Arama
Arama Sonuçları
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Van'da sel felaketi: Onlarca hayvan telef oldu
Van Valisi Ozan Balcı, Saray ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde inceleme yaptı. Vali Balcı, "100’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacak" dedi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
Selahattin Hıdır
Aydıncık Kaymakamı
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
"Kadim şehrimizin her bir ferdini samimiyetle dinliyoruz"
Halk buluşmalarında vatandaşların derdini dinleyen ve çözüm önerileri için talimatlar veren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Gerger'den Gölbaşı'ya, Çelikhan'dan Samsat'a kadim şehrimizin her bir ferdini muhabbetle kucaklayıp, samimiyetle dinliyoruz" dedi.
Emekli vali yardımcısı evinde ölü bulundu
Emekli vali yardımcısı Yılmaz Yolcu, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki evinde ölü bulundu. Otopsi işlemlerinin ardından Yolcu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
İstanbul’da “Düzensiz Göçle Mücadele" konuşuldu
İstanbul’da düzensiz göçle mücadeleye yönelik çalışmaların ele alındığı istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
"Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz"
Tarihî Horhor Cami'nde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, "İlimizin imarına, inşasına katkılarımız devam ediyor. Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz" dedi.
Öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı
Özel Eğitim Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, işaret dili ile iletişim kurduğu öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı.
"Aysima günümüze neşe kattı"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında halk toplantısı yapıldı. Toplantıya ailesiyle birlikte gelen Aysima ile yakından ilgilenen Vali Yiğitbaşı, "Halk toplantımızın misafiri olan Aysima günümüze neşe kattı" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Şampiyonlara başarılar diledi
Aksaray ve Kayseri Bölge finallerinde birinci olup TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılacak öğrencilerle bir araya gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Şampiyon Misafirlerimiz... Sevgili gençler, başarılarınız daim olsun" dedi.
Kamplarda hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar
Akdeniz Gençliği Deniz Kampında düzenlenen etkinliğe katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlik Kamplarımızda 600 gencimizi gruplar halinde misafir ediyoruz. Gençlere hem eğitimler veriliyor hem de kültür, sanat, müzik, spor içerikli faaliyetler yapılıyor" dedi.
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Depremde hasar alan cami yenileniyor
2022 yılında Gölyaka merkezli depremde ağır hasar alan Pırpır Köyü Cami'nin yenilenmesi için temel atıldı. Törene katılan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Depremde ağır hasar alıp yenilediğimiz 20. camimize başladık" dedi.
Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alan labada sarması için önce yaprak topladı, ardından da sarma sardı.
Düzce Bıçağı tescillendi
Çelik malzeme kullanılarak tasarlanan ve Düzce'ye özdeşleşmiş olan Düzce Bıçağı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ile tescillendi.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Sinop'taki sel ve heyelan riskleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kent genelinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olası; sel, taşkın, heyelan vb. hidro-meteorolojik riskler masaya yatırıldı.
Yöresel kıyafetlerle valiyi ziyaret ettiler
Edirne Valisi Yunus Sezer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 6 Balkan ülkesinden kente misafir edilen gençler ile bir araya geldi.