Arama
Arama Sonuçları
Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
"Mardin dünyaya çok güzel örnek oluyor"
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte yaşayan Süryanilerin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Kırklar Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayine katılan Vali Akkoyun, "Hoşgörünün, kardeşliğin en güzel örneği olan Mardin, dünyaya çok güzel örnek oluyor" dedi.
147 terör örgütü üyesi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonlarında 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
Tarihi alanlarda inceleme yaptı
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni inceleme yaptı.
"Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alan"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erdemli Vadisi'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Çiçek, "Bizim cennet gibi hazinelerimiz var. Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alandır" dedi.
Süt çiftliklerinde kuzuları sevdi
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Akçadağ ilçesinde et ve süt üretimi üzerine faaliyet gösteren üretim tesisleri ziyaret etti.
Artuklu’da kardeşlik iftarı
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Artuklu ilçesinde düzenlenen "Kardeşlik İftarı"na Mardin’in tüm renklerini yansıtacak şekilde Müslüman, Süryani ve Ezidi vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
"Eğitim alt yapısını daha da güçlendireceğiz"
Tekirdağ Ergene Kaymakamı Kadir Duman, ilçede 3 okul yapacak olan firma yetkileleriyle bir araya geldi. Kaymakam Duman, "Önceliğimiz eğitim. İlçemizin eğitim alt yapısını daha da güçlendireceğiz" dedi.
"Süryani vatandaşlarımız şehrimizin bir mozaiği"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Süryani Kadim Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Süryani cemaatiyle de sohbet eden Vali Varol, "Kadim şehrimizde Süryani vatandaşlarımızı şehrimizin bir mozaiği ve zenginliği olarak görüyorum" dedi.
"Güler yüzünle hatırlayacağız seni kardeşim"
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un ölüm haberiyle sarsılan dönem arkadaşları olan kaymakamlar ve vali yardımcıları, üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Mülki idare camiası Coşkun için, "Nezaketi ve beyefendiliği ile örnek bir şahsiyetti. Biz ondan razıyız. Sıcak sohbetin ve güler yüzünle hatırlayacağız seni kardeşim" dedi.
Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü
İstanbul Valisi Davut Gül, Santa Maria Kilisesi’nde yaşanan silahlı saldırı sonrası olay yerinde inceleme yaptı. Vali Gül, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor" dedi.
Terör örgütüne 32 ilde operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 32 ilde Bölücü Terör Örgütü‘ne (BTÖ) yönelik düzenlenen “KAHRAMANLAR-41” operasyonlarında toplam 113 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Masalsı Soğanlı Vadisi ışıl ışıl oldu
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Soğanlı Vadisi, yapılan çalışmalarla gece de ışıl ışıl oldu. Vali Gökmen Çiçek, "Soğanlı Vadisi, her zaman çok güzeldi ve şimdi daha gizemli, daha büyüleyici ve daha masalsı…" dedi.
3 ayda 44 kurumu ziyaret etti
21 Ağustos 2023 tarihinde Ordu Valiliği görevine başlayan Vali Muammer Erol, bugüne kadar 44 kamu kurumunu ziyaret ederek, kurum ziyaretlerini tamamladı.
Şehidin adı çocuk parkına verildi
Şehit Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu'nun adını yaşatmak için memleketi Kilis'te yapılan parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Tahir Şahin de katıldı.
Bisikletlerle Tuzla Gölü’ne ‘100’ yazdılar
Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Kaymakam Fatih Güner öncülüğünde Tuzla Gölü’ne bisikletle ‘100’ koreografisi oluşturuldu.
100. yıl için 5 kilometre pedal çevirdiler
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla Konya'nın Kulu ilçesinde "Düden'e Pedallıyoruz" bisiklet etkinliği düzenlendi. 5 kilometre süren etkinliğe Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat da katıldı.
Burdur Doğa Tarihi Müzesi
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni gezerek incelemede bulunarak, herkesi Neolitik Çağ'dan günümüze kadar Burdur'un tarihine ışık tutan eşsiz örneklerin sergilendiği müzeleri görmeye davet etti.
“Devletimizin verdiği imkanlarını en iyi şekilde değerlendireceğiz”
Bağarası, Taşlıalan ve Ürünlü köylerini ziyaret ederek köy halkı ile buluşan Polateli Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, "Vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alması için devletimizin bize sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirme gayreti içindeyiz” dedi.
Hatay’da deprem konutları için ilk kura
Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da deprem konutları için kura çekimleri yapıldı. Yapımı tamamlanan 37 köy evi hak sahiplerini buldu.
Nusaybin'de 'Modern Tıp İslam ve Sağlık' konferansı
Mardin Nusaybin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Prof. Dr. Ahmet Hamidi Vakfı işbirliğinde branşlarında uzman 15 doktorun katılımıyla düzenlenen "Modern Tıp İslam ve Sağlık" konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Nusaybin’deki yatırımları inceledi
Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, yatırımlar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda beraberindeki heyet ile birlikte Nusaybin ilçesini ziyaret ederek yapılan, yapılması planlanan ve devam eden projeleri/yatırımları yerinde inceleyip ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.
“Her gün bir avuç tavsiye olunur!”
Musabeyli’de Horoz Karası siyah üzümler bir yandan toplanırken diğer yandan kurutuluyor. Hasada eşlik eden Kaymakam Hamza Özbilgi, her gün bir avuç yenilmesini tavsiye ediyor.
İstanbul’dan 3 yeni vali çıktı
İstanbul Valisi Davut Gül, son kararname ile Yalova Valiliğine atanan Hülya Kaya, Iğdır Valiliğine atanan Ercan Turan ve Kilis Valiliğine atanan Tahir Şahin’i tebrik ederek başarılar diledi.
Vali ekti, kaymakam biçti
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın geçtiğimiz nisan ayında ekimine katıldığı ayçiçekler, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ın da katılımıyla bugün biçildi.