Arama
Arama Sonuçları
Vali Pehlivan yaralıları ziyaret etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yaralıları hastanede ziyaret etti.
Emekli Vali Karahisarlı’nın anne acısı
Emekli Vali Saim Saffet Karahisarlı'nın annesi, Emekli Vali Muammer Muşmal'ın kayınvalidesi Güler Karahisarlı vefat etti.
Tarım ve hayvancılığın kalbi Afyon’da atacak
Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayacak olan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Sel felaketinde görev yapan AFAD gönüllülerine teşekkür
13 Şubat’ta Antalya’da yaşanan sel felaketinde görev alan AFAD gönüllüleri için arama kurtarma ekiplerine teşekkür için tören düzenlendi. Törene katılan Vali Şahin, “Bizim toplumumuzun yüksek karakterini sizler temsil ediyorsunuz” diyerek AFAD ve gönüllü kuruluşların yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı
Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Kaymakam Muammer Köken, "Yeni ürünlerle vatandaşlarımızı tanıştırmak istiyoruz" dedi.
Hataylı besicilere süt soğutma tankı desteği
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya’da besicilik yapan 110 üreticiye toplam 330 adet süt soğutma tankı ve jeneratör dağıtım törenine katıldı.
Eski Vali Hanifi Demirkol hayatını kaybetti
Eskişehir, Hatay, Ordu Valiliği ve 20. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yapan Hanifi Demirkol, bugün İstanbul’da hayatını kaybetti.
Kontrolden çıkan otobüs kaza yaptı: 2 ölü, 8 yaralı
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kontrolden çıkan otobüs kaza yaptı. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Kars Valisi Ziya Polat, kaza yerinde incelemelerde bulundu, daha sonra da yaralıları hastanede ziyaret etti.
"Ekiplerin çalışması sürüyor"
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde zincirleme kaza meydana geldi. 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Kazayla ilgili açıklama yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "Tüm ekipler bölgede çalışıyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin ve cumhuriyet savcılarımızın burada yapacağı tespitler belirleyici olacak" dedi.
Finike Toptancı Hali’nde sezon açılışı
İlçe ziyaretleri kapsamında Finike ilçesini ziyaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin Finike Toptancı Hali 2023 - 2024 sezon açılışına katıldı.
"Emek veren üreticimizin yanındayız"
Burdur'un Bucak ilçesinde üreticilere 5 bin Melli İnciri fidanı dağıtıldı. Dağıtım programına katılan Vali Türker Öksüz, "Emek veren, alın teri döken üreticimizin her zaman yanındayız. Yeter ki siz üretin, üretme isteğinizi ortaya koyun" dedi.
Engelli gençler, bir günlüğüne asker oldu
Kahramanmaraş Nurhaklı engelli gençler, Temsili Askerlik Uygulaması ve Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir günlüğüne asker olma heyecanını yaşadı. Nurhak Kaymakamı Oray Güven de engelli gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmak için gösterdikleri çaba ve azimlerine şahit oldu.
"Kışa hazırız"
28 bin 488 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. şehri olan Sivas’ta yaklaşan kış mevsiminde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 2023-2024 Yılı Kış Tedbirleri Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
"Bir araya gelince işler çözülüyor"
Enez ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez aylık toplantıda bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor" dedi.
Sıfır noktasında doktor ve asker birlikte
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca’da bulunan, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınında, sınırın sıfır noktasında kurulan Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi'ni ziyaret etti.
Gazi Kars’ın kurtuluş günü kutlu olsun!
Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Vali Ziya Polat, “Bugün Gazi Karslıların ezansız ve bayraksız olamayacağını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bugün Gazi Kars’ımızın bayramıdır” dedi.
Kartpostallık lale bahçelerinde üretim
Kazımkarabekir Kaymakamı Salih Kaya, 55 dekar alana ekilen soğanlı lale üretim merkezini ziyaret ederek, süreç hakkında bilgi aldı.
Bulanıklı çiftçilere makine ve ekipman desteği
Muş Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak, çiftçilere makine ve ekipman dağıtımına katılarak, “Malzemeler bütün üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.
“Rabbim milletimize hizmet şiarıyla çalışmayı nasip etsin!”
Yozgat Sarıkaya’da 2 yıl görev yaptıktan sonra Kurtalan Kaymakamı olarak atanan Samet Serin, görevine başladı. Kaymakam Serin, “Rabbim yüce devletimize ve aziz milletimize hizmet şiarıyla çalışmayı nasip etsin” dedi.
“El birliği ile bir adım ileriye götüreceğiz”
Şişli ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, “Çok yakında ilçemizin gündeminden sosyal aktivite alanları çıkmış olacak” dedi.
Festival coşkusuna ortak oldu
Mersin Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Dereköy Mahallesinde düzenlenen 28. İncir Festivaline katılarak, vatandaşların şenlik coşkusuna ortak oldu.
“Mut Beyazı’ topladı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ‘Mut Beyazı’ incir hasadına katıldı. Vali Pehlivan, üreticilere bereketli kazançlar diledi.
Emre Cebeci
Kahramanmaraş Vali Yardımcısı
“Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz”
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak atandığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki 63 gün süren görevini tamamladı. Doğanşehirlilere bir veda mesajı yayınlayan Vali Şimşek, “Sivas olarak Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz ve her daim sizlerin yanında olacağız” dedi.
Yolda kalanların imdadına Kaymakam yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda aracın yolda kalması üzerine olay yerine intikal eden Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, yol açma çalışmalarını koordine etti. Yolda kalanlara çorba ikram eden Kaymakam Doğan, zor durumda kalan vatandaşlar için ihbar hattı kurdu.
Adem Ünal
Amasya Vali Yardımcısı
Palandöken suni karlama ile hizmet veriyor
Sporcularla kayak yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, "Doğada kar olmamakla birlikte kayak merkezlerimizde suni karlama olduğu için adeta 3-4 metre kar varmış gibi kayak yapmak mümkün" dedi.
Yeni Valilik bahçesini meyve fidanlarıyla güzelleştirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinin bahçesine yörede yetişen meyvelerden olan incir, fındık, hurma ve mandalina fidanlarını bizzat dikti.
Kurumsal sosyal medya hesapları nasıl kullanılmalı?
Miahaber Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak, kamunun sosyal medya kurallarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Kamu kurumlarının ve personelin sosyal medya kullanımına dair bir mevzuat yok. Hal böyle olunca kurum hesapları amirinin "keyfine" göre yönetiliyor. Kişisel hesapları ise kurum hesabı gibi oluyor. Çeki düzen gelmeli!” dedi.