Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor;

Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor

Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi....

Kars Valisi Ziya Polat, yeni sezon kazı ve koruma çalışmalarının başladığı bölgenin açık hava müzesi konumundaki Ani Örenyeri'ni ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan'dan bilgi aldı, çalışmalarında başarılar diledi.

8 FARKLI  NOKTADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Valiliğin destekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kafkas Üniversitesi’nin destekleriyle yürütülen çalışmalar 8 farklı noktada devam ediyor. 


"GEZİ ROTASINA YENİSİNİ EKLEYECEĞİZ"

Alanı gezen Vali Polat, "İlklerin şehri Ani’de bir ilk daha! Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz. Kaya Mescidi ve diğer mağara yerleşimlerindeki kazı ve koruma çalışmaları tamamlandıktan sonra Ani’deki gezi rotasına bir yenisini daha eklemiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum