Arama
Arama Sonuçları
Kars'taki 15 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Mobil Göç Noktası Aracını ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "15 düzensiz göçmen tespiti yapılarak haklarında sınır dışı işlemi uygulandı" dedi.
Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi
Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Göçmenlerin ülkelerine dönmesi için temaslarda bulundu
Afganistan'a giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’de düzensiz göçmen konumundaki Afganistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için temaslarda bulundu.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Kaçak göçmenlerin yüzde 78'i sınır hattına gelmeden yakalanıyor
Yunanistan sınırında inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Yakalamaların yüzde 78’ini sınır hattına gelmeden gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim açımızdan çok önemli ve alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
Göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 21 ölü
Çanakkale'de göçmenleri taşıyan lastik bot battı. İlk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.
"Güvenlik güçleri, tek yürek halinde hizmet veriyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Serdengeçti, "İldeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum var. Güvenlik güçleri, millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyor ve tek yürek halinde hizmet veriyor" dedi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
“Huzurumuza ket vurmak isteyenlerin karşısındaki kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Türkiye’nin huzuru Bilecik’in huzuru” diyerek yola çıktığımızı vurgulamıştık. Bu huzura ket vurmak isteyen kim olursa olsun karşısında kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Emniyet, jandarma ve adli teşkilatımızla birlikte vatandaşımızın huzuru için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın emrinde olacağız” dedi.
Bakan Yerlikaya: 56 bin yabancı sınır dışı edilecek
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'nde konuştu. Bakan Yerlikaya, "Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. İstanbul’da ise 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi" dedi.
"Çocuklarımız burada iyi bir eğitim alacak"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, hayırseverler Nuray Erdoğan, Nestin Ercan ve Ecz. Şule Yıldız tarafından yaptırılan 16 derslikli özel eğitim okulunu ziyaret etti. Vali Soytürk, "İnşallah çocuklarımız burada iyi bir eğitim alacaklar" dedi.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
"Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "Kafes-30" operasyonuyla Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 10 kişinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, "Halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız" dedi.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı
Edirne Valisi Yunus Sezer valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirdi. Vali Sezer, göçmen kaçakçılığında yüzde 95’lik azalma olduğunu açıkladı.
'Mobil göç noktası' yeni yılda katlanacak
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran "Mobil Göç Noktası" uygulaması, tüm Türkiye'ye yayılıyor.
"İnsan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen "Kalkan-5" Operasyonlarında 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 510 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "İnsan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.
"Düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor"
Düzensiz göçle mücadelenin sürdüğünü belirten Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Düzensiz göç hareketlerinin engellenmesi ve göçmen kaçakçılarının tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalarımız, kararlılıkla sürdürülmektedir" dedi.
Huzurlu şehir Tokat
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 7 gün 24 saat esasıyla 10 bin kilometrekarelik alanda 600 bin vatandaşa hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi.
"Türk milleti, mazlumlara her zaman kapılarını açtı"
Siirt'te yaşayan göçmenlerle bir araya gelen Vali Dr. Kemal Kızılkaya, "Türk milleti, mazlumlara her zaman kapılarını açtı" dedi.
"Bu araç düzensiz göç tespitini kolaylaştıracak"
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde hizmet vermeye başlayan Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Araçta inceleme yapan Vali Yazıcı, "Bu araç, ilimizde düzensiz göç tespitini kolaylaştıracak" dedi.
"Düzensiz göçle mücadeleye devam ediyoruz"
Antalya Vali Hulusi Şahin, Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Düzensiz göçmenlere karşı ciddi tedbirler aldıklarını ifade eden Vali Şahin, "Hep birlikte büyük bir kararlılıkla düzensiz göçle mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Mobil Göç Noktası Aracı'nı inceledi
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, kentte hizmet vermeye başlayan Mobil Göç Noktası Aracı’nı ziyaret ederek, inceleme yaptı. Vali Soytürk, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Düzensiz göçmenler daha kolay tespit edilecek
Düzensiz göçle mücadele kapsamında ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da başlatılan düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran “Mobil Göç Noktası” uygulaması, İzmit ve Gebze ilçelerinde de faaliyete geçti.
“Kimse vatanını isteyerek terk etmiyor”
10 ilin valisinin katıldığı Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Kimse vatanını isteyerek terk etmiyor” dedi. Ankara Valisi Vasip Şahin de, “En azından insani noktada elimizden geleni yapmak durumundayız” ifadesini kullandı.
"Asayiş ve güvenlikte asla taviz yok"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Giresun'un asayişi ile hemşehrilerimizin huzur ve güvenliği asla taviz vermeyeceğimiz konuların başında geliyor" dedi.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
“Düzensiz göçle mücadele kesintisiz sürecek”
Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kütahya ve Sakarya valilerinin katıldığı ‘Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı’na ev sahipliği yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, düzensiz göç ile mücadeleye kesintisiz devam edileceğini söyledi.