Arama
Arama Sonuçları
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
"Tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda"
Akçamescit köyünde çıkan yangının ardından bölgede inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, "Çok şükür yangın kontrol altına alındı, soğutma işlemleri devam ediyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda" dedi.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
Tunceli'de 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi
Tunceli'de yapılan incelemeler sonucunda 134 yapı ve 798 bağımsız bölümün bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alanı olarak tespit edildi. Alanlarda inceleme yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Artık kimseyi enkazların altından biz kaldırmak istemiyoruz" dedi.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Parktaki kazıya düşüp ölen Edanur son yolculuğuna uğurlandı: Affet bizi güzel kızım, affet
Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen ve cuma günü hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer, Esenyurt Kıraç'taki cem evinden son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Edanur’un tabutunu taşıyan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirde, “Affet bizi güzel kızım / Suskun çığlıklarına çok uzak kaldık / Bir Allah’a bir de gözyaşına sığındık / Affet bizi güzel kızım / Affet” dedi.
Kilit kavşaktaki trafiğe havadan denetim
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen ile birlikte havadan yapılan trafik denetimine katıldı.
Denetimlere katıldı, sürücüleri uyardı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ramazan Bayramı öncesi Gebze uygulama noktasında görev yapan Güvenlik güçlerini ziyaret ederek, denetimlere katıldı.
Kayıp mürettebatı arama çalışmaları 11. gününde
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Marmara Denizi açıklarında batan 'Batuhan A' isimli gemide kayıp 4 mürettebatın arama çalışmalarının 11'inci gününde de devam ettiğini belirtti.
Batan gemideki mürettebatı arama çalışmaları sürüyor
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 15 Şubat'ta batan BATUHAN A İsimli ticari gemide bulunan kayıp mürettebat için arama çalışmalarının 4. gününde devam ettiğini belirterek, "852 personelimiz ile arama kurtarma çalışması aralıksız devam ediyor" dedi.
Maden sahasında toprak kaydı: 9 kişi aranıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
615 bin kişi Kapadokya'yı kuş bakışı izledi
Nevşehir Valisi Ali Fidan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’yı, 2023 yılında 615 bin 63 yerli ve yabancı turistin kuş bakışı izlediğini ifade etti.
Fırtınada kaybolan kadın 6 gündür aranıyor
Ardeşen ilçesinde oluşan fırtına sonrası kaybolan Zeynep Bekar için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek çalışmalar hakkında bilgiler alan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, çalışmaların aralıksız bir şekilde havadan, karadan ve denizden devam ettiğini ifade etti.
Çalışmaları uçak ile havadan izledi
Nevşehir Valisi Ali Fidan, kadastro güncelleme çalışmalarında ve fotogrametrik harita yapımında kullanılan Ortofoto yöntemi ile yapılan 3 boyutlu çalışmaları uçak ile havadan izledi.
Sivas’ta balon turizmi başlıyor
Sivas’ın eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alan Hafik Gölü’nde, sıcak hava balonu uçuş testi yapıldı.
Yangın bölgesinde inceleme yaptı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu ilçesinde meydana gelen ve ekipler tarafından kontrol altına alınan orman yangını bölgesinde inceleme yaptı. Yangından etkilenen vatandaşları ziyaret eden Aktaş, "Zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının en kısa sürede saracağız" dedi.
Jandarma köpeği 'Maça' zorlu operasyon bölgelerine paraşütle inecek
Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesindeki köpekler, güvenlik operasyonlarına yönelik eğitimlerle sahadaki ekiplerin en büyük yardımcısı oluyor.
Hatay’ın son durumunu havadan inceledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Belen, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerinin yıkım, enkaz kaldırma çakışmalarını ve enkaz döküm sahalarını havadan inceledi.
Pervari’nin dağ köylerini havadan ve karadan inceledi
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, ilçe ziyaretleri programı kapsamında, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde bulunan Doğan, Yapraktepe (Yapraktepe/Güzelbağ Mezrası) Düğüncüler, Söğütönü ve Gökbudak köylerini ziyaret etti.
Gaziantep’i havadan inceledi
Gaziantep’i helikopterle havadan inceleyen Vali Kemal Çeber, “Hayatı normale hep birlikte döndüreceğiz inşallah” dedi.
Sınır hattını havadan incelediler
Kapıkule Sınır Kapısında yapılan Sınır Güvenliği toplantısının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ile İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez havadan sınır hattını inceledi.
Üs bölgelerindeki jandarmaya moral
Hakkari Valisi Ali Çelik, 2935 rakımlı Koç Tepe, Ahmet Tepe ve Küp Tepe üs bölgelerini ziyaret ederek, vatan savunmasındaki Mehmetçikle bir araya geldi.
Gece boyu yangın söndürme çalışmalarını takip etti
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik-Bursa İl sınırında meydana gelen orman yangınında söndürme çalışmalarını gece boyu sahadan takip etti.
İnegöl'de iplik fabrikasında yangın!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iplik ürettiği belirtilen fabrikada yangın çıktı. Yangın, yanındaki fabrikalara daha sıçrarken bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor. Ekiplerin müdahalesi sırasında zaman zaman patlamalar yaşanıyor.
"Yüreğimize kor düştü"
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde 27.07.2023 Perşembe Günü saat 15:50 sıralarında yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan yangın söndürme çalışmaları 3'üncü gününde kontrol altına alındı; bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde ormanlık alanda ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan orman yangını ile ilgili yangın söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gitti.
Kemer yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor
Antalya’nın gözde turizm bölgelerinden olan Kemer Göynük’te dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Uçurtmalarla Türkiye haritası çizdiler
Trabzon Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce, Sultanmurat Yaylası'nda Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi.
Yurtta kalan öğrencilere sürpriz ziyaret
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, sosyal medya aracılığıyla kendisini yurtlarına davet eden üniversite öğrencilerine sürpriz yaptı.
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile bayram genelgesi
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Bayram öncesi ve sürecince alınacak trafik tedbirleri tek tek sıralandığı genelge kapsamında emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip/tim, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak.