Arama
Arama Sonuçları
"Gazze'deki zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor"
"Gazze'nin sesi olmak için meydanlardayız" yürüyüşüne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Bu zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor. Eğer bugün İslam alemi birlik olsaydı, bu zulme karşı cesaret gösterseydi, bu zulmü yapamazlardı" dedi.
İsrailli Bakan Katz'ın skandal paylaşımına mülki idare amirlerden sert tepki:
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımda bulundu. Paylaşıma Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Mülki idare amirleri, sosyal medya hesaplarından bu skandal paylaşıma tepki gösterdi.
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Trabzon'dan Filistin'e yardım eli
Hayrat Vakfı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Filistin’e 3 TIR yardım malzemesi gönderildi. Törene katılan Vali Aziz Yıldırım, "Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama birilerinin dur demesi gerekiyor" dedi.
"Dünya ülkeleri İsrail'e tepki göstermeli"
"Filistin Günleri" programına katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Filistin halkının yaşadığı katliama dair tüm dünya ülkelerinin İsrail'e tepki göstermesi gerekiyor" dedi.
"Mardin dünyaya çok güzel örnek oluyor"
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte yaşayan Süryanilerin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Kırklar Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayine katılan Vali Akkoyun, "Hoşgörünün, kardeşliğin en güzel örneği olan Mardin, dünyaya çok güzel örnek oluyor" dedi.
Gazze'deki dramı resmettiler
Şırnak Valisi Cevdet Atay, "Gazze’de Çocuk Olmak" adlı resim sergisinin açılışına katıldı. Vali Atay, öğrencilerin çizdiği resimleri tek tek inceledi.
“Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşe katıldı.
'Öğrenci yurdu Filistinli derneğe verilecek' iddiasına yalanlama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul’da geçici görevli personelinin konakladığı eski öğrenci yurdunun bir Filistin derneğine verileceği yönündeki iddiaları yalanladı.
“Sofralarımızdan iftar bereketi eksik olmasın”
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Nusaybin ilçesinde düzenlenen İftar Programına vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu
Mardin'de düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde sanatçılar eserlerini Gazze'ye destek için söyledi.
Kaymakamın hutbeden şehitleri çıkaran imama tepkisi çarpıtıldı
Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’in, Cuma namazında hutbedeki ‘şehitler’ bölümünü okumayan imamı uyarması, “Hutbeyi beğenmedi” şeklinde çarpıtıldı. İşte iftiranın içyüzü…
"Utanç Çığlığı" sergisi için öğrencileri tebrik etti
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen “Utanç Çığlığı” isimli serginin açılışına katıldı. Vali Eldivan, Filistin’de yaşanan soykırıma yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen öğrencileri tebrik etti.
Her gün 21.00-21.30 kitap okuma saati olacak
“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi başlatan Vali Davut Gül, “Her gün 21.00-21.30 arası ailecek kitap okuyacağız. Öğrencilerimiz her hafta bir kitap okuyacak. Öğrencilerimiz için yazarlık atölyeleri oluşturacağız. Öğrencilerimizin yazılarını öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından her ilçede çıkartılacak edebiyat dergilerinde yayınlayacağız” dedi.
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Kokutata: Gazetecilik toplumun vicdanına aynadır
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, “Gazetecilik, toplumun vicdanını simgeleyen bir aynadır. Bu ayna, doğru haberle, hakikati yansıtarak toplumu bilinçlendirir ve demokratik sürecin aydınlatılmasına katkıda bulunur” dedi.
Şehitlerimiz ve Filistin halkı için dualar ettiler
Rize'de “Şehitlerimize Rahmet ve Kudüs’e Dua için Aileler Sabah Namazı'nda Buluşuyor” programı düzenlendi. 2024 yılının ilk vakit namazında şehitlerimiz ve Filistin halkı için dualar okundu. Programa Vali İhsan Selim Baydaş da katıldı.
"Hiç kimse bizimle baş edemez"
Kütahya Valisi Musa Işın, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askeri anmak ve Filistin'e destek vermek için düzenlenen yürüyüşü katıldı. Vali Işın, "Biz Türk milletiyiz. Hiç kimse bizimle baş edemez. Bu topraklar hiçbir zaman ecnebi çizmesiyle çiğnenmemiştir, bundan sonra da çiğnenmeyecektir" dedi.
‘Yüreğimdesin Filistin’
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Akdeniz Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Kent Konseyi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanlığı iş birliği ve koordinasyonunda düzenlenen “Yüreğimdesin Filistin” konulu liselerarası düzenlenen resim ve şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.
Filistin’deki çocuklar için dua ettiler
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret etti. Vali Çelik, öğrencilerle birlikte Filistin’deki çocuklar için dua etti.
"Bu vahşetin son bulması gerekiyor"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, çok sayıda ülkeden 150 üniversite öğrencisiyle buluştu. Vali Tavlı, "Mısır'ın sınır komşusu Gazze ve Filistin'de devam eden vahşetin bir an önce son bulması gerekiyor" dedi.
“Ecdadımıza layık bir gençlik diliyoruz”
Kütahya Valisi Musa Işın, TÜGVA İhtisas Akademi’nin açılışında gençlere tavsiyelerde bulundu. Vali Işın, “Kendimizi çok iyi yetiştireceğiz. Taassuptan uzak hakikate dayalı imana sahip olmalıyız. Bu da okumakla olur” dedi.
Yağıbasan Medresesi'nde Filistin söyleşisi
Tokat'ta Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından 'Filistin'de 400 Yıl adlı' başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Yağıbasan Medresesi'nde düzenlenen söyleşiye Vali Numan Hatipoğlu da katıldı.
Öğrencilere kaymakamlığı anlattı
Kariyer Günleri düzenleyen Anadolu lisesi öğrencilerine kaymakamlık mesleği hakkında bilgi veren Van Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem, öğrencilere fedakarlık olmadan başarının olamayacağını anlattı.
Filistin için 800 bin TL toplandı
Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde Filistin’e destek amacıyla kurulan Gazze’ye Yardım Çarşısı'na destek çığ gibi büyüdü ve 800 bin TL gelir elde edildi. Vali Mustafa Çiftçi, hayır çarşısına katkı sunanlara teşekkür etti.
Okul servisinde zorbalığa valilik el koydu
Kahramanmaraş'ta bir servis sürücüsü, müzik sesinden rahatsız olduğunu söyleyen genç kıza zorbalık yaptı. Valilik olaya el koyarken, şoför gözaltına alındı.
Gönüller Filistinlilerle
İlçe Müftülüğünün Filistin’e destek için düzenlediği kermesin açılışına katılan Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Filistin ve Gazze’de yapılan katliamı şiddetle kınadı.
Nusaybin'de tüm personel Troy Kart sistemine geçiyor
İsrail mallarına boykotu sürdüren Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, yeni bir adım atarak kaymakamlık ve belediyenin tüm personelini yerli ve milli ödeme sistemi Troy Kart’a geçirdi.
Valilikten Gazze için ‘hayır çarşısı’
Erzurum Valiliği tarafından, MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde, Filistin’e destek için “Hayır Çarşısı” açıldı.