Selden etkilenen müzeler yeniden kapılarını açtı;

Selden etkilenen müzeler yeniden kapılarını açtı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen sene yaşanan sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin yeniden kapılarını açtığını belirtti. Müzeyi gezen Vali Şıldak, "Eşsiz eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzemiz, Taştepeler Kazılarında çıkarılan yeni eserlerle daha da zengin hale geldi" dedi....


Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde su altında kalan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nde başlatılan bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Birbirinden önemli eserin yer aldığı müze, yeniden kapılarını açıktı. Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarında ortaya çıkarılan yeni eserler de ilk kez sergilendi.


"DAHA DA ZENGİN HALE GELDİ"

Müzede inceleme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Müzelerimiz tekrar ziyarete açıldı. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız sel afetinden etkilendiği için bakım ve tadilat çalışması yapılan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi 15 Şubat'tan itibaren kapılarını tekrar ziyaretçilere açtı. Eşsiz eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzemiz, Taştepeler Kazılarında çıkarılan yeni eserlerle daha da zengin hale geldi. Sizi Şanlıurfa’nın müzelerine davet ediyoruz" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum