Arama
Arama Sonuçları
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı
Özel Eğitim Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, işaret dili ile iletişim kurduğu öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı.
"Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz"
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Koç, "Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz" dedi.
"Hepsi çakı gibi asker oldular"
Engelli gençlerin temsili yemin törenine katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Birliklerine teslim olup tıraş oldular, bot bağladılar. Hepsi çakı gibi asker, Kahraman Mehmetçik oldular, tekmil verdiler" dedi.
Engelli gençlerin asker eğlencesinde halay çekti
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, 6 engelli genç için düzenlenen asker eğlencesine katıldı. Gençlerle halay çeken Vali Çiçek, engelli gençlerin avuçlarına da askerlik kınası sürdü.
"Sizlerin derdini çözmeye gayret ediyoruz"
Engelliler Haftası programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Engelli çocuklar ve ailelerinin sıkıntılarını biliyoruz, sizlerin her zaman yanındayız. Derdinizi çözmeye gayret ediyoruz" dedi.
"Aile kurumuna bizim kadar sahip çıkan başka bir topluluk yok"
Aile Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Aile kurumuna bizim kadar sahip çıkan, aile bireylerini bir arada tutmak için uğraşan bir başka bir topluluk yok" dedi.
5 engelli gence asker kınası yakıldı
Kütahya'da Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte 14 engelli çocuk için sünnet düğünü, 5 engelli genç için ise asker eğlencesi yapıldı. Vali Yardımcısı Hasan Erkal'ın da katıldığı etkinlikte gençlere asker kınası yakıldı.
"Kalplerin içindekini görmeye odaklanalım"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Unutmayalım ki eğer kusur varsa bakan gözdedir. Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım" dedi.
"Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmak"
"Engelliler Haftası" programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Her şeyden önemlisi; zihinlerdeki engelleri kaldırarak, toplum olarak engelli kardeşlerimizi kucaklamaktır" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Engelli vatandaşlara misafir oldu, tekerlekli sandalye hediye etti
Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Berçelan Mahallesinde ikamet eden Yusuf Aşkan ile Keklikpınar Mahallesinde ikamet eden Aziz Daş ve ailelerini ziyaret etti.
Vali Akbıyık, Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, köy merkezine gidip anne ve babasına ekmek almak isteyen engelli Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Engelli sporcuların başarılarını kutladı
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Tekkeköy Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda Samsun Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile İzmir Karşıyaka Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı arasında oynanan müsabakayı izledi.
İskilip’in projesine Japonya desteği
Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.
Çiftçilere kolaylık: Traktörler için mobil araç muayene istasyonu
Çankırı Valiliği koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı, Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı ve TÜVTÜRK işbirliğiyle köylerde çiftçilerin traktörlerinin muayenesinin yapılabilmesi için Mobil Araç Muayene İstasyonu hizmete başladı.
"Van'ı gelecek nesillere hazırlıyoruz"
Van Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Van'ın ihyası için çalıştıklarını belirten Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Şehri gelecek nesillere hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmeti için araç parkımızı güçlendiriyoruz" dedi.
Bölgenin ilk 'Sosyal Kampüsü' yükseliyor
Bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli insanlarımızın ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracağız" dedi.
Engelli vatandaşlar ve ailelerinin iftar sevinci paylaştı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ İl Müftülüğünde engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte iftar yaptı.
Şehit, gazi ve ihtiyaç sahiplerinin hanelerine misafir oldu
Ordu Valisi Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan ailelere ziyaretlerini sürdürüyor.
33 engelliye akülü sandalye hediye etti
Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye teslim törenine katıldı.
20 engelli vatandaşın hayatını kolaylaştırdı
Van Erciş Belediyesi, düşük gelirli 20 engelli vatandaşın hayatlarını kolaylaştırmak için kendilerine tekerlekli sandalye hediye etti.
“20 yılda adeta çağ atladık”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Almus Toplum Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
Türkiye'nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezi’nde son rötuşlar
İnşaat çalışmaları tamamlanan Engelsiz Gençlik Merkezi’nde inceleme yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Burası Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Gün boyunca yaklaşık bine yakın engelli bireyimiz buradan faydalanabilecek" dedi.
Sokakta karşılaştığı Miray'ın evine misafir oldu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, geçtiğimiz günlerde Ankara Caddesi'nde karşılaştığı ve sohbet ettiği bedensel engelli Miray Çetinkayı'yı evinde ziyaret etti.
Görme engelli taraftara maçı anlatan polisi ödüllendirdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, görme engelli Recep Savar’a Yeni Genç Muratspor-Yozgat Bozokspor maçını anlatan polis memuru Düzgün Sürücü’ye başarı belgesi verdi.
12 ailenin evine misafir oldu
11 ayın sultanı ramazana sayılı saatler kala ihtiyacı olan aileler için yollara koyulan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Gönülden Gönüle Projesi” kapsamında Çayırova ilçesinde 12 haneyi ziyaret ederek durumlarını yerinde inceledi.
Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı
Batı Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergahında, Karadeniz’in mavisinin ve yeşilinin ortasından geçen Özel Karaelmas Ekspresi İnfo Turu, uğradığı 3 ildeki destinasyonlarının ardından 2. gününde Zonguldak’ta ilgi ve mutlulukla karşılandı.