Arama
Arama Sonuçları
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"
Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor" dedi.
Şanlıurfa’da görev yapıyordu: İstanbul’a bölge müdürü olarak atandı
İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
Şanlıurfa için 40 milyon lira bütçe ayrıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl içinde kazı çalışmaları için Şanlıurfa’ya 40 milyon TL tutarında bütçe ayırdığını ve bütçe kapsamında kazı çalışmalarının büyük hız kazandığını ifade etti. Vali Şıldak, Bakanlık tarafından sağlanacak ödeneklerle Göbeklitepe ve Karahantepe’ye üstyapı tesislerinin kazandırılacağını söyledi.
Üniversitenin güvenlik tedbirleri görüşüldü
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda öğrenci ve akademisyenlerine güvenliği için birçok tedbir istişare edildi.
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
Gaziantep'i "Cıncık" gibi yaptılar
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Cıncık Gibi Gaziantep” Projesi kapsamında çocuklarla çöp topladı. Vali Çeber, "Bu şehri evlatlarımız, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizle beraber Cıncık gibi Gaziantep yapacağız" dedi.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Nitelikli kamu hizmeti için iş birliği şart
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Çiftçi, "Vatandaşa nitelikli kamu hizmeti sunmak için tüm kurumların birbiriyle iş birliği halinde olması gerekiyor" dedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Vali Şıldak, deprem konutlarını inceledi
İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarının yapım aşamalarını birebir takip eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu kez Bozova’daki Arıkök ve Yaslıca mahallerindeki deprem konutlarını inceledi.
Muhammed Serkan Şahin
Haliliye Kaymakamı
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
Bolu tarihinin en büyük yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde çıkan ormanın yangınının 4. gününde kontrol altına alındığını belirterek, "Gerçekten yangın Bolu'nun tarihinde en büyük yangındı. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Vali Özarslan: Kontrol altına alacağız
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, artık halk sağlığı sorunu haline gelen sivrinek nedeniyle İş Birliği Protokolü imzalandığını belirterek, "Yapılacak çalışmalarla sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasını hedefleniyoruz" dedi.
"Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması için gayret gösteriyoruz"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonu için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, "Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.
"Halkımızın yararına olan projelerde iş birliği yapacağız"
Belediye başkanlarıyla bir araya gelen Ordu Valisi Muammer Erol, "Halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediye başkanlarımızla el ele vereceğiz. Halkımızın yararına olan projelerde iş birliği yapacağız" dedi.
Gölbaşı'ndaki muhtarların taleplerini tek tek dinledi
6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Gölbaşı ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, yapılmakta olan deprem konutlarını inceledi. Vali Varol, muhtarların da taleplerini tek tek dinledi.
Kahramanmaraş'taki orta hasarlı binaların durumu konuşuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, orta hasarlı binaların durumuna yönelik koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
"Eski Van şehrindeki 41 dükkan gün yüzüne çıkacak"
Van Valisi Ozan Balcı, eski Van şehrinin turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Burada 41 tane dükkan, gün yüzüne çıkacak" dedi.
"Fıstık hırsızlarına karşı üst seviyede tedbirler alacağız"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık hasadına az bir süre kaldığını belirterek, fıstık hırsızlığının önüne geçmek için toplantı düzenlendi. Vali Şıldak, bu konuda üst seviyede tedbirler alacaklarını belirtti.
Adıyaman'da bağımlılığa karşı savaş açıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, dijital bağımlılıktan ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
Edirne'de en çok harcama ulaştırma ve haberleşmeye yapıldı
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, "İl genelinde 305 projenin 68 tanesi bitirildi, 171'i devam ediyor, 66 proje ise ihale ve proje aşamasında. Dönem sonu itibariyle en çok harcama 895 milyon TL ile ulaştırma-haberleşme sektöründedir" dedi.
"Kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan mutluluk duyuyorum"
2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı Tokat Valisi Abdullah Köklü başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köklü, "Tokat’a atanmaktan ve kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.
Mevsimlik işçilerin çocuklarıyla film izlediler
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, 'Gülümsemeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında mevsimlik işçilerin çocuklarıyla bir araya gelerek, açık hava sinemasında film izledi. Proje kapsamında çocuklar eğlence dolu bir gün geçirdi.
Bartın'da tarım-orman yatırımları ilk sırada yer alıyor
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı yapıldı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Arslan, "Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü yer alıyor" dedi.
Mersin'de 791 aranan şahıs yakalandı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, çeşitli suçlardan aranan 791 şahsın yakalandığını belirterek, "Mersin’imizin huzuru ve güvenliğini daim kılmak için tüm birimlerimiz gece gündüz çalışmaya devam etmektedir" dedi.
Van için hedef; 50 bin istihdam
Yapımında sona gelinen tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van'ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam" dedi.
"Hedefimiz, yeni yatırımlara imza atmak"
Yatırım Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, "Hedefimiz, ilimizin kalkınmasına katkıda bulunacak yeni yatırımlara imza atmak ve mevcut yatırımların en verimli şekilde tamamlanmasını sağlamak" dedi.