Arama
Arama Sonuçları
"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak"
Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin"
Kars'tan 60 kişilik ilk hac kafilesi, Sultan Alparslan Cami Külliyesi'nde düzenlenen programla kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Programa katılan Vali Ziya Polat, "Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin" dedi.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
Vali Pehlivan yaralıları ziyaret etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yaralıları hastanede ziyaret etti.
Kamplarda hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar
Akdeniz Gençliği Deniz Kampında düzenlenen etkinliğe katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlik Kamplarımızda 600 gencimizi gruplar halinde misafir ediyoruz. Gençlere hem eğitimler veriliyor hem de kültür, sanat, müzik, spor içerikli faaliyetler yapılıyor" dedi.
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Vatan sevgisi kalpten kalbe taşınan bir bayraktır"
Bedelli erlerin yemin törenine katılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Askerlik, bir zaman dilimiyle sınırlı olabilir ama vatan sevgisi bir ömür boyu süren, kalpten kalbe taşınan bir bayraktır" dedi.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
Ergan Dağı'nda hedef 12 ay turizm yapmak
Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde inceleme yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Kayak merkezimizi, yerli ve yabancı turistlerin, 12 ay boyunca faydalanacağı bir merkez haline getirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.
İliç’te iki işçi daha toprağa verildi
Erzincan İliç'teki maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybeden ve bugün cesetlerine ulaşılan işçiler Ramazan Çimen ve Kenan Öz için cenaze töreni düzenlendi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
50 vatandaşın derdiyle dertlendi
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini doğrudan dinlemek amacıyla düzenlediği "Halk Günü" toplantılarını devam ettiriyor.
"Asla müsaade etmeyeceğiz"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiğini belirterek, "Bu kadim şehrin insanlarına zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Mersin'deki öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yetenek taramasından geçen öğrencilerle bir araya geldi. Vali Pehlivan, "Çocuklarımız erken yaşlarda sporla tanışıyor ve yetenekleri keşfediliyor" dedi.
Valiler, Yenilik Merkezi'nde inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Model Fabrika ve Yenilik Merkezi'ni ziyaret ettiler.
Toprağa verilen madencinin ailesinin acısını paylaştı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, geçtiğimiz cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanan madenci Adnan Keklik'in kederli ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Aydoğdu, merhum Keklik için dualar ederek, aileye başsağlığı ve sabır diledi.
Başkonsolos Guliyev'den beraberlik mesajları
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'yu ziyaret etti. Ziyarette iki ülke için birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
"Mersin'de spor altyapısı güçlü"
Mersin'de başlatılan Tenis Turnuvası tamamlandı. Ödül törenine katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları sayesinde Mersin'de spor altyapısı ziyadesiyle güçlü" dedi.
Yılın ilk narenciye balını hasat etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’Narenciye Balı Hasat Şenliği'ne katıldı. Arıcı maskesi giyerek kovanlarda sağım yapan Vali Pehlivan, kavanozlara bal doldurdu.
İlk defa sinemaya gittiler
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesinde okuyan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan yaklaşık 40 öğrenciyi Erzincan merkezde ağırlayarak, öğrencilerin isteğini yerine getirdi.
Fenerbahçe ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu
Mersin'de düzenlenen ‘Final Four’ müsabakaları sona erdi. Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.
"Anadolu kadar saf, mert ve gerçek"
Erzincan'ın Otlukbeli ilçesine giderken yolda babalarıyla çobanlık yapan 3 çocuğu gören Vali Hamza Aydoğdu, aracını durdurarak çocuklarla sohbet etti. Vali Aydoğdu, "Anadolu kadar saf ve temiz, Anadolu kadar mert ve yürekli, Anadolu kadar gerçek" dedi.
‘Final 4 Mersin’ başladı
Mersin’de düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Final 4 müsabakaları başladı.