Arama
Arama Sonuçları
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Çukurca'nın dağlarına bahar geldi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 29 yıldır terör nedeniyle kapalı olan köyler yeniden açılacak. Köylerde inceleme yapan Kaymakam Mert Kumcu, "Bitmeyen hikayeler, acı tatlı hatıralar, yaşanmışlıklar ve daha niceleri… Ama artık doğa harikası bu topraklara bahar geldi" dedi.
"Bu projelerle çocuklarımız daha bilinçli olacak"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülümseyen Kitap” ve “Çocuk Kumbarası” adlı sosyal sorumluluk projesi programına katıldı. Vali Aksoy, "Bu projeler ile sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın daha bilinçli hale getirilme amaçlanıyor" dedi.
“Kitap okudum yüzüm güldü”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ağdacı İlkokulu’nun Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen yürüttüğü “Kitap Okudum Yüzüm Güldü” eTwinning projesinin “100. Yılda 100 Kitap” temalı resim sergisine katıldı.
"Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alan"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erdemli Vadisi'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Çiçek, "Bizim cennet gibi hazinelerimiz var. Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alandır" dedi.
Kaymakamlık miniklerin masallarını kitaba dönüştürdü
İlkokul öğrencilerinin yazdığı hikaye ve masallar, Tokat Artova Kaymakamlığının desteğiyle ‘Minik Kalplerden Öykü ve Masallar’ adıyla kitaplaştı.
Miniklere kütüphanede hikaye okudu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, ülkemizde her yıl mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphane Haftası” münasebetiyle İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
"Bu projeyle geleceğe tohum serpiyoruz"
Van'daki tüm okullara Van temalı hikaye kitabı dağıtılması için düzenlenen törene katılan Vali Ozan Balcı, "Başlattığımız Kitap Van projesi ile geleceğe tohum serpiyoruz. İlimize 3.5 milyon kitap kazandırarak, Türkiye’nin kitap bakımından en zengin illerinden biri olduk" dedi.
Kadın Emeği Zirvesi’nde başarı hikayelerini paylaştı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen ve Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
Gamze öğretmenin azmini tebrik etti
Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Neriman Sargın Koçak, Almanca Öğretmeni Gamze Kılıç ve babası Burhan Kılıç, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç'ı makamında ziyaret etti.
Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi
Sakarya Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, 2006 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu.
Birbirlerine verdikleri sözü yerine getirdiler
Hakkâri Fen Lise öğrencileri, Vali Ali Çelik’e verdikleri deneme sınavlarında net ortalamalarını 10 net artırma sözünü tuttu. Vali Çelik de öğrencilere verdiği sözü tutarak hepsine hediye verdi.
Bayburt'un kurtuluşunun 106. yılı kutlandı
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Azmin diplomasını Vali Aygöl verecek
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 62 yaşında okuma yazma öğrenmeye çalışan Suna Şahin ile bir araya geldi. Vali Aygöl, "Bu işi başaracak azmini gördüm hiç şüphem yok, diplomasını bizzat takdim etmekten onur duyacağız" dedi.
Şehit Ömer Halisdemir doğum gününde adının verildiği okulda yad edildi
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, Karaman Merkez Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu tarafından Şehit Ömer Halisdemir’in doğum günü ve şehitleri anmak için düzenlenen etkinliğe katıldı.
“İçinde kötülük olmayan tek şey”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinin gelişmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma Günlüğüm Projesi” kapsamında Emlak Kredi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kumbuzoğlu, “Çok büyük olmasına rağmen içinde zerre kötülük olmayan tek şey çocukların yüreğidir” dedi.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Mehmetçiğin isim babası dualarla anıldı
Mehmetçiğin isim babası Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş vefatının 60. yıl dönümünde dualarla anıldı.
"Çay ocağını kitap dolu raflarla donatacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Aydoğdu, "Salı günü çay ocağında bir kütüphane kuracağız. Kitap dolu raflarla çay ocağını donatacağız" dedi.
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Kokutata: Gazetecilik toplumun vicdanına aynadır
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, “Gazetecilik, toplumun vicdanını simgeleyen bir aynadır. Bu ayna, doğru haberle, hakikati yansıtarak toplumu bilinçlendirir ve demokratik sürecin aydınlatılmasına katkıda bulunur” dedi.
Vali yardımcısından masal kitabı
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, ‘Bir Güzel Masal Kitabı’ isimli yeni bir kitap çıkardı. 8 yıllık bir çalışma sonucu okunan birçok eski Türkçe kitaptan derlenen kitap, küçüklerle birlikte ebeveynlere de masal anlatıyor.
İdarecinin Sesi yeni sayısında Cumhuriyet ve Elazığ’ı işledi
Başkanlığını Saffet Arıkan Bedük’ün yaptığı Türk İdareciler Derneği tarafından Doç. Dr. Selim Çapar’ın editörlüğünde hazırlanan İdarecinin Sesi Dergisi, son sayısında ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ ile ‘Elazığ’ ilini işledi.
Önce kitap dağıttı, sonra tavsiye verdi
Samsun'un Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, öğrencilere bin 300 roman ve hikaye kitabı dağıttı. Kaymakam Kayabaşı, en etkili öğrenme yolunun kitap okumak olduğunu belirterek, öğrencilere de bol bol kitap okumalarını önerdi.
“Söz verdik, yine geleceğiz”
Hane ziyaretlerine devam eden Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, misafir olduğu Emine abladan Ermenek İkizçınar Köyü’nden Karaman’a uzanan hayat hikayesini dinledi.
'Bir Gönüllülük Hikayesi'
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Sosyolojik Araştırma Derneği tarafından hazırlanan ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen ‘Bir Gönüllük Hikâyesi’ projesi protokolünü imzaladı.
Miniklere hikaye kitabı okudu
Anasınıfı öğrencilerini ziyaret eden Ankara Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, meraklı miniklere ‘Renkli Kelebek’ isimli hikaye kitabını okudu.