Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Kommagene Bienali için bu yıl 41 ülkeden 198 sanatçı başvuru yaptı
2022 yılında Adıyaman’ın ve Kahta’nın adını dünyaya duyuran Kommagene Bienali’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Bienal hazırlıklarının sürdüğünü belirten Kaymakam Selami Korkutata, 41 ülkeden 198 sanatçının başvuru yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
Kaymakamlıktan belgesel film
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Kaymakamlığı tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırlanan "ŞAŞKIN" isimli belgesel sinema filminin galasına katıldı.
Kaymakamdan hayırsever çifte teşekkür
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Taşlıca Köyü’ne okul yaptıran hayırsever çifte teşekkür etti. Kaymakam Korkutata, “Depremin ilk gününden bu yana tüm imkanlarını yıkılan Taşlıca okulumuz için seferber eden Işıl ailesine teşekkür ederiz” dedi.
"Köylerimizi eskisinden daha güzel imar ediyoruz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Kahta ilçesinde devam eden Yerinde Dönüşüm projesini inceledi. Vali Varol, "Depremde hasar alan ilimizi, ilçelerimizi ve her bir köyümüzü eskisinden daha güzel, güvenli ve konforlu bir şekilde yeniden imar ediyoruz" dedi.
Okullar ve çevresi daha güvenli hale getiriliyor
Adıyaman Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan'ın başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda okulların ve çevresinin daha güvenli hale gelmesi için birçok konu görüşüldü.
Afetzedeler için hazırlanan örnek daireyi incelediler
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta’da yükselen deprem konut inşaatlarını gezerek, örnek daireyi inceledi.
Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak
Adıyaman Valiliği himayesinde Kâhta Kaymakamlığı tarafından 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları düzenlenecek. 23-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kadim topraklar yeniden lezzetle buluşacak.
Depremin zarar verdiği tarihi eserler onarılıyor
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bir yandan depremzedelerimizin yaralarını sararken, diğer taraftan depremde zarar gören tarihi eserlerimizin onarım çalışmalarına başladık” dedi.
Kıbrıs gazisi ebediyete uğurlandı
Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, vefat eden Kıbrıs Gazisi Hamit Karakuş’un cenaze törenine katılarak, merhum gaziye Allah’tan rahmet diledi.
Kahta’dan Elbistan’a
Bilecik Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, depremin ilk günü Koordinatör Kaymakam olarak geldiği Adıyaman’ın Kahta ilçesine 70. günün sonunda veda ederek, destek için Elbistan’a doğru yola çıktı.
“Okulları açtık, sıra turizm sektöründe”
Asrın felaketi olan depremlerden sonra eğitim hayatının kesintiye uğradığı yerlerde okullar yeniden açılırken, öğrenci ile öğretmenlerin buluştuğu Adıyaman Kahta’da Kaymakam Selami Korkutata, “Okulları açtık, sıra turizm sektöründe” dedi.
Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi.
Kaymakamlık makamında nikah
Eskişehir Han Kaymakamı Murat Ak, Mal Müdürlüğü personeli Ahmet Tellioğlu ile eşinin nikah merasimini Kaymakamlık makamında düzenletti. Kaymakam Ak, “Çalışma arkadaşımıza ve eşine bir ömür mutluluklar dilerim” dedi.
Depremden sonra ilk nikah çadır kentte
Kahramanmaraş'ta yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından kentteki ilk nikah, Fuar Merkezi'ne kurulan çadır kent içerisinde kıyıldı. Evleri depremde hasar gören Ayşe ve Nevzat Orak çadır kentte evlenirken, çiftin şahitliğini ilde koordinatör olarak görev yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptı. Vali Kaldırım, “Rabbim, Ayşe ve Nevzat kardeşimize iki cihan saadeti nasip eylesin inşallah” dedi.
Depremzede ailelerine destek almaya gittikleri Valilikte dünya evine girdiler
Eskişehir’de yaşayan Nazlı Erdoğan, Kahramanmaraş’tan getirdiği depremzede ailesine ev kiralama konusunda yardım almak için gittiği Eskişehir Valiliği’nde dünya evine girdi.
Türker Öksüz
Burdur Valisi
Yakup Canbolat
Aydın Valisi
Parke taşı döşedi
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ile birlikte köyleri ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.
7 yıl imam nikahlı yaşayan çifte resmi nikah
Diyarbakır Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Gazi Şaban Aydın ve 7 senedir imam nikahlı eşi Melek Ok çiftinin kıyılan resmi nikah törenine şahit olarak katıldı.
Kommagene Bienali Nemrut Dağı'nda Borusan Quartet konseriyle sona erdi
İki ay boyunca Adıyaman Kahta’yı sanatla buluşturan Kommagene Bienali, Nemrut Dağı'nda düzenlenen Borusan Quartet konseriyle sona erdi.
Sırada Caz Festivali var
Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, ‘Badem Çiçeği’, ‘Su Sporları’, ‘Nemrut Gastronomi’, ‘Perseid Geceleri’, ‘Kommagene Bienali’ derken bu hafta da Mezopotamya’nın tacında ‘Mezopotamya Caz Festivali’ düzenleneceğini açıkladı.
“Kommagene Bienali’nin ardından ‘prebienal’ yapmayı planlıyoruz”
Düzenlediği festivaller ve Kommagene Bienali ile ilçenin ve Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, önümüzdeki yıl da Kâhta’da ‘prebienal’ düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
Kommagene Bienali’ne hayran kaldı: Dünya çapında bir organizasyon olmuş
Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, TV100 Televizyonu’nda Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programında Uluslararası Kommagene Bienali’ni övgüyle anlattı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata’yı tebrik eden Fuat Uğur, “Dünya çapında bir organizasyon yapmışlar” dedi.
Engellilerle Nemrut’a tırmandılar
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz” etkinliği kapsamında ünlü çello sanatçısı Jamal Aliyev tarafından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde verilen konsere katıldı.
Malatya, şehidini dualarla uğurladı
Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 23.09.2022 tarihinde bölücü terör örgütü unsurları ile çıkan çatışma sonucu şehit düşen P. Üsteğmen Serkan Erkuş için cenaze töreni düzenlendi.
Mert Can ÇANGA
Çal Kaymakamı V.
Kaymakam damada altın yerine bamya taktı
Amasya'nın Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, dünya evine giren oğlunun nikahını kıydı. Çifte takı olarak ise çiçeğinin sarı rengi ve parasal değerini hiç yitirmediği için yörede 'çeyrek altın' olarak anılan coğrafi işaretli çiçek bamyası takıldı.