Arama
Arama Sonuçları
Pehlivanlara er meydanında başarılar diledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali'ne katıldı. Vali Özarslan, pehlivanlara er meydanında başarılar diledi.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Kayseri'de festival coşkusu başladı
Kayseri'nin İncesu ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Geleneksel İncesu Kamp ve Karavan Festivali başladı. Festivale Vali Gökmen Çiçek de katıldı.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
"Kastamonu mutfağı damakları şenlendiriyor"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Vatandaşın dertlerine derman oluyor
Halk günü buluşmalarına devam eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinliyor, dertlerine derman oluyor.
Akdeniz'in suyunu Ege Denizi'ne döktüler
Muğla'nın Datça ilçesinde geleneksel 'Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün 23’üncüsü düzenlendi. Akdeniz sınırından testilere doldurulan su, 14 kilometrelik yürüyüşün ardından Ege Denizi'ne döküldü.
"Gözlerinizdeki ışıltı umut veriyor"
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Gözlerinizdeki ışıltı yarınlarımız için bize daha büyük umut veriyor. Tarımımız, hayvancılığımız, zirai teknoloji ve yenilikçilik anlamında gerçekten güzel işler yapacağınıza inanıyorum" dedi.
Gençler sosyal meydanda buluştu
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün her türlü bağımlılıkla mücadele ve gençleri spor, sanat, kültürel faaliyetlere yönlendirmek amacıyla düzenlediği “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” etkinliğine katılarak destek oldu.
Çocuklarla yöresel oyun oynadı
"Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katılan Vali Şefik Aygöl, çocuklarla Bilecik'e özgü köy göçtü, gelme top, aşıkcık ve mokacık oyunlarını oynadı.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Tarım ve hayvancılığın kalbi Afyon’da atacak
Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayacak olan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
“Karadeniz’in Renkleri” resim sergisinde
48. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen Karadeniz'in Renkleri 10. Geleneksel Karma Resim Sergisi'nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
ŞURKAV’dan Urfa kültürünün yaşatılmasına katkı
Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Tarihi çarşıda geleneksel bayramlaşma
UNESCO Dünya Miras Şehri Karabük Safranbolu’da, Tarihi Çarşı Asmaaltı’nda geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.
Mülki idare amirleri vatandaşların bayram mutluluğunu paylaştı
Mülki idare amirleri Ramazan Bayramı münasebetiyle vatandaşlarla bir araya geldi. Ülke genelinde vali ve kaymakamlar, bayram sabahını camilerde karşıladı. Bayram namazını eda eden vali ve kaymakamlar, ardından cemaatle bayramlaştı. Valilik ve kaymakamlıklarda da protokol, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile bayramlaşma programları düzenlendi.
Valiyi sahura davul çalıp mani söyleyen öğretmenler kaldırdı
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ritimde Öğretmenler Müzik ve Dans Topluluğu bünyesindeki 30 öğretmen, mani söyleyip davul, darbuka ve bendir çalarak vatandaşları sahura uyandırdı.
Nevruz Bayramı kutlu olsun!
Bolu Valisi Erkan Kılıç, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) Kültür Merkezinde düzenlenen açık hava programına katıldı.
"Bizler sizleri çok seviyoruz"
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, geleneksel Yetim İftar programına katıldı. Vali Ustaoğlu, "Hakk’ın emaneti olan sizleri korumak devletimizin görevidir. Bizler sizleri çok seviyoruz" dedi.
Devlet koruması altındaki çocukların ‘ilk iftar’ heyecanını paylaştı
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim ve eşi Hatice Sarıibrahim, geleneklerin canlandırılması amacıyla düzenlenen devlet koruması altındaki çocukların ilk iftar heyecanını paylaştı.
"Bu kovanlar Made in Batman"
Geleneksel Kara Kovan dağıtım törenine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Dağıtmış olduğumuz kovanlar özellikli kovanlardır. Çünkü kelimenin tam anlamıyla Made in Batman. Burada üretildi, burada tasarlandı" dedi.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.