Arama
Arama Sonuçları
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Hayme Ana kabri başında dualarla anıldı
Kütahya Valisi Musa Işın, 743. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’ne katıldı. Program kapsamında Vali Işın, Hayme Ana’nın kabrini ziyaret ederek, dua etti.
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın dualarla anıldı
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 7. vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çorum Valisi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.
Seyyid türbeleri ve çevresine düzenleme
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, kurum amirleriyle beraber Bağlar Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, talep ve ihtiyaçları dinledi.
"Yüreklerimiz bir, acılarımız ortak"
Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, şehit Emrah Gündüz’ün baba ocağını ziyaret etti. Şehit ailesiyle görüşen Vali Aydoğdu, "Yüreklerimiz bir, acılarımız ortak. Gözyaşlarımızı ve anılarımızı paylaşırken, bir kez daha sarıldık, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu hissettik" dedi.
Şehit ailesinin iftar sofrasına misafir oldu
Manisa Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, Şehit Jandarma İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Kozak'ın ailesine iftarda misafir oldu.
"Senin beni izlediğini biliyorum"
Çorum'da şehit babasının kabrine katılacağı jimnastik yarışması için "Senin beni izlediğini ve hep yanımda olduğunu biliyorum" yazılı bir not bırakan Miray Şah herkesi duygulandırdı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü programında şehit Habib Gökçe'nin kabrinde notu gören Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yarışları izlemeye gitti ve Miray Şah'a destek oldu.
Şehit Eren Bülbül’ün ailesine iftar konuğu oldu
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Ramazan ayı dolayısıyla Şehit Eren Bülbül’ün ailesinin iftar sofrasına misafir oldu.
Muhtarı son yolculuğuna vali ve kaymakam uğurladı
Bilecik’te 3 dönemdir görev yapan ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gölpazarı Kasımlar Köyü Muhtarı İbrahim Can, son yolculuğuna uğurlandı.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
Bayburt'un kurtuluşunun 106. yılı kutlandı
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Mehmetçiğin isim babası dualarla anıldı
Mehmetçiğin isim babası Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş vefatının 60. yıl dönümünde dualarla anıldı.
Çayelili Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Mecit Balcı düzenlenen devlet töreni ile toprağa verildi. Cenaze törenine Vali İhsan Selim Baydaş ile Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel de katıldı.
İzzeddin Keykavus, türbesi başında anıldı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ölümünün 804. yılında Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus için Şifahiye Medresesi'ndeki türbesi başında yapılan dualara eşlik etti.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı
İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87’inci yıl dönümünde, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile kabri başında düzenlenen programla dualarla anıldı.
O heykel, Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek
Kütahya’nın kültür ve tarih projelerinin değerlendirildiği toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Musa Işın, "Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun heykeli Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek" dedi.
Şehit öğretmenin Öğretmenler Günü’nü kutladılar
Çorum Oğuzlar Kaymakamı Muhammed Turan, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte 2017’de hain terör saldırısında şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kabrini ziyaret etti.
‘Madalyasız kahraman’a dua
Kendisi de Kahramanmaraşlı olan Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Maraş savunmasının madalyasız kahramanlarından Yeniceli Mehmet Ağa’yı kabri başında dualarla andı.
Şehit kaymakamımızı rahmetle anıyoruz
Vatanı, milleti ve bayrağı için aşkla hizmet ederken görevi başında şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü, şehadetinin 7. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Unutmadık unutturmayacağız. Ruhu şâd, mekânı cennet, makamı âlî olsun…
Aziziye Destanı'nın şehitleri anıldı
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, 146 yıl önce yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı'nda Aziziye Tabyaları'nda şehit olanlar için anma etkinliği düzenledi.
Niğde şehidini uğurladı
Suriye Cerablus Basufan üs bölgesinde yaralanmasının ardından dün Cinderes Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Niğdeli P. Söz. Er Onur Özbek, memleketi Yıldıztepe Kasabası’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitleri anıldı
Çanakkale Deniz Savaşı öncesinde 3 Kasım 1914'te, İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemilerden açılan ateş sonucu şehit düşen 5 subay ve 81 er, törenle anıldı.
Şehit abisi gibi asker olmak istiyor
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın şehitlik ziyaretinde tanıştığı ‘7 buçuk’ yaşındaki Muhammed Buğutekin, şehit abisi Ömer Bağra gibi asker olmak istiyor.
"Şehit yakınları, kahramanlarımızın emaneti"
Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan şehit Kadir Kara'nın ailesini ziyaret eden Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, "Şehit yakınları, kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Emanetlerine sahip çıkmak bizim birinci vazifemiz" dedi.
Zirvede bayrak açtı
Niğde Valisi Cahit Çelik, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında 100 dağcı ile Aladağların en güzel zirvelerinden olan Emler Zirvesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırdı.
Şehide ve ailesine vefa
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Şehit Ünal Demir'in ailesini Tatlıca köyünde ziyaret ederek, şehadetinin seneidevriyesi vesilesiyle tertip edilen mevlid programına iştirak etti.
Yaşlı amcanın hayır duasını aldı
Köy ziyaretlerinde vatandaşlar ile bir araya gelen Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, hasta ve yaşlıları da ziyaret ederek hayır dualarını aldı.
Merhum Kore gazisinin ailesini yalnız bırakmadı
Tunceli Çemişgezek Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor, ağustos ayında ebedi hayata uğurlanan Kore Gazisi Yusuf Tuncel için evinin bahçesinde düzenlenen anma programında aileyi yalnız bırakmadı.
Şehit ve gazileri unutmadı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyyübiye ilçesine bağlı Harran Kapı Mezarlığındaki şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bırakıp dua etti.
108. dönem kaymakamları ata toprağı Bilecik’te
108. dönem kaymakam adaylarını tarihi Bilecik Valiliği’nde ağırlayan Vali Şefik Aygöl, memlekete hizmete gönül vermiş genç meslektaşlarına başarılar diledi. Vali Aygöl, kaymakam adaylarına Bilecik’in manevi önderi Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü kendilerine şiar edinmeleri tavsiyesinde bulundu.