Arama
Arama Sonuçları
Öğrencilerin okuduğu hatimlerin duasına katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, öğrencilerin okuduğu hatimlerin duasına katılarak, yapılan dualara ‘amin’ dedi.
Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşu kutlandı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte kutlama programları düzenleniyor. 104. kurtuluş yıl dönümü için Vali Mükerrem Ünlüer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Depremde hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 81 ildeki tüm camilerde sabah namazı sonrası dualar edildi. Düzenlenen programlara valiler ve kaymakamlar da katıldı.
Deprem şehitleri sabah namazında dualarla anılacak
6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenler ülke genelinde sabah namazında dualarla anılacak.
81 ilde eller şehitlerimiz için semaya kalktı
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadete kavuşan Mehmetçikler için 81 ilde sabah namazında dualar okundu. Dua programlarına illerin valilileri de katıldı.
71 bin 221 hatim okundu
Erzurum’un doğal afetlerden korunması için yaklaşık 500 yıl önce Pir Ali baba tarafından başlatılan “1001 Hatim” geleneği kapsamında Tarihi Ulu Cami’de cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı.
12 şehit için 12 hatim
Pençe – Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen 12 kahraman asker için Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in katılımıyla TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde 12 hatmi şerif okunarak duası yapıldı ve mevlit programı düzenlendi.
1001 hatim okumalarına katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Ayazpaşa Camii’nde devam eden 1001 Hatim okumalarına katıldı. Kendisi de hafız olan Vali Çiftçi, 500 yıldır devam eden ve şehri Kur’an’la zırhlama geleneği heyecanını yaşadı.
Erzurum’un 5 asırlık geleneği ‘1001 Hatim’ başladı
Erzurum’da şehrin ve ülkenin afet ve belalardan korunması için yaklaşık 500 yıldır devam eden “1001 Hatim” geleneği dolayısıyla Pir Ali Baba Türbesi önünde bir program düzenlendi. Hafızların temsili olarak at üzerinde şehri dolaşıp Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, İl Müftüsü Rüstem Can ve din görevlilerinin okuduğu dualarla devam etti.
"Erzurum hafızlar şehridir"
Erzurum'da 13 Kurra Hâfız için düzenlenen Aşere-Takrîb Tayyibe İcazet Merasimi'ne katılan Vali Mustafa Çiftçi, "Erzurum, geçmişten günümüze 1001 hatim geleneğini 500 yıldan beri devam ettiren bir hafızlar şehridir" dedi.
Başkentte Erzurum rüzgârı esti
Erzurum Valiliği öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Erzurum iktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) koordinasyonunda organize edilen ‘Ankara’da Erzurum Günleri’ Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor.
O KAYMAKAM UNUTULMADI…
24 Mayıs 2021 tarihinde yıllık iznini geçirmek üzere gittiği Bursa’da kalp krizi geçirerek Hakka yürüyen Siverek eski Kaymakamı Hasan Ongu dualarda yaşıyor. Merhum kaymakama geçen sene olduğu gibi bu sene de dualarda yer verildi.
Hatimli teravih geleneği sürüyor
Mardin’in Savur ilçesinde geçen yıl Ramazan ayında başlatılan hatimli teravih namazı bu yıl da 15 Temmuz Şehitler Camii'nde devam ediyor.
Erzurum'da 1001 hafız icazet aldı
Erzurum İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 1001 hafız için icazet töreni düzenlendi.
At üstünde hatim
Erzurum'un yaklaşık 500 yıllık Kur'an okuma geleneği olan "1001 Hatim"ler başladı.
Şehitler için her ay mevlit ve hatim
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şubesi tarafından her ay Mevlid-i Şerif ve hatim duası yapılıyor. Şehitler ve vefat eden gaziler için duaların edildiği programa ilçe protokolü de katılıyor.
49’uncu okul ziyaretini yaptı
AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmeye devam eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 49’uncu okul ziyaretini Şehit Özcan Şenol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Meslek liselerinin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı, “Meslek liselerinin önemini biliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Çünkü meslek liseleri Türkiye’nin geleceğinde çok önemli bir yere sahip” dedi.
İHL öğrencilerinden 41 maden şehidi için 41 hatim
İstanbul Sancaktepe’deki İmam Hatip okullarında Amasra’da yaşanan maden faciasında canlarını kaybeden 41 maden şehidi için 41 hatim okundu.
Urfa'da şehitliklere çelenk ve karanfil
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Osmanbey’deki Şanlıurfa Şehitliğinde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.