Arama
Arama Sonuçları
"Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek GölparkFest için devam eden çalışmaları inceledi. Vali Aygöl, "Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor. Birbirinden farklı yüzlerce etkinlik yapılacak" dedi.
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Kars'taki 15 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Mobil Göç Noktası Aracını ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "15 düzensiz göçmen tespiti yapılarak haklarında sınır dışı işlemi uygulandı" dedi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Van'da sel felaketi: Onlarca hayvan telef oldu
Van Valisi Ozan Balcı, Saray ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde inceleme yaptı. Vali Balcı, "100’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacak" dedi.
Kütahya'da trafik akışı daha güvenli hale getiriliyor
Ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın, "Kütahya-3'üncü Bölge Hududu Yolu Kütahya girişi köprü kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor. Projelerin tamamlanmasıyla trafik akışı daha güvenli olacak" dedi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
Vali Işın, otopark sorunu için düğmeye bastı
Kütahya Şehir Hastanesinde inceleme yapan Vali Musa Işın, otopark sorunu hakkında konuştu. Vali Işın, yetersiz olan otopark alanlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
Tunceli'de 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi
Tunceli'de yapılan incelemeler sonucunda 134 yapı ve 798 bağımsız bölümün bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alanı olarak tespit edildi. Alanlarda inceleme yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Artık kimseyi enkazların altından biz kaldırmak istemiyoruz" dedi.
Dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası meydana gelen sel nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü. Vali Mehmet Ali Özkan ve Kaymakam Furkan Nezir, bölgede inceleme yaptı.
Nuh'un Gemisi konsept alınacak
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cehennem Deresi'ne yapılacak olan Cam Seyir Teras alanında inceleme yaptı. Vali Atay, projenin, Hz. Nuh Gemisi'nin konsept alınarak yapılacağını belirtti.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
Öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı
Özel Eğitim Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, işaret dili ile iletişim kurduğu öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı.
Doğa harikası Çıldır Gölü için talimat verdi
Doğa harikası Çıldır Gölü'nde inceleme yapan Kars Valisi Ziya Polat, gölde yaz aylarında su sporları aktiviteleri yapılabilmesi için talimat verdi.
10 bin kınalı keklik doğayla buluşmaya hazırlanıyor
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Keklik Üretim Merkezi'nde inceleme yaptı. Kaymakam Algın, doğaya salınacak olan 10 bin kınalı kekliği de inceledi.
Denizcilik Lisesi yeni dönemde hazır
Yapımı devam eden Denizcilik Lisesi'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "24 derslikli lisemizi en kısa zamanda bitireceğiz. Eğitim öğretim döneminde gençlerin hizmetine hazır hale getirmiş olacağız" dedi.
"Gazi Kars, Türkiye'de en çok tabyanın bulunduğu il"
Dereiçi Vadisi'nde inceleme yapan Kars Valisi Ziya Polat, "Gazi Kars'ımız, sahip olduğu 46 adet tabya ile Türkiye'de en çok tabyanın bulunduğu ildir" dedi.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Van'da yapılan Spor Adası'nda sona gelindi
Van Valisi Ozan Balcı, Edremit ilçesinde yapılan Spor Adası'nda inceleme yaptı. Adanın eylül ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Nesiller gelir nesiller geçer, mühim olan bizim gelecek nesillere neler yaptığımızdır. Biz gelecek nesillere, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarıyla güzel şeyler üretiyoruz" dedi.
Vali Ergün bölgede inceleme yaptı
Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz ilçesinde Yunanistan uyruklu 3 kişinin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Yol çalışması yapan ekibin çay davetine icabet etti
Gerger ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Gerger-Gölyurt köyü arasında yol bakım ve onarım çalışmalarını yapan Karayolları ekiplerinin çay davetini geri çevirmedi.
Yusufeli Viyadüğü yüzde 99.5 oranında tamamlandı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli-Artvin kara yolunu 16 km kısaltacak olan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün yüzde 99.5 oranında tamamlandığını belirtti.
2021'de selin vurduğu Ayancık'ta çalışmalar sürüyor
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2021 yılında selin vurduğu Ayancık ilçesinde devam eden yol çalışmalarını inceledi.
İtecik Dağı'nın al duvağını yerinde inceledi
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, İtecik Dağı'nın al duvağı "İtecik Lalesi"ni, yerinde inceleyerek, "Bu eşsiz doğa harikasını herkes gelip incelemeli" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Van’da eşini kaybetmiş kadınlar için 51 konut yapılıyor
Van Valisi Ozan Balcı, eşini kaybetmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için yapımı devam eden konutların inşaatında incelemelerde bulundu.