Arama
Arama Sonuçları
Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor
Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.
8 bin öğrenciye yönelik sınav yapılacak
Kars Valisi Ziya Polat'ın öncülüğünde uygulamaya konulan ve öğrencilerin akademik başarılarını artırılmasına yönelik olarak hazırlanan KAFKAS Projesi kapsamında 8 bin 255 öğrenciye yönelik LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak.
Öğrencilerle akıl oyunları oynadı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, okul ziyaretleri kapsamında Namık Kemal İlkokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Tahtada öğrencilerle soru çözdü
Kars Digor Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Sorguçkavak Köyü İlkokulu öğrencilerinin dersine katıldı.
"Kars, adeta bir açık hava müzesi"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gezi programı kapsamında Aydın’dan Kars’a gelen misafirlere Kars Antlaşması’nın imzalandığı Valilik binasını gezdirdi. Vali Polat, Kars’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirtti.
“Devlet olarak minnettarız”
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ankara’dan Kars’a gezmeye gelen 50 şehit ailesini ağırladı. Devlet olarak şehit ailelerine minnettar olduklarını vurgulayan ve ailelerle tek tek ilgilenen Vali Polat, “Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz” dedi.
Kars, EMITT Fuarı'na damga vurdu
6-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kars standına "Kış Turizmi Dalında En İyi Stant" ödülü verildi.
Uluslararası ticaretin önemli merkezlerinden olacak
Rize’nin İyidere ilçesinde devam eden Lojistik Liman inşaatını ziyaret eden Vali İhsan Selim Baydaş, çalışmaların son durumu hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.
"Yardımlarımız aralıksız sürecek"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın talimatıyla başlatılan “Odam Kütüphanem” projesi kapsamında öğrencilere, çalışma masası dağıtımı devam ediyor. Vali Polat, "İhtiyaç sahibi aile ve öğrencilerimiz için yardımlarımız aralıksız sürecek" dedi.
Gümrük kapısında inceleme yaptı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Türkgözü Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti. Vali Çiçek, yapılması planlanan TIR parkı alanında incelemelerde bulundu.
Çalışma masası olmayan öğrenci kalmayacak
Kars’ta “Odam Kütüphanem” projesiyle ders çalışma masası olmayan öğrenci kalmayacak.
En çok kitap okuyanlara ödül
Kars Valisi Ziya Polat, Kafkas Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenci ve velileri ödüllendirdi. Vali Polat, halay-potpori gösterisine de eşlik ederek, öğrencilerle halay çekti.
"Ata mirasımıza sahip çıkacağız"
Iğdır Valisi Ercan Turan, kilim dokuma sanatkarı Sakine Turan ile bir araya geldi. Vali Turan, "Kilim dokumacılığı kültürünü her alanda destekleyerek, ata mirasımıza sahip çıkacağız" dedi.
Kars’ta doğalgaz patlaması: 4 yaralı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, doğalgaz patlaması yaşanan Şehitler Mahallesi Ömür Sokaktaki olay yerinde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
"Buzağılar Ölmesin İşletmelerimiz Şenlensin"
Ardahan'da büyükbaş hayvancılıkta buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla Valilik Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Buzağılar Ölmesin İşletmelerimiz Şenlensin" projesi hayata geçirildi.
12 yıl sonra yeniden perdelerini açtı
Kars'ta 12 yıl önce kapatılan tiyatro sahnesi yeniden perdelerini açtı. Öğrencilerle birlikte ilk oyunu izleyen Vali Ziya Polat, emeği geçenlere teşekkür etti.
Turistik Doğu Ekspresi coşkuyla karşılandı
Tarihi Ankara Garı'ndan bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Kars'a ulaştı. Kentte gelen misafirler, Vali Ziya Polat tarafından çiçeklerle karşılandı.
Vali Serdengeçti: Eğitim kalkınmanın anahtarı
Giresun'da Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı’nın 10'uncusu düzenlendi. Çalıştayda konuşan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Beşerî zenginliğin kaynağı olan eğitim, nitelikli nesiller yetiştirerek kalkınmanın anahtarı işlevini görüyor" dedi.
“Sevdamız eğitim”
Digor ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, eğitimin önemini vurgulayarak, "Biz aklı da kalbi de iyi çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Sevdamız eğitim” dedi.
El sanatları festivaline halaylı açılış
Bu yıl ikincisi düzenlenen Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılışını çocuklarla birlikte yapan Kars Valisi Ziya Polat, halk oyunları ekibiyle halay çekti.
Kalitesi dünya tescilli bal
Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, kalitesi dünya çapında tescillenen Macahel Balı’nın tanıtımı ve bal sağımı etkinliğine katıldı.
Kars’ın geleneksel yemekleri görücüye çıktı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Türk Mutfağı Haftası kapsamında, medeniyetler beşiği Kars’ın mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen “Kars Yemekleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Sirk gösterisine yoğun ilgi
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatıyla öğrencilere karne hediyesi olarak Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen sirk gösterisine öğrenci ve velileri yoğun ilgi gösterdi.
"Sesimiz Emniyette" Ses Yarışmasında renkli final
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün de katıldığı İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen "Sesimiz Emniyette-2" ses yarışmasının finali renkli görüntülere sahne oldu.
“Bugün Gazi Kars'ın vatan toprağının bir parçası olduğu gündür. Kutlu olsun”
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102´inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Türkgözü Sınır Kapısı’nda çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Posof Türkgözü Sınır Kapısı'nın yeniden modernizasyonu kapsamında geçen sene başlayan inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Kağızman'ın işgalden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı
Kars Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, 1 Ekim Kağızman’ın düşman işgalinden kuruluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle İstiklal Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Törenin ardından kutlamalar protokolle vatandaşların çektiği halayla devam etti.
Kafkas Arısı ‘konak’ta tanıtılacak
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kafkas Arısını desteklemek, Ardahan çiçek balının üretimini ve tanınırlığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Kafkas Arı Konağı Projesi kapsamında yapımı devam eden inşaatı yerinde inceledi.
Malazgirt'in kilidi Ani’nin fethinin 958. yılı
Ani’nin Selçuklu Türkleri tarafından fethedilişinin 958’inci yılı törenlerle kutlandı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün katılımıyla gerçekleştirilen anma programı fetih yürüyüşüyle başladı.
Cudi Dağı'nda festival coşkusu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şırnak Valiliği ve Belediye iş birliğiyle Cudi Dağı Sefine bölgesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Cudi Festivali"nin açılışına katıldı.