Arama
Arama Sonuçları
"Diyarbakır ve Şanlıurfa arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın başkanlığında Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şıldak, iki il arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.
Kaymakam, üreticilerle birlikte ayçiçeği hasat etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ayçiçeği hasadına katılarak, bereketli bir sezon diledi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Türkiye’nin gündemine oturacak çalıştay Şanlıurfa’da yapılacak
Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek.
Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.
“Suruç’ta da güvenlik ve huzurun sağlanması için çalışmaları yakından takip ediyoruz”
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
“Kitap okudum yüzüm güldü”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ağdacı İlkokulu’nun Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen yürüttüğü “Kitap Okudum Yüzüm Güldü” eTwinning projesinin “100. Yılda 100 Kitap” temalı resim sergisine katıldı.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
“Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, OSB Yönetim Kurulu toplantısının ardından fabrika alanlarında incelemelerde bulundu. Farklı sektördeki üretim tesislerini gezen Vali Şıldak, “Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor” dedi.
"Safir tohumu ile verimli topraklarımız buluştu"
Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamlığı kontrolünde 50 dekar alana Safir çeşidi olan aspir tohumu ekildi. Kaymakam Zikrullah Erdoğan, "Safir tohumu ile verimli topraklarımız buluştu" dedi.
"Bu kooperatif, 650 bin TL'lik yatırımla hayata geçti"
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Şirvan/Pirinçlik Köyü Üreten Eller Kadın Kooperatifi Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi'ni ziyaret etti. Kızılkaya, "7 kadın üreticinin bir araya gelerek kurduğu kooperatif, GAP İdaresi'nin desteklediği 650 bin TL'lik yatırımla hayata geçti" dedi.
Çobanlara sırt çantası desteği
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ilçedeki 50 çobana, içinde elektrikli kırkım makinesi, powerbank ve el feneri gibi malzemelerin olduğu sırt çantası hediye etti.
Çobanlara ekipman çantası verildi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çoban sertifikası olan besicilere ekipman çantası dağıtıldı. Dağıtım törenine Kaymakam Abdullah Şahin de katıldı.
“Siirt fıstığını 50 bin tona çıkaracağız”
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Ulusal Siirt Fıstık Çalıştayı'na katılarak, 30 bin ton olan Siirt fıstığı verimini modern yetiştirme teknikleri ile 50 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’nin en büyük barajını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dolgu hacmi bakımından Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise altıncı büyük barajı olan Atatürk Barajında incelemelerde bulundu.
“Sağlam bir toplum için aile güçlü olmalı”
‘Aile Çalıştayı’na katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Bağlarımızdan kopmadan ama günceli de yakalayarak, kesinlikle gelişerek, aile kurumunu güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.
DSİ’nin çalışmaları elektrik sorununu da çözecek
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, DSİ’nin sulama çalışmalarının tamamlanmasının bölgedeki elektrik kesintilerini de engelleyeceğini belirtti.
100 kadın üreticiye 5 bin tavuk
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, “Üreten Kadınlar İş Başında” projesi kapsamında 100 kadın üreticiye 5 bin tavuk dağıtımı gerçekleştirdi.
“Atanmış değil adanmış olarak çalışacağım”
Antalya Valisi iken Malatya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı, Malatya Valiliğindeki görevine bugün başladı. Valilik önünde il protokolü tarafından karşılanan Vali Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Malatya Valisi olarak bu yeniden başlama sürecinde bir atanmış olarak bulunmayacağım. Bu sürece bir adanmış olarak katkı sunmaya gayret edeceğim. Vatandaşımızın her biri, topraklarımızın her bir santimetrekaresi için Bismillah diyerek görevime başlıyorum” dedi.
Gençlere spor malzemesi dağıttı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen yaz spor okulu projesi kapsamında Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla Artuklu spor salonunda malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.
“Bu kadim şehre değer katma yolunda biriz, beraberiz”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, organize sanayi bölgesini ziyaret ederek, Urfarm Süt Ürünleri Fabrikası ile Gapsan Otomotiv’e misafir oldu.
Gençlere kaymakamlığı anlattı
Kastamonu Cide Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Şehit Ayşe Aykaç Ortaokulu tarafından koordinasyonu sağlanan “Kariyer Günleri" projesi kapsamında Cide Kapalı Spor Salonunda meslek tanıtımı ile ilgili etkinlik düzenlendi.
“Bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak, bu ülke bölünmeyecek”
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Tel Abyad kentinde PKK-PYD terör örgütünün gizlediği patlayıcılara müdahale sırasında şehit olan iki polis memuru için GAP Havalimanı’nda tören düzenlendi.
Açılışı öğrencilerle birlikte yaptı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kütüphanenin açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.
Arıcılara 22 milyon liralık kovan desteği
Mardin Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği sağladığı ‘Mardin Kırsalda Üretim Ve İstihdam İçin Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında arılı kovan, boş kovan ve arıcılık ekipmanlarının dağıtımı başladı.
Şanlıurfa’da geleceği çağıran imzalar
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın öncülüğünde, GAP İdaresi koordinesinde destekleme protokolü imzalandı.
Çiftçilere yüzde 50 hibeli 3 bin ton yem
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü ortaklığında, yaşanan kuraklık nedeniyle artan yem maliyetlerine karşı hayvan üreticilerini korumak amacıyla yüzde 50 hibe ile 3 bin ton süt yemi dağıttı.
Çetin Oktay KALDIRIM
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Kalkınmaya katkı sunacak projeler için imza
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, 2022 yılında Mardin’de uygulanan 2 projenin ek ve desteklenecek yaklaşık 36 milyon TL bütçeli 3 yeni projeye ilişkin protokoller imzalandı.
Cizre’de çilek üretimi denemesi
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, ilçede ilki yapılan çilek bahçesinde ilk çilek fidelerini toprakla buluşturdu. Tepeönü köyünde oluşturulan 2 dönümlük bahçede ilk çilek yetiştiriciliği denemesi yapılacak.