Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta çıkan yangında 6 ev küle döndü
Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
"Mağduriyetleri en kısa sürede gidereceğiz"
Salihli’de meydana gelen orman yangınından etkilenen mahallelerde inceleme yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yangın dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri en kısa sürede gidermek, yaralarımızı sarmak için tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz" dedi.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Yol çalışması yapan ekibin çay davetine icabet etti
Gerger ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Gerger-Gölyurt köyü arasında yol bakım ve onarım çalışmalarını yapan Karayolları ekiplerinin çay davetini geri çevirmedi.
Hayırsever şehri Alanya’dan Kahramanmaraş’a eğitim yuvası
Antalya Alanya Kaymakamlığı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile depremle sarsılan Kahramanmaraş iline Alanya adını taşıyan ilkokul yaptırılıyor.
Halfeti’de deprem konutları tamamlanmak üzere
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kaymakam Zikrullah Erdoğan ile birlikte Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Şırnak'ta acil durum toplantısı
Şırnak Valisi Cevdet Atay başkanlığında Cizre'de etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sebebiyle acil durum toplantısı gerçekleştirildi.
Karakeçili’ye Urfalı kaymakam
111. dönem kaymakam adaylarından İbrahim Ergin, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine görevlendirildi. Yarın yeni ilçesinde kaymakamlığının ilk gününü yaşayacak olan Ergin, 10 ay koordinatör kaymakam olarak görev yaptığı Hatay'ın Samandağ ilçesine veda etti.
“Çok şükür böyle bir afeti can kaybı olmadan atlattık”
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte, Cizre ilçesinde etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sebebiyle yaşanan sel baskınından etkilenen mahallerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
"326 vatandaşı konteynerlere yerleştirdik"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kentte meydana gelen depremlerin ardından 326 vatandaşı konteynerlere yerleştirdiklerini belirtti.
“Sorunlarınızın çözümü için birebir takipteyim”
Şehrin yeniden ihya ve inşası için toplumun her kesimine ulaşmak, sorunların tespiti ve çözümü için hızlı bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremde büyük bölümü yıkılan Toptancılar Sitesi’ne ziyarette bulunarak esnafların sorunlarının yerinde tespiti ve çözümü için esnaflarla istişarelerde bulundu.
Hasarlı evlere girmeyin
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat Sulusaray merkezli gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti. Vali Özkan, "Hasarlı evlere girmeyin" uyarısında bulundu.
Deprem bölgesine bin çadır dağıtıldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını belirtti.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
Ağrılı çocuklar, Hatay'daki kardeşlerini unutmadı
Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.
Tokat'ta art arda 2 deprem
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem oldu. Depremin ardından Sulusaray ilçesinde inceleme yapan Vali Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim 1 gün ara verildiğini belirtti.
Kaymakamdan hayırsever çifte teşekkür
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Taşlıca Köyü’ne okul yaptıran hayırsever çifte teşekkür etti. Kaymakam Korkutata, “Depremin ilk gününden bu yana tüm imkanlarını yıkılan Taşlıca okulumuz için seferber eden Işıl ailesine teşekkür ederiz” dedi.
Adıyaman’ın yarasını saran koordinatör kaymakamlara başarı belgesi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan şehrin yaralarının sarılması için destek olan koordinatör kaymakamları başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülen Argıl ve Yukarı Göklü Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaat sahasında denetlemelerde bulundu.
Antalya'da deprem meydana geldi
Antalya'nın Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Yaban hayvanlarını unutmadılar
Erzurum Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
“Hızlı reaksiyon vermeliyiz”
Şanlıurfa'da orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden yapımı ile ilgili düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, çalışmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerinin hızlandırılması talimatını verdi.
"Jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 3 hafta önce toprak kaymasının yaşandığı Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde yeniden inceleme yaptı. Vali Hatipoğlu, "Bölgede jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Vatandaşımızı mağdur etmeden en kısa zamanda çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
Selden etkilenen müzeler yeniden kapılarını açtı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen sene yaşanan sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin yeniden kapılarını açtığını belirtti. Müzeyi gezen Vali Şıldak, "Eşsiz eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzemiz, Taştepeler Kazılarında çıkarılan yeni eserlerle daha da zengin hale geldi" dedi.
Muhammed Yusuf'a piyano hediye etti
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, özel birey Muhammed Yusuf Öndül'e piyano hediye etti.
"Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka ilçesinde meydana gelen taşkın ve heyelanlardan etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Vali Ünsal, "Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Devletimizin tüm imkanları seferber edildi" dedi.
Ağrı’dan Hatay’a kardeşlik köprüsü
Ağrı’daki öğrenciler depremzede çocuklarla kardeşlik köprüsü kurdu Ağrı’da eğitim gören öğrenciler, “Kardeşim Seni Unutmadık" projesi ile 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Hatay’daki çocuklara oyuncak gönderdi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.