Arama
Arama Sonuçları
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı.
Kaymakam Karakaş, Hilvan Belediyesi'ne kayyum atandı
DEM Parti'nin kazanması sonrası YSK'nin seçimin yenilenmesine karar verdiği Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine, Kaymakam Orhan Gazi Karakaş kayyum olarak atandı. Kaymakam Karakaş, seçimlerin tekrarlanacağı 2 Haziran'a kadar kaymakamlıkla birlikte belediye başkanı olarak görev yapacak.
Pınarbaşı Belediyesine Ömer Tekeş kayyum olarak atandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Belediye Başkanlığına Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirildi. Tekeş, bugün görevine başladı.
AYM, İçişleri Bakanı'nın derneklere kayyum atama yetkisini iptal etti
Anayasa Mahkemesi (AYM), İçişleri Bakanı'nın derneklere kayyum atama ve faaliyetlerini durdurma yetkisini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.
Bingöl Fotoğrafçılar Maratonu birincisi
Bingöl Valiliği koordinasyonunda Bingöl Belediyesi, Bingöl TSO, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü (BİFSAK) işbirliğiyle bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları açıklandı.
Kaymakamlık sınavında bir soru iptal
İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonuçları için bekleyiş sona erdi. ÖSYM, kaymakamlık sınav sonuçlarını bugün sabah açıkladı.
Vali Gül'den İstanbul için uyarı
İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyararak, "Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
Belde belediyesine vekalet edecek
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, başkansız kalan merkeze bağlı Gebeceler belde belediyesine başkan vekili olarak görevlendirildi.
“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”
Bu yıl 7.’si düzenlenen ve pazar akşamına kadar açık kalacak ‘Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Serhat diyarının yöresel lezzetleri, turizmi, tarihi ve kültürel değerleri bir arada ziyaretçilerini bekliyor.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
İsim değişikliğini mezunlar derneği istedi
15 Temmuz Lisesi’nin isminin eski adı olan Düzce Lisesi’ne dönüştürülmesi tartışma konusu oldu. Valilik, isim değişikliği isteğinin lisenin mezunlar derneğinden geldiğini, 15 Temmuz Şehitlerinin adları ve hatıralarının ismin nakledildiği ‘15 Temmuz Şehitleri Orta Okulu’nda yaşatıldığını açıkladı.
On binlerce aday, Kaymakamlık Sınavı’ndaki belirsizlikten muzdarip
İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan Kaymakam Aday Adaylığı Sınavı için bu yıl henüz bir ilan yapılmamış olması, on binlerce aday adayını endişelendiriyor. Kurum tarafından henüz bir açıklama yapılmamış olması da ayrı bir endişe konusu.
Kars devlet hastanesinin temeli dualarla atıldı
Kars 500 Yataklı Bölge Hastanesinin temeli, Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla dualar eşliğinde gerçekleştirildi.
Anayasa Mahkemesi, bilgi edinme talebinin reddedilmesine ‘hak ihlali’ dedi
Anayasa Mahkemesi, kamu idarelerinden istenen bilgi edinme taleplerine emsal olabilecek nitelikte bir karara imza attı. Mahkeme, bilgi edinme talebinin reddedilmesinin ‘ifade özgürlüğünü ihlal’ olarak değerlendirerek ‘hak ihlali’ kararı verdi.
Mesir Macunu Festivali deprem ve seçim nedeniyle iptal olabilir
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, pandemi nedeniyle 3 yıl ara verilen ve bu yıl 26- 30 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan 483'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin deprem ve seçim nedeniyle iptal olabileceğini söyledi. Vali Karadeniz, "Henüz, bu konuda Mesir Macunu Festivali Komitesi'ndeki arkadaşlar tam bir fikir birliğine varamadılar ama gidişat öyle gibi görünüyor" dedi.
Umre parasını depremzedelere bağışladı
Konya Hadim Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, umre için biriktirdiği parasını depremzedelere gönderen Emin Tekin amcayı kabul ederek, kendisine teşekkür etti.
5 yıldızlı otel konforunda huzurevi
Kocaeli Huzurevini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Festivalde 10 ton hamsi tüketildi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve şehitlerden dolayı konser bölümü iptal edilen Fatsa Geleneksel 4. Hamsi Festivali’ne katılarak, Fatsalılarla bir araya geldi.
Kurtuluş günü eğlencesiz kutlandı
Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Beyoğlu'ndaki terör saldırısından dolayı, kurtuluş programında yer alan her türlü eğlence, müzik ve spor etkinlikleri iptal edildi.
Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandı
2022 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2022-Kaymakamlık), 16 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da yapılmıştı, beklenen duyuru ÖSYM'den geldi.
Randevusuna gitmeyip iptal de etmeyene iki hafta yeni randevu yok
Nüfus müdürlüklerinden alınan randevular konusunda yeni bir uygulama başlıyor. Randevu alıp gitmeyenlere, bir sonraki randevu iki hafta sonra verilecek.
‘Gazi Yarı Maratonu’ sessiz koşuldu
Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol ile Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı dolayısıyla dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda atletin katılımıyla gerçekleşen Gazi Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü’ne katıldı.
Obruk Peyniri mağaradan gün yüzüne çıktı
Karaman’ın Ayrancı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Berendi-Divle Obruk Peyniri Festivali yoğun bir katılımla yapıldı.
Üzümüyle ünlü Gercüş’te bağ bozumu festivali
Batman Valiliği himayesinde Gercüş kaymakamlığı koordinesinde, Batman Belediyesi, Gercüş Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Gercüş’te Bağ Bozumu Festivali düzenlendi.
Erdoğan: Patlamanın sebebi ve sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'daki maden kazasında yürütülen çalışmaları yerinde incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkacaktır" dedi.
Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaralılardan 8’inin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Diyarbakır programını iptal ederek Amasra'ya gideceğini açıkladı.
2.466 KPSS adayı sınavdan önce Nüfus'taydı
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açık bulundurulan nüfus müdürlüklerinde 2 bin 466 adayının T.C. Kimlik Kartı başvurusunun alındığını belirterek, pazar günü gençlerin umutlarına ortak olan mesai arkadaşlarını tebrik etti.
İhraçlar bitti mi?
Hukuk danışmanımız Cüneyd Altıparmak yazdı: İhraçlar bitti mi?