Arama
Arama Sonuçları
Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 11 bin 791 misafirin kent merkezinde kaldığını belirterek, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük tatillerindeki ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük artış var" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
112 çağrılarının yüzde 70’i asılsız
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yaptı. Vali Yılmaz, 112’ye gelen çağrıların yüzde 70’inin asılsız olduğunu belirterek, 112’nin gereksiz yere aranmamasını istedi.
Vali’den çağrı: Mutluluğunuza gölge düşürmeyin!
Şanlıurfa Valiliği, 2023 yılında gelişi güzel silah atılması sonucunda meydana gelen olaylarla ilgili istatistikleri açıkladı. Konu ile ilgili vatandaşlara seslenen Vali Hasan Şıldak, "Büyük bir sorumsuzluk sonucu oluşan bu anlamsız davranışlara son verelim" çağrısında bulundu.
Asayiş ve güvenlikte son 4 ayı değerlendirdi
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı günden bu yana dört aylık süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.
Düzensiz göçmenler daha kolay tespit edilecek
Düzensiz göçle mücadele kapsamında ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da başlatılan düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran “Mobil Göç Noktası” uygulaması, İzmit ve Gebze ilçelerinde de faaliyete geçti.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
“Düzensiz göçle mücadele kesintisiz sürecek”
Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kütahya ve Sakarya valilerinin katıldığı ‘Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı’na ev sahipliği yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, düzensiz göç ile mücadeleye kesintisiz devam edileceğini söyledi.
Kapadokya’da tüm zamanların turizm rekoru
2023 yılının ilk 10 ayında 4 milyon 256 bin turistle Kapadokya bölgesinin tüm zamanların rekorunu kırdığını açıklayan Nevşehir Valisi Ali Fidan, yıl sonu için 5 milyon rakamının geçileceğini söyledi.
Hep birlikte kitap okudular
Afyonkarahisar Hocalar Kaymakamı Hakan Kara, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla ilçe kütüphanesinde öğrencilerle birlikte kitap okudu.
“Gereksiz ararsak vebale girmiş oluyoruz”
Vatandaşları 112 acil çağrı merkezini gereksiz durumlarda aramamalarını isteyen Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, “Çünkü acil bir durumda, asılsız bir çağrı gerçekleştirildiğinde vebale girmiş oluyoruz” dedi.
Valiler düzensiz göçü konuştu
Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın ev sahipliğinde MAKÜ Lavanta Tepesi Hotel'de gerçekleşen 8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
“PKK bitme noktasına geldi”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik son 2 ayda düzenlenen operasyonlarda, 119 teröristin etkisiz hale getirildiğini, gözaltına alınan 740 şüpheliden 182'sinin tutuklandığını açıkladı.
Anayasa Mahkemesi, bilgi edinme talebinin reddedilmesine ‘hak ihlali’ dedi
Anayasa Mahkemesi, kamu idarelerinden istenen bilgi edinme taleplerine emsal olabilecek nitelikte bir karara imza attı. Mahkeme, bilgi edinme talebinin reddedilmesinin ‘ifade özgürlüğünü ihlal’ olarak değerlendirerek ‘hak ihlali’ kararı verdi.
Çarşamba havalimanını 8 ayda 841 bin yolcu kullandı
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, yılın 8 ayında Samsun Çarşamba Havalimanında 841 bin 427 yolcuya hizmet verildiğini belirtti.
Kapıkule’de tüm zamanların rekoru kırıldı
Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan bir günde 8 bin 358 araçla 35 bin 887 yolcunun giriş yaparak tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı. Kırbıyık, Sınır Kapısı’nda fedakarca ve başarıyla görev yapan gümrük ve emniyet personeline teşekkür etti.
İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ‘112’ başarısı
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, büyük bir başarıya imza atarak ülkemizdeki farklı acil yardım numaralarını 112 çatısı altında sıkıntısız bir şekilde birleştirdi.
Şırnak'ta 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların yüzde 87'si asılsız
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Pehlivan, bu yıl 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarların yüzde 87’sinin asılsız olduğunu belirtti.
Mehmet KEKLİK
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı
'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesinde “Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası”nın startını verdi.