Arama
Arama Sonuçları
"Kars, adeta bir açık hava müzesi"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gezi programı kapsamında Aydın’dan Kars’a gelen misafirlere Kars Antlaşması’nın imzalandığı Valilik binasını gezdirdi. Vali Polat, Kars’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirtti.
“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”
Bu yıl 7.’si düzenlenen ve pazar akşamına kadar açık kalacak ‘Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Serhat diyarının yöresel lezzetleri, turizmi, tarihi ve kültürel değerleri bir arada ziyaretçilerini bekliyor.
Kars kaşarı yapımını deneyimlediler
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile birlikte Türkiye'de ilk ve tek olan Kars Peynir Müzesi'nde incelemelerde bulunarak, kaşar yapımını deneyimledi.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Göle Kaymakamı Haluk Koç, 22’inci Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı.
Vali Öner, eşi Zehra Mine Öner ile birlikte, Göle ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin birlikte organize ettiği 22’inci Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı.
Köylüler kooperatif kurup kendi markalarını üretti
Burdur’da kooperatifleşen köylüler kendi markalarını oluşturarak ayran, beyaz peynir, süzme yoğurt, kaşar peyniri ve tereyağı üretimi yapıyor. Başarı hikayesi yazan köylüler, diğer köylere örnek oldu.