti. Vali Balcı, geleneksel ürünlerin zamana ve teknolojiye karşı ayakta kalmasına katkı sunan Vanlı kadınları tebrik etti.
Birinci sınıfa yükseldiler
21 mülki idare amiri, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi. İçişleri Bakanlığı'nın 21 mülki idare amirini, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Her bir Vanlı için bir fidan dikilecek
Van Valisi Ozan Balcı, 2 milyon 700 bin fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşturmak için çalışan fidanlıkta inceleme yaptı. Vali Balcı, Vanlı her vatandaş için bir adet meyve fidanı dikileceğini söyledi.
Hayır duasını aldı
Ankara Elmadağ Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Karacahasan Mahallesi’nde yaşlı ve engelli vatandaşlara misafir oldu. Kaymakam Çaykara, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olacaklarını söyledi.
“Hudutta nöbet tutmak herkese nasip olmaz”
Iğdır Valisi Ercan Turan, yeni yıla vatan nöbetinde giren kahraman Mehmetçiklerin yeni yılını tebrik etti.
“Rabbim bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin”
Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehit aileleri ve evlatlarına yönelik “Şehit Çocuklarına Vefa” programı düzenlendi. Vali Mükerrem Ünlüer, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. Kahraman şehitlerimizin yavruları, aziz devletimize ve bize emanet. Rabbim bizi onlara karşı mahcup etmesin” dedi.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı
İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87’inci yıl dönümünde, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile kabri başında düzenlenen programla dualarla anıldı.
Taburcu olan Mehmetçiğe ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve eşi Dr. Selma Ünlüer, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 22.12.2023 tarihinde yaralanan ve tedavisi tamamlanarak taburcu olan P. Söz. Er Faruk Gürbak’ı evinde ziyaret etti.
Elmacılığın geleceği çalıştayda konuşuluyor
Dünya elma üretiminde lider ülkelerden olan Türkiye’deki üretimin yaklaşık yüzde 26’sını yapan Isparta’da, 2. Ulusal Elma Çalıştayı bugün başladı.
Hakkarili öğrenciler Çanakkale ve İstanbul’u gezdi
Hakkari Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamındaki resim sergisinin açılışını yapmak üzere gittiği Hakkari Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan tüm lise son sınıf öğrencilerine, İstanbul ve Çanakkale gezisi sözü vermişti. 12 Kasım 2023 tarihinde İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan bu öğrenciler, 17 Kasım 2023 itibariyle Hakkari’ye döndü.
Türkiye'nin en büyük bahçesini gezdi
8 bin 650 dekar arazi üzerine kurulan ve Türkiye’nin en büyük elma bahçesi olan Engin Tarım’a ait bahçede inceleme yapan Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, yetiştirilen ürün çeşitleri hakkında da bilgi aldı.
Hedefi yükseltti, yeni hedef 3 milyon
Okullara 2 milyon kitap dağıtan ve yeni hedefi 3 milyona çıkaran Van Valisi Ozan Balcı, çocukların çantalarında kitap taşımasını ve elma kasasından da olsa bir kitaplığının olmasını istedi.
Burdur Doğa Tarihi Müzesi
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni gezerek incelemede bulunarak, herkesi Neolitik Çağ'dan günümüze kadar Burdur'un tarihine ışık tutan eşsiz örneklerin sergilendiği müzeleri görmeye davet etti.
Kaymakam, çiftçilerle birlikte elma topladı
Türkiye'nin elma deposu kentlerinden biri olan Karaman'da fuji cinsi elma hasadı başladı. Hasada katılan Kazımkarabekir Kaymakamı Salih Kaya, çiftçilerle birlikte elma topladı.
Pazar esnafı ile tanıştı
Trabzon Hayrat Kaymakamlığına atanan ve 9 Ekim’de ilk kaymakamlık görevine başlayan 111. dönem kaymakam adaylarından Davut Elmastaş, Pazar esnafını ve kahvehaneleri ziyaret ederek Hayratlılarla tanıştı.
Davut Elmastaş
Hayrat Kaymakamı