Arama
Arama Sonuçları
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
"Dünya ülkeleri İsrail'e tepki göstermeli"
"Filistin Günleri" programına katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Filistin halkının yaşadığı katliama dair tüm dünya ülkelerinin İsrail'e tepki göstermesi gerekiyor" dedi.
"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"
II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi.
"Balıkesir güçlü bir turizm profiline sahip"
IV. Ulusal / I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi'nin açılışında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, "Balıkesir; Marmara ve Ege’de uzanan kıyıları ile güçlü bir turizm profiline sahiptir" dedi.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
Geleceğin yazılımcılarıyla sohbet etti
Van Valisi Ozan Balcı, geleceğin yazılımcılarının yetiştirildiği Yazılım Van Projesi eğitimlerinin verildiği Innovan Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Balcı, "Bilişim önü açık bir alan ve burası da gençler için çok önemli bir fırsat" dedi.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
"Fuardaki güzellikleri keşfetmelerini tavsiye ediyorum"
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa 21. Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Demirtaş, "Tüm vatandaşlarımızı fuara davet ediyor, zengin kitap dünyasının güzelliklerini keşfetmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı
“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmen Akademisi’nin ilk dersi Vali Elban’dan
Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen ‘Öğretmen Akademisi İzmir’ başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademisi’nin İzmir’de ilk konuğu İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban oldu.
Van’ın geleceği kongrede masaya yatırılıyor
İki gün sürecek ‘Uluslararası Vizyon Van Kongresi’ başladı. Kongrede Van’ın geleceğinin masaya yatırılacağını belirten Vali Ozan Balcı, “Van’ın ufku açık. Bugüne kadar çok güzel işler yapıldı, yapılıyor. Bizden sonra da yapılacak” dedi.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.
Antalya’nın hedefi hızlı çözümler, yeni rekorlar
2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. 2023 yılında Antalya genelinde, 850 projeden 404’ünün tamamlandığı, 317’sinin ise halen devam ettiği açıklandı.
Cumhuriyetin 100. yılında 1923 çeşit kitap dağıtıldı
Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyetin 100. yılına ithafen "1923 Çeşit Kitap" öğrencilere dağıtıldı. Kaymakam Muammer Köken, “Artık okuma zamanı” dedi.
Çukurova 16. Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger; TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi (ÇUFAŞ) desteğiyle düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı.
“Öğrencilerimize unutamayacakları dokunuşlar yapın”
Aday öğretmenlere seslenen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Öğrencilerimizin hayatlarına ömürlerinin sonuna dek unutamayacakları dokunuşlarda bulunmalısınız. Sevinçte ve kederde bir ve beraber olmanın tohumlarını serpmelisiniz” dedi.
Van’ın vizyonu uluslararası kongrede belirlenecek
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek. Vali Ozan Balcı’nın öncülüğünde düzenlenecek kongrede ‘‘Türkiye Yüzyılında Van’ tasavvuru ele alınacak.
DAKAF 24 Fuarı kapılarını açtı
Van Valisi Ozan Balcı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) ev sahipliğinde farklı sektör temsilcilerinin, bölgede bulunan üniversite öğrencileri ile buluşturulması amacıyla düzenlenen "Doğu Anadolu Kariyer Fuarının (DAKAF'24)" açılışına katıldı.
"Gençlerin ufkunu açan bir organizasyon"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Orta Anadolu Kariyer Fuarı ORAKAF'23'ün açılışına katıldı. Açılışta konuşan Vali Çiçek, "Öğrencilerin, kariyer planlamaları noktasında Orta Anadolu Kariyer Fuar’ıyla, Kayseri’miz, gençlerimizin ufkunu açan bir organizasyona imza atmış oldu" dedi.
Trakya Kariyer Fuarı 27-28 Aralık’ta yapılacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi desteğiyle Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan "Trakya Kariyer Fuarı" bilgilendirme toplantısına katıldı.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
“Deprem gerçek hazırlık esas”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa-Niksar 1942 Depremi Anısı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele panelist olarak katıldı. Vali Hatipoğlu, “Deprem gerçek hazırlık esastır” dedi.
Şehrin potansiyeli ortaya çıkarılacak
Erzincan’da ‘Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı’ düzenlendi. Vali Hamza Aydoğdu, “Şehrimizin potansiyelini ortaya çıkaracağız” dedi.
“Doğru bilgiyi kamuoyuna hızlı ulaştırmalıyız”
İzmir’de, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) öncülüğünde Balkan ülkelerinden medya temsilcilerinin katılımı ile Türk Balkan Medya Forumu gerçekleştirildi. Forumda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Çok süratli şekilde doğru bilgiyi kaynağından kamuoyuna hızlı şekilde ulaştırmamız lazım” dedi.
12. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX Antalya’da Başladı
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılışa Antalya, Bilecik, Burdur, Çorum, Düzce ve Isparta valileri katıldı.
Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı ve destek verdiği kampanyada 5 milyon TL yardım toplandı.
“Muhtarlarımızın desteği olmadan hiçbir mücadeleyi başaramayız”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemek programında şehirde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.
Tesbih meraklıları fuarda buluşacak
19-22 Ekim tarihleri arasında 2’si gerçekleştirilecek olan Adana Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger, tüm tesbih ve doğal taş meraklılarını fuara davet etti.