Arama
Arama Sonuçları
"Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz"
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Koç, "Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz" dedi.
"Sizlerin derdini çözmeye gayret ediyoruz"
Engelliler Haftası programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Engelli çocuklar ve ailelerinin sıkıntılarını biliyoruz, sizlerin her zaman yanındayız. Derdinizi çözmeye gayret ediyoruz" dedi.
"Kalplerin içindekini görmeye odaklanalım"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Unutmayalım ki eğer kusur varsa bakan gözdedir. Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım" dedi.
"Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmak"
"Engelliler Haftası" programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Her şeyden önemlisi; zihinlerdeki engelleri kaldırarak, toplum olarak engelli kardeşlerimizi kucaklamaktır" dedi.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Bölgenin ilk 'Sosyal Kampüsü' yükseliyor
Bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli insanlarımızın ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracağız" dedi.
33 engelliye akülü sandalye hediye etti
Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye teslim törenine katıldı.
“20 yılda adeta çağ atladık”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Almus Toplum Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
12 ailenin evine misafir oldu
11 ayın sultanı ramazana sayılı saatler kala ihtiyacı olan aileler için yollara koyulan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Gönülden Gönüle Projesi” kapsamında Çayırova ilçesinde 12 haneyi ziyaret ederek durumlarını yerinde inceledi.
Gamze öğretmenin azmini tebrik etti
Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Neriman Sargın Koçak, Almanca Öğretmeni Gamze Kılıç ve babası Burhan Kılıç, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç'ı makamında ziyaret etti.
Özel Eğitim Kampüsü engellilerin yaşamını kolaylaştıracak
Van Valisi Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan ile İpekyolu Caddesi üzerinde yapılan özel eğitim kampüsünde incelemelerde bulundu.
İçişleri, iyiliği çoğaltacak güçlü fikirler bekliyor
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 2024 Yılı Proje Destek Dönemi başvuruları başladı.
Protokol arkadaşı vali amcasını unutmadı
3 Aralık Engelliler Günündeki programda protokolde Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün yanında oturan özel çocuk Kerem, vali amcasını unutmadı. Okullarını ziyaretinde Vali Aygöl’e sarılan Kerem, valinin elini bırakmadı.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.
2 bin 444 aileyle gönül köprüsü kurdular
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı gruplarını ziyaret etmeye devam ediyor. Yavuz çifti, 2020 yılından bugüne kadar 2 bin 444 ailenin ihtiyaçlarını karşıladı.
Erzurum, İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’na hazır
Dünyanın saygın ve özel spor organizasyonlarından biri olan Deafiympic Oyunları, bu yıl Erzurum’da gerçekleştirilecek. Vali Mustafa Çiftçi, olimpiyatların 34 farklı ülkeden 800 sporcunun katılımıyla 2-12 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.
Hayır duasını aldı
Ankara Elmadağ Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Karacahasan Mahallesi’nde yaşlı ve engelli vatandaşlara misafir oldu. Kaymakam Çaykara, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olacaklarını söyledi.
Görme engelli öğrencilerle buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Eğitimleri hakkında bilgiler alan Vali Şıldak, “Engelli gençlerimize her zaman pozitif ayrıcalık tanıyacağız” dedi.
13 aileyle hemhal oldu
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte kimsesizlerin kimi olmak için çıktıkları bu yolda, on binlerce haneyi ziyaret edip, gönüllere dokunarak görev yaptığı her şehirde devletin sıcak elini halkın üzerinde hissettirmeye devam ediyor.
Özel şampiyona tebrik
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre ve 200 metre erkekler mozaik kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan özel sporcu Arda Yirmibeş’i tebrik etti.
“Hepsi bize emanet”
Özel çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Kütahya Valisi Musa Işın, özel eğitim alanında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek öğretmenlere ve ailelere teşekkür etti. Vali Işın, “Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Hepsi bize emanettir” dedi.
Özel sporcuların bocce heyecanına ortak oldu
Kocaeli Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, özel sporcular için düzenlenen bocce turnuvasında engellilerin heyecanına paylaşarak, bocce oynadı.
Bölgenin ilk sosyal kampüsü hızla yükseliyor
Van Valisi Ozan Balcı, bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü'nde incelemelerde bulundu. Vali Balcı, "Kampüs hızla yükseliyor" dedi.
“Gönülden gönüle yollarla aşacağız engelleri”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, ‘07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü’nün gerçekleştirdiği farkındalık etkinliğine katıldı. Engelli bireylerin el emeği göz nuruyla yaptıkları ürünleri inceleyip hazırladıkları gösteriyi izledi.
Engelli gençler, bir günlüğüne asker oldu
Kahramanmaraş Nurhaklı engelli gençler, Temsili Askerlik Uygulaması ve Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir günlüğüne asker olma heyecanını yaşadı. Nurhak Kaymakamı Oray Güven de engelli gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmak için gösterdikleri çaba ve azimlerine şahit oldu.
Özel öğrenciler kafe işletti
Özel öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla Iğdır’da kafe işletti. Öğrencilerin hünerlerine şahitlik eden Vali Ercan Turan, engellilerin hayatın her alanında başarılı olabileceğini söyledi.
“Asıl engellilik zihinlerde”
Engelli ailelerinin evlerine misafir olan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Asıl engellilik zihinlerdedir, gönüllerdedir, oradaki engelleri kırmamız gerekiyor” dedi.
Kendisi gelemeyince kaymakam yanına gitti
Ankara Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle düzenlenen programa katılamayan 19 yaşındaki down sendromlu Atacan’ı işyerlerinde ziyaret etti.
‘Aşılamayacak engel yok”
Engellilerle bir araya gelen Burdur Valisi Türker Öksüz, "Aşılamayacak engel yoktur. Önemli olan kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri kaldırabilmektir” dedi.
"Hepimiz hayatın içinde bir engelli adayıyız"
Dünya Engelliler Günü programında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Hepimiz hiçbir istisna olmadan hayatın içinde bir engelli adayıyız" diyerek, herkesin empati yapması gerektiğini vurguladı.