Arama
Arama Sonuçları
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
"Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmak"
"Engelliler Haftası" programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Her şeyden önemlisi; zihinlerdeki engelleri kaldırarak, toplum olarak engelli kardeşlerimizi kucaklamaktır" dedi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"
II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi.
Şanlıurfa’daki merkez, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezini ziyaret etti.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
“Tüm kurumlar olarak koordinasyonla hareket etmeliyiz”
Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
ŞURKAV’dan Urfa kültürünün yaşatılmasına katkı
Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
İskilip’in projesine Japonya desteği
Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.
"Tiyatro insanlar arasında köprü kuruyor"
Antalya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Kaymakam Çelik, "Tiyatro, eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle, aydınlık düşüncesiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olarak insanlar arasında köprü kuruyor" dedi.
Siirt'teki 'ışık hadisesi'ne yağmur engeli
Siirt'in Tillo ilçesinde 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi yağmurlu hava nedeniyle izlenemedi.
Geleceğin yazılımcılarıyla sohbet etti
Van Valisi Ozan Balcı, geleceğin yazılımcılarının yetiştirildiği Yazılım Van Projesi eğitimlerinin verildiği Innovan Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Balcı, "Bilişim önü açık bir alan ve burası da gençler için çok önemli bir fırsat" dedi.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
Vali Çelik'ten "Safahat" hediyesi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekilli Ali Çelik, İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına katıldı. Vali Çelik, program sonunda misafir ve öğrencilere, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını hediye etti.
"Güvenlik güçleri, tek yürek halinde hizmet veriyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Serdengeçti, "İldeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum var. Güvenlik güçleri, millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyor ve tek yürek halinde hizmet veriyor" dedi.
“Bu vatan bize şehitlerimizden emanet”
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Şehitleri Anma Programı’na katıldı.
Öğrenciler merak ettikleri soruları kaymakama sordu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, Kariyer Günleri programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakamlık mesleği hakkında bilgiler veren Karaloğlu, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.
"Vatan ve millet sevdasıyla dolu gençler yetişsin"
Gaziosmanpaşa Lisesi'ni ziyaret eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Köklü tarihi ile aydınlık yarınlarmıza vatan ve millet sevdasıyla dolu gençlerin yetişmesini dilerim" dedi.
"Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizlere düşüyor"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir ilçesinde yapımı tamamlanan yüksek öğretim öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, "Hiçbir öğrencimiz barınma sıkıntısı yaşamayacak. Mersin'e misafir olarak gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor" dedi.
Birbirlerine verdikleri sözü yerine getirdiler
Hakkâri Fen Lise öğrencileri, Vali Ali Çelik’e verdikleri deneme sınavlarında net ortalamalarını 10 net artırma sözünü tuttu. Vali Çelik de öğrencilere verdiği sözü tutarak hepsine hediye verdi.
“Selçuklu’dan Cumhuriyet’e evimiz Akdeniz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nın basın tanıtımını gerçekleştirdi. Fethin mottosuna vurgu yapan Vali Şahin, “817 Yıldır Evimiz Akdeniz” dedi.
"Batman Türkiye’ye model olacak"
Batman Valisi Ekrem Canalp, Sivil Toplum Merkezi’nin lansmanına katıldı. Vali Canalp, "Batman olarak çok iddialıyız. Diyoruz ki, Batman Türkiye’ye model olacak. Bunun da örneklerini veriyoruz" dedi.
Seçim günü 11 bin güvenlik personeli görev başında olacak
31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında üçüncüsü gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı’nda bir kez daha tüm detaylar gözden geçirilerek kamuoyuna da alınan tedbirlerle ilgili bilgi verildi.
Geleceğin bilim insanları Antalya’da buluştu
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 31’inci Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı. Geleceğin bilim insanlarına hitap eden Vali Şahin, “Sizler bizim gözbebeklerimizsiniz. Geleceğin o büyük Türkiye’sini de sizler inşa edeceksiniz” dedi.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.
Valiler, metamfetamin’le mücadeleyi konuştu
10 ilin valisi ve ilgili vali yardımcıları video konferans aracılığıyla metamfetamin ile mücadeleyi konuştu. Valiler, çocukları her türlü uyuşturucu maddeden uzak tutmak için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceği mesajı verdi.