“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”;

“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”

Bu yıl 7.’si düzenlenen ve pazar akşamına kadar açık kalacak ‘Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Serhat diyarının yöresel lezzetleri, turizmi, tarihi ve kültürel değerleri bir arada ziyaretçilerini bekliyor....


ARDAHAN’DAN BAL GELDİ, KAZ GELDİ

Ankara Keçiören Kalaba Meydanı üç şehri birden ağırlarken, Kars, Ardahan ve Iğdırlıların yanında Ankaralılar da etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve 3 günlük milli yas nedeniyle konser ve eğlencelerin iptal edildiği etkinlikte, Serhat diyarı şehirlerin yöresel lezzetleri damakları tatlandırıyor.

Etkinliğe girişte ziyaretleri “Kars, Ardahan, Iğdır’a gider” tabelası karşılıyor. Stantlarda ise bölgenin kadim tarihi, güzellikleri ve yöresel ürünleri vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Resim

VALİLER İLLERİ İÇİN TANITIM SEFERBERLİĞİNDE

Kars Valisi Ziya Polat, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve Iğdır Valisi Ercan Turan, ziyaretçilerle bizzat ilgileniyor. Valiliklerin stantlarında misafirlerini ağırlayan valiler, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları da sık sık ziyaret ederek bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor.

Resim

"KARS KAŞARINI KARS'TA YEMEK LAZIM"

Kars Valisi Ziya Polat, tanıtım günlerine gelen ziyaretçileri, “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” olan Kars, Ardahan ve Iğdır’ı yerinde görmeye davet ediyor. Vali Polat, “Burada gördükleriniz numune. Asılları güneşin doğduğu ilk topraklarda. Kars, Ardahan ve Iğdır’a gidip kristal karda kaymak lazım. Ani Harabeleri’nde geçmişe yolculuk yapmak lazım. Kars kaşarını, gravyerini yemek lazım. Ama o topraklarda yapmak lazım bunları” diyor.


KARS'IN TURİZM ELÇİSİ ÖZER'İN 17. TANITIM GÜNÜ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİFED) öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer de ziyaretçilerle yakından ilgilenenler arasında. Kars sevdalısı, Kars'ın kültür ve turizm elçisi Halit Özer, ulusal ve uluslararası olarak 17. tanıtım gününe katılarak Kars, Ardahan ve Iğdır’ın turizm elçiliğini yapıyor.


MİAHABER’DEN ZİYARET

Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan ve Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar da tanıtım günleri ziyaretçileri arasında yer alırken, Aksan ve Kaçar, stantları gezerek illerin valileriyle görüştü. Başarılı organizasyon nedeniyle tebriklerini sunan Cengiz Aksan, Kars Valiliği standında memleketi Şanlıurfa’nın lezzetlerinden oluşan öğle yemeği ikramında bulundu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum