Arama
Arama Sonuçları
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Özel eğitimli dedektör köpekler operasyonlarda Jandarmaya güç katıyor
Muş'ta İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki 20 dedektör köpek, koku alma yetenekleri ve aldıkları özel eğitimle terörle mücadele, uyuşturucu, kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında jandarmanın en büyük yardımcısı oluyor.
"Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz"
Giresun'un Tirebolu ilçesinde uçurumdan düşerek mahsur kalan köpeği AFAD ekipleri kurtardı. Ekibe teşekkür eden Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz" dedi.
Çankırı'da can dostlarımız için örnek proje
Çankırı Valiliği tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. Başlatılan "Bir Pati de Sen Tut" projesiyle sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu yapılarak, sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlu hayatını kaybetti
Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve oğlunu arama kurtarma çalışması sırasında meydana gelen ikinci heyelanda da 21 personel göçük altında kaldı.
"Farkındalığımız yüksek olsun, kaynağında kurutalım”
Spor Salonunu dolduran annelere seslenen Iğdır Valisi Ercan Turan, “Farkındalığımız yüksek olsun, kaynağında kurutalım. Bu uyuşturucu ve uyarıcı maddeler bir kez insan hayatına girdin mi kurtulmak zor olur” dedi.
Kervansaray Dağları'nda alıç topladı
Kervansaray Dağları'nı gezen Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, dalından alıç topladı.
Kaymakamın bulduğu 13 köpek bekçi olacak
Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve eşi Cansu Ateş tarafından bulunan 13 yavru köpek, sahiplendirildi. Köpekler, askeri üs bölgesi ve köylere gönderilerek bekçilik eğitimi alacak.
Jandarma köpeği 'Maça' zorlu operasyon bölgelerine paraşütle inecek
Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesindeki köpekler, güvenlik operasyonlarına yönelik eğitimlerle sahadaki ekiplerin en büyük yardımcısı oluyor.
Yangın 2 ev ve 2 ahırı küle çevirdi
Kastamonu Merkez Alpi Köyü’nde çıkan ve 2 ev ile 2 ahırı küle çevirip 22 büyükbaş hayvanı telef eden yangın yerinde inceleme yapan Vali Meftun Dallı, yaraların sarılacağını söyledi.
“Gençlerimiz mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmeli”
Tomarza’da sporcu gençlerle bir araya gelerek voleybol oynayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Gençlerimiz hangi dalı olursa olsun mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmeliler” dedi.
Valilikten ‘sokak köpekleri' talimatı
İstanbul Valiliği, megakentte başıboş köpeklerin yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olması üzerine, 39 ilçe kaymakamlığına yazı gönderdi.
Şehit ailesini yalnız bırakmadı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, dün akşam geçirdiği trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Oğuzhan Kabayel için JAKEM Komutanlığı’nda düzenlenen törene katılarak, şehidin ailesini teselli etti.
49. Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 149 gözaltı
Gaziantep'te düzenlenen 49'uncu 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 149 şüpheli yakalandı. Operasyonu yöneten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu ile mücadelemiz sonuna kadar aynı gayretle devam edecek" dedi.
45. Kökünü Kurutma Operasyonu Adana’da: 212 gözaltı
İçişleri Bakanı Soylu, 2 bin 218 personelin katılımıyla gerçekleştirilen 45. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında 212 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
“Yıkımların olduğu yerler çoğunlukla fay hattında”
Meclis Araştırma Komisyonu’na bilgi veren AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bu son 2 deprem sonrasında yıkımların olduğu yerler çoğunlukla faylar üzerinde” dedi.
Köpek saldırısında ölen çocuğun ailesinin acısını paylaştı
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki Emir Mete Durna'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Sokak köpeği 6 yaşındaki Nihat'ın kafa derisini parçaladı
Gaziantep Valisi Davut Gül, Nurdağı'nda köpek ısırması sonucu yaralanan 6 yaşındaki Nihat Can Arslan’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Osmaniye’de uyuşturucu satıcılarına darbe
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye'de yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu sonrasında İl Emniyet Müdürlüğündeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde (KGYS) basın açıklaması yaptı.
Barınak sakinlerini besledi
Nevşehir protokolü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Nevşehir İl Özel İdaresi, Kapadokya Belediyeler Birliği ve Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Hayvan Barınağını ziyaret etti.
Miniklere hayvan sevgisi aşılandı
Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla minik öğrencilerle Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi.
3 gün önce kaybolan yaşlı kadını arama çalışmaları sürüyor
Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, ilçeye bağlı Gedikevi köyünde üç gün önce kaybolan 76 yaşındaki Alzheimer hastası Ayşe Çepel’i arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.
Bingöl Hayvan Hastanesi bölgeye hitap edecek
Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi. Törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Plan ve Bütçe Komisyonu Bşk. Bingöl Mv. Cevdet Yılmaz, Bingöl Mv. Feyzi Berdibek, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.
‘Kanadı kırık kuş, ayağı kırık kedi-köpek kalmayacak’
Van'da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kurulan birlik Van genelindeki sahipsiz hayvanları koruyacak.
Kayıp kepçe operatörü 5 gündür aranıyor
Düzce Valisi Cevdet Atay, şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen selde sulara kapılarak kaybolan kepçe operatörünün aranması için yapılan çalışmaları yerinde denetledi. 5 gündür aranan Okan Bayrak'ın bulunması için yapılan arama çalışmalarına her gün katılan Vali, tüm birimlerle koordineli bir şekilde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Şanlıurfa kültürü ve yöresel lezzetleri ile İstanbul'a taşındı!
12 bin yıllık Göbeklitepe ile adını dünyaya duyuran Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri ve kültürü “Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ ile İstanbul’a taşındı. Büyük bir başarıyla çiğ köfte yoğuran Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Yenikapı’da açılışını yaptığı ve 12 Haziran’a kadar açık kalacak tanıtım günlerine herkesi davet etti. Açılışın sürprizi ise ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses oldu.
Vali'den evi yanan vatandaşa: Gözlerinin yaşına kıyamayız
Heyelan bölgesinde inceleme yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Biz devletimizin sıcaklığını ve şefkatini her ortamda yöre halkımıza zaten vermeye çalışıyoruz. Hiç merak etmesinler. Biz onların böyle gözlerinin yaşına kıyamayız. Telafi edeceğiz" dedi.