Arama
Arama Sonuçları
Yusufeli Viyadüğü yüzde 99.5 oranında tamamlandı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli-Artvin kara yolunu 16 km kısaltacak olan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün yüzde 99.5 oranında tamamlandığını belirtti.
2021'de selin vurduğu Ayancık'ta çalışmalar sürüyor
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2021 yılında selin vurduğu Ayancık ilçesinde devam eden yol çalışmalarını inceledi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
İliç’te iki işçi daha toprağa verildi
Erzincan İliç'teki maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybeden ve bugün cesetlerine ulaşılan işçiler Ramazan Çimen ve Kenan Öz için cenaze töreni düzenlendi.
Kaymakama sarılan çocuklar gitmesini istemedi
İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği yabancı dil eğitimi kursuna katılacağı ve ardından yurt dışına gideceği için yaklaşık 7 ay görev yaptığı Bolu Kıbrıscık’tan ayrılan Kaymakam Ahmet Berkay Deniz’in öğrencilerle vedası çok zor oldu.
Anadolu’nun El-Hamrası yeniden ayağa kaldırıldı
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması yapılmayacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını belirterek, "Taksim Meydanı, belirlenen kutlama yerleri ve güzergahları arasında değil" dedi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Toprağa verilen madencinin ailesinin acısını paylaştı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, geçtiğimiz cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanan madenci Adnan Keklik'in kederli ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Aydoğdu, merhum Keklik için dualar ederek, aileye başsağlığı ve sabır diledi.
“Buradaki tarihi hem ortaya çıkaracağız, hem de koruyacağız"
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli’nin Dere Mahallesinde bulunan taban mozaiklerini inceledi. Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkan Vekili Halil Döğüşçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun da yer aldı.
Acılı aileyi yalnız bırakmadı
Niğde Valisi Cahit Çelik, patates deposunda meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Murat Aydoğan'ın cenaze törenine katıldı. Vali Çelik, acılı aileye başsağlığı diledi
İliç'te cansız bedenine ulaşılan maden işçisi, son yolculuğuna uğurlandı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız'ın (33) cenazesi toprağa verildi.
Orucunu demir ve çeliğe hayat veren işçilerle açtı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bugünkü iftarını Karabük Demir Çelik fabrikası (Kardemir) işçileriyle açtı.
"Depremzedeler için gece gündüz demeden çalışıyorsunuz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, deprem konutlarını inşa eden işçilerle iftarda bir araya geldi. Vali Varol, "Depremzede vatandaşlarımızı yeni yuvalarına bir an önce kavuşturmak için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyorsunuz" dedi.
Mantar hasadına katıldı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kovalı mevkiinde bulunan Berrak Mantar Üretim tesisini ziyaret etti.
Yolculuk süresini kısaltacak viyadük yakında açılıyor
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu. Viyadüğün önümüzdeki günlerde açılacağını ifade eden Vali Ünsal, "Yusufeli-Artvin karayolu 15,5 kilometre kısalacak ve yolculuk süresi 25 dakika azalacak" dedi.
Göçük altında kalan işçilerin aileleriyle iftar yaptı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç ilçesindeki maden kazasında göçük altında kalan işçilerin aileleriyle iftar yaparak dayanışma mesajı verdi.
Kars caddelerinde hafta sonu yürüyüşü
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, hafta sonu yürüyüşünde şehrinde caddelerini adımladı.
Kaymakam desteğiyle okuyan Sebila, mühendis oldu
Yıllar önce Elazığ Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak inşaat mühendisi oldu.
"Sahadaki çalışmalar aralıksız sürüyor"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili toplantı yaptı. Yetkililerden bilgi alan Vali Aydoğdu, toplantı sonrası acılı aileleri de ziyaret etti. Aydoğdu, "Sahadaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Birbirimize destek vererek bugünleri aşacağız" dedi.
Vakıftan yardım alanlar iş sahibi olacak
Sinop Erfelek’te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan vatandaşlar iş sahibi olacak.
Köy çocuklarıyla Gezici Kütüphane'de kitap okudu
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis edilen ‘Gezici Kütüphane’ Bayburt'ta ilk olarak kapılarını Konursu köyündeki öğrencilerine açtı.
"Birbirimize destek vererek bugünleri aşacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, maden ocağında toprak altında kalan işçilerin ailelerini ziyaret etti. Vali Aydoğdu, "Birbirimize gönülden destek vererek bugünleri aşacağız" dedi.
"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı"
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, sabah saatlerinde göçük meydana gelen krom madeni işletmesinde inceleme yaptı. Göçük altından çıkarılan 3 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğubu belirten Vali Toraman, "Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik" dedi.
Elazığ'da maden ocağında göçük
Elazığ'ın Palu ilçesinde sabah saatlerinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarıldı, 1 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
"Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yapımı devam eden “Ihlara Cam Teras Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Cam terasın korkuluklarını tutarak alanda inceleme yapan Vali Kumbuzoğlu, espri yaparak, "Korkuluklardan tutunuyoruz çünkü cam teras henüz bitmemiş. Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz" dedi.
“Ailelerimizle aynı acıyı yaşıyor, aynı umudu taşıyoruz”
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’te meydana gelen maden kazası sonucu göçük altında kalan vatandaşlar için yürütülen arama kurtarma faaliyetlerini yerinde takip etti.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
“Bu zor zamanları birlikte aşacağız”
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’te toprak altında kalan işçilerin ailelerini çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgilendiriyor. Ailelerle sürekli iletişim halinde olan Vali Aydoğdu, “Birlikte, dayanışma içinde, bu zor zamanları aşacağız” dedi.