Arama
Arama Sonuçları
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Van'da sel felaketi: Onlarca hayvan telef oldu
Van Valisi Ozan Balcı, Saray ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde inceleme yaptı. Vali Balcı, "100’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacak" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Kırşehirli çoban söyledi, Vali Buhara dinledi
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, köy ziyaretleri sırasında karşılaştığı Taburoğlu Köyü'nde çobanlık yapan İlyas Aydemir'in sesiyle mest oldu.
Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların refahını artırmak ve verimlerini yükselmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında Çorum İskilip Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi.
Çiftlikteki oğlakları kucağına aldı
Tarım ve hayvancılık yapan vatandaşları sık sık ziyaret eden Kayseri Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, ilçenin en büyük küçükbaş hayvan çiftçiliğinde oğlakları kucağına alarak sevdi.
Küçükbaş hayvancılıkta büyük adım
Erzincan Valiliği ile Ziraat Bankası arasında “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi protokolü imzalandı. Vali Hamza Aydoğdu, “Bu projeyle 595 bin olan küçükbaş hayvan varlığımızı daha yukarılara çıkararak, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin zirve şehirlerinden biri olacağız” dedi.
Hakkâri hayvancılığına 400 bin TL destek
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’deki küçükbaş hayvancılığına 400 bin TL kredi desteği sunan proje protokolünü imzaladı.
“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi yeniden faaliyette
Çankırı Valiliği ile Ziraat Bankası’nın protokolüyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda geçen yıl uygulanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi yeniden faaliyete geçirildi.
Depremzede çiftçilere 4,5 milyonluk destek
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.
Hayvan yetiştiricilerine ‘buzağı kulübesi’ desteği
Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yüzde 70 hibeli “Buzağı Kulübesi Projesi” kapsamında Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerinde 89’ar adet olmak üzere toplamda 100 yetiştiriciye 178 adet buzağı kulübesi dağıtımı gerçekleştirildi.
Köyüne dönen çobana destek sözü
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Ayancık ilçesi ziyareti esnasında çobanla karşılaştı. Çobanın İstanbul'dan köyüne döndüğünü ve hayvancılık yapmaya başladığını öğrenen Özarslan, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi kapsamında her türlü desteği vereceğiz" dedi.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Depremde hayvanlarını kaybeden üreticilere destek
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da 386 yetiştiriciye büyükbaş hayvan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Vali Osman Varol, "Devletin desteğiyle kentte 11 bine yakın küçükbaş, bin 76 da büyükbaş hayvan dağıtıldı" dedi.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Çobanlara ekipman çantası verildi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çoban sertifikası olan besicilere ekipman çantası dağıtıldı. Dağıtım törenine Kaymakam Abdullah Şahin de katıldı.
"Bir araya gelince işler çözülüyor"
Enez ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez aylık toplantıda bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor" dedi.
Göçü önlemek için verilen destek 400 bin TL oldu
Erzurum'da köyden kente göçün önlenmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilen işletme kredisi desteği 400 bin TL’ye çıkarıldı.
Et ürünlerinde Kars markası oluşturulacak
Kars’ta küçükbaş hayvan varlığını 650 binden 750 bine çıkarmak istediklerini belirten Vali Ziya Polat, “Kars etinin, Kars kavurması, Kars sucuğu gibi markaya dönüşmesi yolunda desteklerimiz olacak” dedi.
“Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var”
Kastamonu genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan "Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin imzaları atıldı.
“Kaz yetiştiriciliğini daha modern bir yapıya kavuşturmalıyız”
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kaz yetiştiriciliği konusunda birikimlerin değerlendirilmesi, yetiştiriciliğe ilişkin teknik ve ekonomik sorunların tartışılması ve bu yönde geleceğe yönelik stratejik hedeflerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen 6. Kaz Çalıştayı’na katıldı.
Erzurum’un 3 bin rakımlı dağları göçerleri ağırlıyor
Türkiye'nin mera varlığının yüzde 11'ine sahip Erzurum, farklı bölgelerden gelen göçer ailelere ev sahipliği yapıyor. Ülkenin tanınan firmaları da bu meralardan beslenen hayvanlardan elde edilen sütle markalarına değer katıyor.
Kaymakamlığın projesine halktan yoğun ilgi
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamlığı’nın depremde ahırı yıkılan vatandaşlar için yapılacak yeni kapalı ahırlar için geliştirdiği ‘İşletmem Eskisinden Daha Güzel’ adlı proje yoğun ilgi gördü.
Ev ve ahır küle döndü, 30 küçükbaş hayvan telef oldu
Denizli Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Kocayaka Mahallesi’nde çıkan yangında zarar gören evde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Devlet olarak vatandaşların yanında olduklarını belirten Kaymakam Akbulut, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Allah beterinden korusun inşallah” dedi.
Baharın müjdecisi kuzular anneleriyle buluştu
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ulaş Tarım İşletmesinde yetiştirilen Sivas'a özgü Kangal Akkaraman cinsi koyun ve kuzuların buluşma anı, renkli görüntülere sahne oldu. 800 kuzu anneleriyle buluştu.
Hakkari’nin 30 yıllık çöp sorunu çözülüyor
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şehrin 30 yıllık çöp sorununu çözecek Entegre Katı Atık Tesisinde incelemelerde bulunarak, tamamlanma aşamasına gelen tesisin hayırlı olmasını diledi.
‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi üçüncü kez yenilendi
Ardahan’da küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla 2020 yılında hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi bu yıl ‘Dünya Çiftçi Haftası’nda Vali Hüseyin Öner ve diğer yetkililerin imzaladığı protokol ile yenilendi.