Arama
Arama Sonuçları
Batman'da anız yakanlara ceza verilecek
Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
“Yavrularımız gülüyorsa her şey yolunda demektir”
Ankara Nallıhan Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, ilçedeki anaokulu, lise ve meslek lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Çayırhan Anaokulunda minikleri kucağına alan Kaymakam Dinç, “Yavrularımız gülüyorsa her şey yolunda demektir” dedi.
"Şehit ancak unutulduğu zaman ölür"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, merkez Aşağımahmutlar Mahallesinde, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak için Aşağımahmutlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi.
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
‘Sadece devlet olarak bununla mücadele etmemiz mümkün değil’
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Aladdin Yavaşça Gasmek konferans salonunda düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne” Eğitim programına katıldı. “Sadece devlet olarak bununla mücadele etmemiz mümkün değil” diyen Vali Çeber, aileleri uyuşturucu konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.
Seramik üreticilerinin katı atık sorununa neşter
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Vali Işın, "Seramik üreticileri katı atıklarını komşu illere göndermek durumunda kalıyorlar. Kurulacak tesis, kimyasal olmayan katı atıkların toplanması, taşınması, bertaraf ve depolaması hizmetleri sunarak bu soruna çözüm getirecek" dedi.
"Muğla'da okul sayısı artıyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Muğla genelinde mevcut okul sayısının her geçen yıl artış göstermesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.
Meslek lisesine kimya ve motorlu araçlar atölyesi
Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan törenle modern Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi atölyelerine kavuştu.
Gazoz fabrikasında kimyasal zehirlenme: 2 ölü
Niğde Gazozu fabrikasında çalışan 5 işçi, su kazanını temizlerken kimyasal tepkime sonucu zehirlendi. İşçilerden 2'si hayatını kaybetti. Zehirlenen işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.
“Meslek lisesinden altın bilezikle mezun olursunuz”
Bozova’da bir dizi temas ve incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, meslek lisesi ziyaretinde öğrencilere, “Buradan elinizde mesleğinizle yani kolunuzda altın bileziğiniz takılı vaziyette mezun olursunuz ve iş hayatına çabucak atılabilirsiniz” diye seslendi.
Faydalı böcek üretim laboratuvarı kurulacak
Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı'nda konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "İlimize kazandırmayı arzuladığımız faydalı böcek üretim laboratuvarı ile biyolojik mücadelemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
Cudi Gabar'da roket sesleri yerine raket sesleri
Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cudi - Gabar’da, Şehit Aybüke Yalçın-1 Petrol Kuyu Sahasında, 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasının açılışını gerçekleştirerek gösteri maçında milli sporcular ile bir araya geldi.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları çadır sınıflarda devam ediyor
Malatya Darende Kaymakamı Ö. Safa Türkoğlu, çadır sınıfları ziyaret ederek, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere başarılar diledi.
Şems-i Sivasi kütüphanesine 911 bin ziyaretçi
Her türlü bilgiyi kullanıcılarına etkin biçimde sunan Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi, 2022 yılında büyük başarı elde etti.
Erzurum'da 1001 hafız icazet aldı
Erzurum İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 1001 hafız için icazet töreni düzenlendi.
'Matematik Koridoru' ile öğrenciler dersi daha çok sevecek
Hedef Projesi kapsamında düzenlenen ‘Matematik Koridoru’nun açılışı yapıldı.
İhracat yapan fabrikaları ziyaret etti
Batman Valisi Ekrem Canalp, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) üretim yapan tekstil, plastik ambalaj, yalıtım ve yapı kimyasalları üretimi yapan fabrikaları ziyaret ederek, üretim faaliyetleri hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.
Kestiği üzümleri yanındakilere ikram etti
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, merkez Ortaköy, Çimenli, Sakalar ve Bağcılar köylerinin ortak kullandığı “Güverda Bağları" adı verilen üzüm bağlarını gezerek hasat yaptı.
Bingöl Hayvan Hastanesi bölgeye hitap edecek
Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi. Törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Plan ve Bütçe Komisyonu Bşk. Bingöl Mv. Cevdet Yılmaz, Bingöl Mv. Feyzi Berdibek, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.
Gelecek topraksız tarımda
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, dünya nüfusunun artarken tarım alanlarının azaldığını belirterek, “En küçük alandan en yüksek verimin alınması gerekiyor. Topraksız tarım da bu yüzden çok kıymetli. Üstelik yılda birden fazla kez ürün elde edilebiliyor” dedi.
Köy halkının da katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı
Karaman'da 6 ayrı vaka üzerine yapılan ve 170 personel ile 41 aracın katıldığı yerel saha tatbikatı gerçeğini aratmadı. Köy halkının da katıldığı tatbikatı Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da izledi.
Göbeklitepe'de metaverse ve yapay zeka etkinliği
Şanlıurfa'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'de "Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına" yapay zeka ve metaverse etkinliği düzenlendi.
Çam fıstığını 'böcekler' kurtaracak
Türkiye çam fıstığı üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda, son yıllarda görülen verim düşüklüğünü gidermek üzere görev yapacak olan böcekler düzenlenen törenle doğaya salındı.
Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi’nde vali çocuklarla oyuncak boyadı!
Türkiye'nin ilk Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi Osmaniye'de açıldı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz çocuklarla birlikte oyuncak boyadı.
Muammer KÖKEN
Susurluk Kaymakamı