Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Selden etkilenen müzeler yeniden kapılarını açtı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen sene yaşanan sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin yeniden kapılarını açtığını belirtti. Müzeyi gezen Vali Şıldak, "Eşsiz eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzemiz, Taştepeler Kazılarında çıkarılan yeni eserlerle daha da zengin hale geldi" dedi.
Sanal gerçeklik otobüsü köy okullarında
Şanlıurfa’nın önemli turizm noktaları, sanal gerçeklik gözlükleri ile köy okullarında öğrenim gören öğrencilere tanıtıldı.
"İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanları keşfedin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, insanlık tarihine ışık tutan neolitik dönem yapılarının Şanlıurfa'da bulunduğunu belirterek, "İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanların keşfine katılmak üzere 2024’te Şanlıurfa’ya davetlisiniz" dedi.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
9 kazı için 10 milyon liralık destek
Şanlıurfa Göbeklitepe’nin dünyada uyandırdığı hayranlık sürerken, 12 bin yıllık tarihiyle Karahantepe de Göbeklitepe’den geri kalmıyor. Vali Salih Ayhan, 9 kazı için ilk aşamada 10 milyon liralık destek sağladıklarını söyledi.
Taş tepeler, dünyaya açılan kültür kapısı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Taş Tepeler’de inceleme yaparak, “Taş tepeler, ilimizin dünyaya açılan kültür kapılarıdır” dedi.
Galataport'taki Göbeklitepe, ziyaretçilerini Şanlıurfa'ya çağırıyor
Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğünde Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport'ta sanatseverlerle buluşan "Back to Realverse: Göbeklitepe" sergisi, görenleri kendine hayran bırakıyor. 12 Haziran’a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenlerde, Göbeklitepe'yi yerinde görme isteği uyanıyor.
Şanlıurfa Valisi Ayhan, Sivas'ı unutamadı: Hayırlı olsun Sivas'ımıza
Son Valiler Kararnamesiyle Sivas'tan Şanlıurfa'ya atanan 20 Mayıs'ta göreve başlayan Vali Salih Ayhan, kentte 23,6 milyon TL bütçeli 9 projeye ilişkin düzenlenen imza protokollüne katıldı. Vali Ayhan protokolü imzalarken "Hayırlı uğurlu olsun. Sivas'ımıza bereket getirsin" dedi. Gazetecilerin uyarısı üzerine Vali Ayhan, "Sivas mı dedik? Hala unutamadık. Urfa'yı daha çok zikretmemiz lazım" diye gülerek imza törenini gerçekleştirdi.