Arama
Arama Sonuçları
"Kooperatifleri her zaman destekleyeceğiz"
Karabük Uğraşan Kadınlar Kooperatifi'ni ziyaret eden Karabük Valisi Mustafa Yavuz, "Karabük’te kadın kooperatiflerinin her zaman yanlarındayız ve projelerine her zaman destek vereceğiz" dedi.
Van’da OSB içine anaokulu
Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 8 derslikli anaokulunun açılışını yaptı.
Erzincanlı şampiyon kızlar havaalanında karşılandı
Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda ülkemize bronz madalya kazandıran Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci; Vali Hamza Aydoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, sporcuların aileleri ve arkadaşları tarafından karşılandı.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
Van’da 41 bin kadın, sosyal ve kültürel etkinliklerle buluştu
Kadın'ın Gücü Van'ın Gücü Projesiyle 41 bin kadın sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturuldu.
"Emek vermekten vazgeçmeyin"
Ataköy Kadın Kültür Evi'ni ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Üretmekten ve emek vermekten vazgeçmeyin" dedi.
Eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tenis Turnuvası'na katıldı. Takım elbisesini çıkarıp, spor kıyafetlerini giyen Vali Pehlivan, eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti.
“Kadının bizatihi kendi bir değerdir”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çeşitli programlara katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Kadının bizatihi kendi bir değerdir gerçeği ile Kırıkkale’mizde her daim hanım kardeşlerimizin yanında ve emrindeyiz. İnsan odaklı hizmetimize devam inşallah” dedi.
Kız çocuklarını okumaya teşvik eden anneleri kutladı
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, kız çocuklarını okumaya teşvik anneler ile şehit annelerini ziyaret ederek Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadın Emeği Zirvesi’nde başarı hikayelerini paylaştı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen ve Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
1 günde 4 köyü ziyaret etti, sorunları dinledi
Her fırsatta ilçe ve köylere giden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sandıklı ilçesini ziyaret etti. 4 köyü ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, vatandaşların sorunlarını dinledi.
“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”
Kütahya Valisi Musa Işın, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Işın, “Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" dedi.
Bayburt'un kurtuluşunun 106. yılı kutlandı
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kadın çiftçilere destek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Karakale Köyünü ziyaret etti. Cuma namazını köy sakinleriyle kılan, okulda öğrencilerle buluşan Vali Polat, kadın çiftçilere de sertifikalarını verdi.
Geleneksel motiflere yeniden hayat veriyorlar
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Süphan Mahallesinde bulunan Kilim Atölyesini ziyaret etti. Vali Balcı, geleneksel ürünlerin zamana ve teknolojiye karşı ayakta kalmasına katkı sunan Vanlı kadınları tebrik etti.
“Küçük başla, büyük düşün”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Küçük başla, büyük düşün" sloganıyla TÜGVA bünyesinde geleceğin mühendisleri ve yazılımcılarının yetiştiği İcathane Sınıfı’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Yaşam merkezini köylülerle açtı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Zile'nin Çiftlik köyünde oluşturulan Köy Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
El açması gözlemelerin tadına baktı
İzmir'in Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Yörük Evi'nde gözleme yapan kadınlarla sohbet etti. Kaymakam Türköz, taze taze dumanı üstünde el açması gözlemelerin de tadına baktı.
“Yan yana gönül gönüleyiz!”
Espiye ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Her caddesinde, her sokağında ayrı bir huzur var. Yan yana, gönül gönüleyiz! Muhabbetimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.
Katmer, bazlama, zeytinli börek…
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, ziyaret ettiği Doğanpınar Mahallesi'nde kadınlarla birlikte katmer, bazlama ve zeytinli börek yaparak, mahalle sakinlerine ikram etti.
Hakkari Yaşam Merkezi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari Belediyesi Yaşam Merkezini ziyaret ederek, kursiyerlerin yaptığı sanatsal ve el işçiliği ürünleri inceledi.
Bakır üzerine işleme yaptı
İlk ilçe ziyaretini Çayeli’ne gerçekleştiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Çayelili kadınların atölyelerde ürettiği el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyaları inceledi.
“Kadına şiddet sıfıra inene kadar mücadelemiz devam edecek”
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Antalya İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Kadına şiddet konusunda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Vali Yazıcı; “Kadına karşı şiddet konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Kadına şiddet “0”a inene kadar mücadelemiz aralıksız devam edecek.” dedi.
“Sahalarda biz de varız!”
Antalya Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, “Sahalarda Biz de Varız!” sloganıyla düzenlenen Kadınlar Halı Saha Maçı’nın başlama vuruşunu yaptı.
Emirdağ’da kadınlar hayallerine kavuşuyor
Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, Emirdağ İlçesinde Afyonkarahisar Valiliği’nin organize ettiği “İlham Veren Başarı Öyküleriyle Kadınlar” programında Emirdağlı kadınlar ile bir araya geldi.
Depremzedelerle hasbihal
Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta yaraları sarmak için hafta sonunda da çalışan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, konteyner kentleri ziyaret ederek, depremzedelerle sohbet etti.
Çadır kentin eksiklerini tespit etti
Hatay İskenderun’da koordinasyon görevini sürdüren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İskenderun'da kurulumu tamamlanan çadır kent alanlarından Yıldırım Tepesi Çadır Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Hilvanlı kadınlardan Vali Ayhan'a teşekkür
Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gönderdiği mesaj ve hediyeleri kadınlara takdim etti. Kadınlar da, “İlk defa bir validen böylesine önemli bir günde hediye aldık ve hatırladığımızı hissettik” diyerek teşekkür etti.
“Sivas’ın Fark Yaratan Kadınları”
Sivas’ta iş hayatında başarı hikâyesi ortaya koyan ve birçok müteşebbise de örnek olan kadınlar, Sivas Valiliği tarafından başlatılan “Sivas’ın Fark Yaratan Kadınları” projesi ile daha fazla girişimciye ilham olacak.