Arama
Arama Sonuçları
Türkiye’nin gündemine oturacak çalıştay Şanlıurfa’da yapılacak
Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek.
Kommagene Bienali için bu yıl 41 ülkeden 198 sanatçı başvuru yaptı
2022 yılında Adıyaman’ın ve Kahta’nın adını dünyaya duyuran Kommagene Bienali’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Bienal hazırlıklarının sürdüğünü belirten Kaymakam Selami Korkutata, 41 ülkeden 198 sanatçının başvuru yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
100 bin bardak çay ikram edilecek
Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonuyla “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla 02-05 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesinde düzenlenecek Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı Vali İhsan Selim başkanlığında gerçekleştirildi.
Cimil Vadisi, Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na hazır
Rize İkizdere’deki Cimil Vadisi 10-11 Şubat’ta Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığındaki toplantıda şampiyona öncesi son hazırlıklar masaya yatırıldı.
“Gençlerimizi hayata hazırlayacağız”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 26-27 Şubat’ta gerçekleştirilecek Marmara Kariyer Fuarı’nın hazırlık toplantısına başkanlık yaptı. Vali Yavuz, “Gençlerimizi kaptırmamak için onları hayata hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte iş gücü piyasasında 5-10 yılda revaçta olabilecek meslek gruplarına yönelik hamle yapmamız gerekiyor” dedi.
Hedef sağlıklı beslenme ve kaliteli eğitim
Balıkesir Susurluk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen ve pansiyon yemekhanesinde öğrencilere eşlik eden Kaymakam Muammer Köken, “Öğrenci yurdu yemeklerimizin lezzetinde iddialıyız. Hedefimiz kaliteli ve sağlıklı beslenme ve eğitim başarısı” dedi.
Taşkınlıklara asla müsaade edilmeyecek
İstanbul Valisi Davut Gül, yeni yıl için alınan yılbaşı tedbirlerine ilişkin basın mensuplarına İstanbul Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 2024 yılına alınan yılbaşı tedbirleri ile hazır olduğunu belirten Vali Davut Gül, “Sebebi ne olursa olsun; taşkınlık yapan, gürültü yapan, trafiği tehlikeye düşüren kişilere asla müsaade edilmeyecek” dedi.
“Deprem gerçek hazırlık esas”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa-Niksar 1942 Depremi Anısı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele panelist olarak katıldı. Vali Hatipoğlu, “Deprem gerçek hazırlık esastır” dedi.
Öğrencilerle badminton oynadı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen badminton kursu antrenmanında öğrencilerle bir araya gelerek, badminton oynadı.
Milyonun üzerinde katılım bekleniyor
İzmir Valisi Süleyman Elban, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir Çiğli’de düzenlenecek, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST alanını inceledi. Milyonun üzerinde bir katılım bekleyen Vali Elban, Elon Musk'ın da festivale gelme ihtimali olduğuna değinerek, kendisinin festivale değer katacağını söyledi.
Köy için sondaj yapan ekibe tatlı ikram etti
Sivas Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, Alacahan Köyünde tarımsal sulama için DSİ ekiplerinin sondaj çalışmasını yerinde inceleyerek bilgi aldı. DSİ ekibine tatlı ve içecek ikramında bulunan Kaymakam Aykaç, kendilerine kolaylıklar diledi.
Hatay'da öğrenciler özledikleri sınıflara kavuşacak
Depremlerin vurduğu Hatay’da okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları sürerken Vali Mustafa Masatlı, “Allah'ın izniyle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 11 Eylül'de özledikleri sınıflarına kavuşacaklar" dedi.
“Biçerdövere binip ayçiçeği hasat ettik”
Ayçiçeği üreticileriyle bir araya gelerek hasat yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Edirne’den Kars’a her sofrada, keyifli her sohbette Aksaraylı çiftçilerimizin emeği ve alın teri var” dedi.
Okul inşaatlarında son durumu yerinde gördü
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, deprem güçlendirme ve yapım çalışmaları devam eden okullarda incelemelerde bulundu.
Maraş için canla başla!
Depremlerle yıkılan Kahramanmaraş’ın yaralarını sarmak için depremlerin hemen ardından başladıkları koordinatör valilik görevlerini sürdüren Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Kahramanmaraş için canla başla çalışmaya devam ediyor.
“Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayana kadar çalışmalarımız sürecek”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Konteyner Kentte incelemelerde bulunarak, konteynerlerde kalan depremzede vatandaşlarla görüştü. Ziyarette İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut da yer aldı.
“Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde seferber”
Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde afetzedelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kentler hazırlanmaya devam ediyor.
Çadır kentin eksiklerini tespit etti
Hatay İskenderun’da koordinasyon görevini sürdüren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İskenderun'da kurulumu tamamlanan çadır kent alanlarından Yıldırım Tepesi Çadır Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Konteynerler afetzedeler için hazırlanıyor
AFAD Başkanı Yunus Sezer, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kahramanmaraş’ta afetzedeler için hazırlanan konteyner alanlarında inceleme yaptı.
300 konteyner daha geçici yaşam için hazır
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Elbistan’da tamamlanmak üzere olan konteyner kentte incelemede bulundu.
Depremzedeler için kumanya hazırladı
Van Valisi Ozan Balcı, deprem bölgesi Malatya'da mübarek Ramazan ayı için kumanya hazırlayan ekiplere yardım etti.
Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi.
Liseye kontrollü yıkım
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Mehmet Mut, deprem afetinde büyük hasar gören Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Gaziantep'te gök delindi!
Gaziantep ve Kilis'te gece sağanak ve dolu etkili oldu. İki kentte akşam saatlerinde başlayan ve gece de devam eden yağış ve dolu nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, araç sürücüleri zor anlar yaşadı.
“Kendi yaralarımızı sararken komşu illeri unutmuyoruz”
Şanlıurfa Valiliği, komşu il Adıyaman’da depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal market açıyor. Hazırlıkları süren ve çadırın üzerinde “Bu sosyal market kardeş il Şanlıurfa tarafından desteklenmektedir” yazısının yer aldığı marketle Adıyaman’ın yaralarının sarılmasına Şanlıurfa destek verecek.
Erzincan’da riskli yapılar tek tek tespit edilecek
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Erzincan'da Valilik tarafından oluşturulan komisyon, tüm binaları depreme karşı inceleyip riskli yapıları ortaya çıkaracak.
İhtiyaçları devlet tarafından karşılanacak
Mardin Vali Yardımcısı/Vali Vekili Abdullah Demirdağ KYK yurtlarında misafir edilen ve depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etti.
Kocaeli’nde depremzedelerin misafir edileceği yerler hazır
Kocaeli Vali Vekili Ekrem Çalık, Valilik koordinasyonunda deprem bölgesi olan Kahramanmaraş ve çevre illerdeki depremzedelerin misafir edilmeye başlandığı yerlerde incelemelerde bulundu.
Mesir Macunu Festivali’nde 3 yıllık hasret sona eriyor
Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali üç yıllık korona virüs engeli sonrasında yeniden düzenlenecek. Komite tarafından festivalin başlangıcı 26 Nisan olarak belirlenirken 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek saçım töreniyle festival sona erecek.
Kış hazırlıklarını denetledi
Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Makine İkmal Müdürlüğünü ziyaret ederek, yaklaşan kış mevsimi öncesi yapılan hazırlıkları yerinde denetledi.