Arama
Arama Sonuçları
Özbekistan Fahri Konsolosluğu Trabzon’da açıldı
Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılan Vali Aziz Yıldırım, "Türkiye ile Özbekistan tarihi ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki kardeş ülkedir" dedi.
"Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım"
Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik tarafından kendisine fahri hemşehrilik beratı verilen Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, "Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım, çok teşekkür ediyorum" dedi.
Vali ve Kaymakam'a fahri hemşehrilik beratı verildi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ile Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'e başarılı çalışmalarından dolayı Karakeçili Belediyesi tarafından meclis kararıyla fahri hemşehrilik beratı verildi.
Abdullah Çiftçi, 6 yıldır görev yaptığı Diyarbakır'a veda etti
İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çiftçi, hem Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu ile hem de vatandaşlarla vedalaştı. Çiftçi, "Diyarbakır’ı, Diyarbakırlı güzel insanları çok sevdik. Artık bir yanımız Diyarbakır oldu. Hoşça kal Diyarbakır" dedi.
"ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı"
Orman ve Köy İlişkileri Tanıtım ve Teslim Töreni'ne katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "265 köylümüze 40.000.000TL ferdi kredi desteği sağlanmıştır. ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı, sen olduğun sürece orman köylümüz hep güvende" dedi.
"Şemdinli için el ele vererek, çevre temizliği yaptık"
Çevre temizliği etkinliğine katılan Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, "Daha Yaşanılabilir bir Şemdinli İçin projesi kapsamında el ele vererek çevre temizliği yaptık" dedi.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
Kaymakam Bayraklı’ya 'fahri hemşehrilik beratı’ verildi
Hatay Kırıkhan Belediye Meclisi'nde alınan kararla Kilis Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı'ya ’fahri hemşehrilik beratı’ verildi.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
İlk defa sinemaya gittiler
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesinde okuyan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan yaklaşık 40 öğrenciyi Erzincan merkezde ağırlayarak, öğrencilerin isteğini yerine getirdi.
Kaymakamdan hayırsever çifte teşekkür
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Taşlıca Köyü’ne okul yaptıran hayırsever çifte teşekkür etti. Kaymakam Korkutata, “Depremin ilk gününden bu yana tüm imkanlarını yıkılan Taşlıca okulumuz için seferber eden Işıl ailesine teşekkür ederiz” dedi.
Öğrencilerin okuduğu hatimlerin duasına katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, öğrencilerin okuduğu hatimlerin duasına katılarak, yapılan dualara ‘amin’ dedi.
Kitap kurtları ödüllerini Vali Aygöl’ün elinden aldı
60. Kütüphane Haftası kapsamında en çok kitap okuyan kitapseverler Bilecik Valisi Şefik Aygöl ile buluştu.
"Yürekleri sevgi dolu kardeşlerimizin yanlarındayız"
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Vali Arslan, "Yürekleri sevgi dolu, masumiyetin ve iyiliğin timsali down sendromlu kardeşlerimizin sadece bir gün değil her zaman yanlarındayız" dedi.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
O artık bir Yiğido!
Sivas İl Genel Meclisi tarafından uzun yıllar şehre kaymakam ve genel sekreter olarak hizmet eden Kadir Algın’a fahri hemşerilik beratı verildi.
Validen eski makam şoförüne vefa
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2002-2003 yıllarında Tekman Kaymakamlığı döneminde makam şoförlüğünü yapan Ahmet Sarıkaya’ya vefa gösterdi. Vali Çiftçi, yaş haddinden emekliye ayrılacağını öğrendiği şoföre başarı belgesi takdim etti.
Manisa için turizm master planı hazırlanacak
Manisa Valisi Enver Ünlü, gazetecilerle bir araya geldi. İlde yapılan çalışmaları anlatan Vali Ünlü, Turizm Master Planı hazırlayacaklarını ve Turizm Alt Yapı Birliği kuracaklarını söyledi. Ünlü, “Spil Dağına olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Bingöl eğitimi için önemli adım
MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ve beraberindekiler, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret etti. Vali Usta, "Bingöl'ün eğitimdeki başarılarını artırmak adına yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. İlimizin eğitim alanındaki potansiyelini daha da güçlendirmek adına önemli bir adım oldu" dedi.
Öğretmenler ve öğrencilerle birlikte izledi
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben” filmini Arhavi'de öğretmen ve öğrencilerle birlikte izledi.
TSK’ya bağış yapan öğrencileri ödüllendirdi
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına önemli bir bağışta bulunan Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini makamında kabul etti. Öğrencilerin bu örnek davranışı, Türk Silahlı Kuvvetleri için yapılan bağışların değerini vurgulayan bir törenle ödüllendirildi.
“Allah şehitlerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun”
Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Sağar ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, birlikte vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin en kıymetli emanetleri olan ailelerini ziyaret etti.
Merkez Bankası Başkanı, Adıyaman’a okul yaptıracak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ile Şambayat Beldesinde yapılması planlanan 8 derslikli Aslan Selim Anadolu Lisesinin yapım protokolünü imzaladı.
Bartın'da nehir suyu yükseldi, Vali inceleme yaptı
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, kentte etkili olan sağanak yağış sonrası 6 metre yükselen Bartın Irmağı alanında incelemelerde bulundu. Vali Arslan, "İlerleyen saatler için fazla yağış görülmüyor. Bu nedenle suyun daha fazla yükselmesini beklemiyoruz" dedi.
"Ordu’muz, Karadeniz’in incisi"
İstanbul'da düzenlenen Kültür ve Turizm Sempozyumu'nda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, "Ordu’yla ilgili herkesin söylediği ortak bir şey var. O da yaşanabilirlik. Yaşanılabilirlik çok önemli ve bunun için de hepimize görevler düşüyor. Ordu’muz, Karadeniz’in incisi" dedi.
Kaval Şelalesi’ne asma köprü yapılacak
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’nin "Saklı Cenneti" olarak anılan Kaval Şelalesi’ni ziyaret etti.
Diplomatları Soğanlı’da balon turuyla ağırladı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Türkiye Cumhuriyeti - Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları kapsamında 13 Büyükelçi ve 10 Konsolos olmak üzere toplam 23 kişilik diplomat ekibini Soğanlı’da ağırladı.
Sınır hattını havadan incelediler
Kapıkule Sınır Kapısında yapılan Sınır Güvenliği toplantısının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ile İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez havadan sınır hattını inceledi.
Hasankeyfli esnafla son çay
Son Kaymakamlar Kararnamesi ile Konya Karapınar Kaymakamı olarak atanan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, veda ziyaretinde bulunduğu esnafla son çayını içti.