Arama
Arama Sonuçları
"Kalplerin içindekini görmeye odaklanalım"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Unutmayalım ki eğer kusur varsa bakan gözdedir. Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım" dedi.
"Tebessümle geldik, muhabbetle karşılık bulduk"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi. Vali Serdengeçti, "Farkındalık, empati ve hoşgörü ile tüm engelleri geride bırakıyoruz. Tebessümle geldik, muhabbetle karşılık bulduk" dedi.
“Eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Dijital devrim ile birlikte dünyada kartların yeniden dağıtıldığını belirten Vali Şahin, “Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz” dedi.
Hamzalı şehitleri katliamın 29. yıl dönümünde dualarla anıldı
Diyarbakır Kulp ilçesi Hamzalı Mahallesinde 1 Ocak 1995 'te PKK terör örgütü tarafından şehit edilen, biri korucu, 6’sı çocuk, 9’ü kadın olmak üzere toplam 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.
Özel öğrenciler kafe işletti
Özel öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla Iğdır’da kafe işletti. Öğrencilerin hünerlerine şahitlik eden Vali Ercan Turan, engellilerin hayatın her alanında başarılı olabileceğini söyledi.
"Hepimiz hayatın içinde bir engelli adayıyız"
Dünya Engelliler Günü programında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Hepimiz hiçbir istisna olmadan hayatın içinde bir engelli adayıyız" diyerek, herkesin empati yapması gerektiğini vurguladı.
Sivas için hedef engelsiz bir şehir olması
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Engelleri el birliğiyle, gönül birliğiyle aşacağız. Sivas için nihai hedefimiz engelsiz bir şehir hedefidir" dedi.
‘Engel Tanımayan Empati Atölyesi’
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Niğde Belediyesi ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Cumhuriyet Meydanında hazırlanan Empati Atölyesini ziyaret eden Vali Cahit Çelik, engelli vatandaşların yaşamlarında yaşadıkları zorlukların daha iyi anlaşılabilmesi için hazırlanan parkurları deneyimledi.
“Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor”
Eğitim yöneticileriyle bir araya gelen ve bir seferberlik havası içinde çalışılmasını isteyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor. Büyük düşüneceğiz, daha derin ufuk çizgisine odaklanacağız ve hep birlikte eğitim alanında çıtayı yükselteceğiz” dedi.
“Kitap Candır Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan”
Vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Erzincan Valiliği himayesinde başlatılan ‘Candır Kitap Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi kapsamında ildeki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği, büyük ilgi gördü.
“Aramıza hoş geldin minik bebek”
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hayata geçirilen “Aramıza Hoş Geldin Minik Bebek” projesi kapsamında yeni doğan bebekler için hazırlanan hediyeleri, aileleri evlerinde ziyaret ederek takdim etti.
TİMBİR’e “Yılın Alkışı Hakeden Basın Projesi” Ödülü
Uluslararası Radyocular Birliği (IRU), kurucuları arasında www.miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği'ni (TİMBİR) "Yılın Alkışı Hakeden Basın Projesi" ödülüne layık gördü.
Tekerlekli sandalyede empati yaptı
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Engelliler Haftasında özel gereksinimli öğrenci ve özel gençler ile engelli bireylere yönelik hizmet sunan sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle bir araya geldi.
“Empati kurunca anlamak, anlayınca çözmek kolaylaşıyor”
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, birim amirleriyle birlikte, istek ve ihtiyaçları hususunda istişarelerde bulunmak ve ivedi çözümler geliştirmek üzere vatandaşlarla Açık Kapı programında bir araya geldi.
Yaren Projesi ile daha çok sosyalleşecekler
Sivas Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen yaşlı, engelli, çocuk, kadın, şehit ve gazi ailelerinin sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak “Yaren Projesi” düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
"Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz"
Bolu'da hastalıkların erken teşhisi ve hastaneye gelmekte güçlük çeken vatandaşlar için "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesi başlatıldı. Proje kapsamında içerisinde doktorların da yer aldığı sağlık ekipleri tarafından köylerde yaşayan vatandaşlar sağlık kontrolünden geçiriliyor.
'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok'
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sivas Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programlarda toplumsal farkındalığa dikkat çekildi.
“En büyük engel empati yapmamak”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mevlâna Kültür Merkezi Sema Salonunda program düzenledi. Özel çocuklar ve gençler icra ettikleri marş ve ezgilerle salona gelen misafirleri karşıladı.
“Farkındaysan, Engeller Yok Olur”
Sivas Akıncılar Kaymakamlığı, ‘Farkındaysan, Engeller Yok Olur’ projesi ile örnek bir etkinliğe imza attı. Proje ile ilçedeki öğrenciler engellilerin yaşadıkları sıkıntıları anlamak için bir saatlerini tekerlekli sandalye, göz bandı ve kulaklıklarla geçiriyor.
Nusaybin. Nasibeyn: Çift Nasipli yer…
Nusaybin, Nasibeyn: Çift Nasipli Yer: Beyaz güller diyarı, zengin diller senfonisi, ilim irfan kenti, dünyanın ilk üniversitesinin kenti, bünyeye güzellikten güzellik katan kent…
Empati için gözlerini bağlayıp yürümeye çalıştılar
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve il protokolü ile birlikte, Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen "Beyaz Baston" etkinliğine katıldı.
Engellilerle caddede yürüyüp empati yaptı
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, görme engelli ve tekerlekli sandalye kullanan iki engelliyle, günlük yaşamlarında dışarıda karşılaştıkları zorlukları yerinde görüp empati yapmak için İsmet Paşa Caddesi’nde yürüdü.
Tokat'ın en güzel buzağısı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği Geleneksel Buzağı Güzellik Yarışması programına katıldı. Dereceye girenlere ödüllerini veren vali, “Hepsi gönlümüzün birincisi” dedi.
Psikologlardan Vali Tekbıyıkoğlu'na 'empati' ödülü
Kırıkkale'ye farklı illerden gelen uyuşturucu bağımlısı bireylerin yeniden hayata tutunmasını sağlamak amacıyla hizmete açılan "Huzur Köy" projesine yaptığı yenilikçi uygulamalarla ön plana çıkan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'na yılın "empati ödülü" verildi.