Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Genel Sekreter, mülki idare amiri Kutluca oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Mülki İdare Amiri Mithat Can Kutluca atandı.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
İki vali, iki kaymakamın nikah şahidi oldu
Sultandağı Kaymakamı Tunahan Nas ve Doğanhisar Kaymakamı Ayşe Karaca dünya evine girdi. Sultandağı ilçesinde gerçekleştirilen nikah töreninde Afyonkarahisar ve Konya valileri şahitlik yaptı.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
“Şehir olarak her zaman yanınızdayız”
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Latif Selvi, Av. Barış Bektaş ve Ünal Karaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve taraftarlar şehrin takımı Tümosan Konyaspor’u ziyaret etti.
Mücahit ZIVLAK
Hekimhan Kaymakamı
Diyarbakır Valisi emekli oluyor
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 25 Haziran'da yaş haddinden dolayı emekliye ayrılıyor.
“Tüm kurumlarımızla kazanın takipçisiyiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 12 Nisan Cuma Günü meydana gelen teleferik kazasında yaralanan kazazedeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Vali Polat'tan asker ailesine sürpriz
Kars'ta vatani görevini yapan Konyalı Piyade Er Sofu Can Dalkılıç, Kars Valisi Ziya Polat'ın aracılığıyla ailesiyle telefonda görüntülü görüştü.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
6 vali yardımcısı ve 31 kaymakamla seçim güvenliği toplantısı
Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili seçim güvenliği toplantısı yapıldı.
Fatih Erdoğan
Ermenek Kaymakamı
Bayram Köse
Mecitözü Kaymakamı
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
Ahmet Yeşilyurt
Kurşunlu Kaymakamı
Kar Ragbi Şampiyonası kıran kırana geçti
Türkiye'de ilk defa düzenlenen 2024 yılı Türkiye Ragbi Federasyonu Kar Ragbi Şampiyonası Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde oynanan maçlarla tamamlandı. Kıran kırana geçen maçlarda dereceye giren takımlara ödülleri Isparta Valisi Aydın Baruş verdi.
"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var"
Konya Valiliği Koordinasyonunda “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü imzalandı. Vali Vahdettin Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var" dedi.
Kemal Yıldız
Atakum Kaymakamı
Antalya'da sel ve su baskını: 5 ilçede eğitime ara verildi
Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi, birçok ev ve iş yerine de su bastı. Sahada inceleme yapan Vali Hulusi Şahin, 1500 civarında ihbar aldıklarını belirterek, "Bu gece zor bir geceydi. Ekipler sahada, çalışmalar devam ediyor" dedi.
Vali Özkan: En hayırlı iş, eğitim işidir
Konya'da gençlik, spor ve eğitimde güç birliği için protokol imzalandı. Protokolü imzalayan Vali Vahdettin Özkan, "En hayırlı iş, eğitim işidir. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi yetişmelerinin sağlanması her anne, babanın ve bütün insanlığın en birinci vazifesidir" dedi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Mülki idare camiası yasta
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un vefatı mülki idare camiasını yasa boğdu. Üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getiren mülki amirler, merhum meslektaşlarına rahmet diledi.
Şehit annesinin dinmeyen acısını paylaştı
Aydın Valisi Yakup Canbolat, 2006 yılında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer’in annesi Nezihe Sezginer’i ziyaret etti. Şehit annesinin dinmeyen acısını paylaşan Vali Canbolat, “Şehidimizin ruhu şâd, cennet makamı âli olsun” dedi.
"Gümrük teşkilatları, önemli vazifeler yükleniyor"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Koçak ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Vali Özkan, "Gümrük teşkilatlarımız; ticaretin sağlıklı ve düzenli yapılması, kayıt dışılığın önlenerek izlenebilir bir sistemin inşası ve icrası yönünde önemli vazifeler yükleniyor" dedi.
Vali Özkan, kaymakamları dinledi
Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kaymakamlar Toplantısı düzenlendi. Vali Özkan, kaymakamlardan ilçelerin genel durumu, güvenlik hizmetleri, yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.