Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
1 haftada 2 milyon 786 bin araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 20-27 Haziran'da 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiğini, toplam 433 bin 207 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.
Gaziantep Valisi Çeber, rötarların sebebini açıkladı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Havalimanı'nda yaşanan uçuş yönlendirme (divert) olayları ve rötarlarla ilgili açıklama yaptı.
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
Şampiyonların dostluk maçını izledi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Muğla’da düzenlenen Türkiye Ragbi Şampiyonası'nda 1. olan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2. olan Arsin Anadolu Lisesi arasındaki dostluk maçını izledi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
"Trafikteki yarışı değil yaşamı seçiyoruz"
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, trafik uygulamasına katıldı ve vatandaşları uyararak, "Trafikteki Yarışı Değil Yaşamı Seçiyoruz" vurgusu yaptı.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
Motosiklet sürücülerine yelek hediye etti
Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, daha sonra motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere katıldı. Vali Sezer, motosiklet sürücülerine reflektör yelek hediye etti.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
“Trafik kazaları bizi üzmeye devam ediyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İbrahim Tatlıses İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi.
Uygulama noktasında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis kontrol noktasını ziyaret ederek, ekiplerle ve öğrencilerle birlikte uygulama yaptı.
"Kurallar konusunda ailenizi uyarın"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezdi. Öğrencilere trafik kurallarına uyulmasının öneminden bahseden Vali Aksoy, ailelerini de bu kurallara uymaları konusunda uyarmalarını söyledi.
Öğrencilerle yaya geçidinde yürüdü: Yayalar kırmızı çizgimiz
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu himayesinde Trafik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Valilik Hizmet Binası önündeki yaya geçidinde, yayaların güvenliği ve trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenen “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliği düzenlendi.
"Trafik konusunda daha duyarlı olalım"
Burdur Valisi Türker Öksüz, “Karayolu Trafik Haftası” kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşü ve açılış programına katıldı. Vali Öksüz, vatandaşları trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, davet etti.
Bakan Yerlikaya: 75 kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin 530 kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
"66 vatandaşımız hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son günü olduğunu belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk 8 gününde 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tekrar uyarıyoruz. Lütfen aşırı hız yapmayalım" dedi.
"Daha fazla acı yaşamamak için lütfen dikkat!"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bayram tatilinin sonlarına doğru yola çıkacak vatandaşlara seslenerek meydana gelebilecek olası kazalara karşı dikkatli olunmasını ve trafik kurallarına uyulmasını istedi.
Kilit kavşaktaki trafiğe havadan denetim
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen ile birlikte havadan yapılan trafik denetimine katıldı.
Jandarmadan hem denetim hem bayram kutlaması
Antalya Kemer İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı personel, hem trafik denetimi yapıyor, hem de şeker, çikolata ve kolonya ile vatandaşların bayramını kutluyor.
Tatilin ilk 4 gününde 26 can kaybı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazaları, ölüm ve yaralanmalara ilişkin istatistikleri paylaştı.
Görev başındaki polislerin bayramını kutladı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Hayatla Yarışılmaz" mottosuyla başlatılan kampanya kapsamında düzenlenen trafik denetimlerine katıldı. Seç Jandarma Uygulama Kontrol Noktasında ve Demirtaş Polis Uygulama Noktasında yapılan trafik denetimlerinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva da yer aldı.
Önce bayramı kutladı, sonra uyarı yaptı
Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Hankendi Jandarma Karakolu'nu ziyaret ederek, jandarmaların bayramını kutladı. Yol denetimlerine de katılan Vali Toraman, "Hız limitlerine uyalım. Emniyet kemerimizi takmayı ihmal etmeyelim" dedi.
Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazasının meydana geldiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı.
Yoğunluk yaşanan otogarda yolcularla bayramlaştı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ramazan Bayramı öncesinde Karabük Otogarını ziyaret ederek şehre gelen veya şehirden ayrılan vatandaşlarla bayramlaştı.