Arama
Arama Sonuçları
Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 11 bin 791 misafirin kent merkezinde kaldığını belirterek, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük tatillerindeki ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük artış var" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Vali Baydaş, kurbanını Diyanet’e bağışladı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
“Trafik kazaları bizi üzmeye devam ediyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İbrahim Tatlıses İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi.
Esnafın iftar sofrasına misafir oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Polis memuru, eşi, oğlu ve kızı gözyaşları ile uğurlandı
Ramazan Bayramı tatili için ailesi ile birlikte memleketine gelirken Şanlıurfa’da trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Batuhan Akar ile eşi ve 2 çocuğu Malatya’da gözyaşları ile son yolculuklarına uğurlandı. Yaşanan elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Malatyalı polis memuru Batuhan Akar, eşi ve 2 çocuğunun cenaze namazına katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “Hayatını kaybeden polisimiz ve ailesine Allah'tan rahmet geride kalan kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.
Mülkî çaldı, Âşık Feymani söyledi: Ahu gözlüm tut elimden
Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Samsun İlkadım Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Cemal Safi Şiir Yarışması’nda ‘Körün Fil Tarifi’ şiiri ile üçüncü oldu.
Emekli öğretmenlerden anlamlı bağış
Sivas'ta 26 yıllık öğretmenlik yaşamlarının ardından emekli olan Filiz - Mehmet Çelik çifti, aldıkları 1 milyon liralık emekli ikramiyelerini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile AFAD'a bağışladı.
Köye yeni cami
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Karaoğlak Köyü’nde yapımına başlanacak caminin temel atma törenine katılarak, caminin kısa zamanda hizmete açılması temennisinde bulundu.
“Gençlerimizi sahipsiz bırakmayacağız”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İncesu Saraycık Mahallesi’nde yapılacak olan Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatında inceleme yaptı.
Adıyaman Valisi Osman Varol, Konteyner Kentte Yaşayan Depremzedeler ile Bayramlaştı.
Vali Varol, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Konteyner kenti ziyaret ederek, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinleyip bayramını kutladı. Konteyner kentteki sosyal yaşam alanları ile ilgili bilgi aldı.
Şanlıurfa Valiliğinden İhtiyaç Sahibi Ailelere 500 Kurbanlık Dağıtıldı.
Şanlıurfa Valiliği tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kurban bayramı öncesi 500 adet kurbanlık düzenlenen törenle dualar eşliğinde teslim edildi.
“Bize uyku haram”
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen proje çerçevesinde kırsal kesimde yaşayan ve imkansızlıklar nedeniyle sporla tanışamayan 118 öğrenci sporla tanıştı.
Kurbanını Diyanet’e bağışladı
Bayburt Valisi Cüneyt Epcim kurbanı bağışlayarak, vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) verdi.
Kurban bayramına hazırlık
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Kurban Bayramı öncesi büyük yoğunluğun yaşandığı Aksaray Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek, istek ve ihtiyaçlar hususunda vatandaşlarla hasbihal etti.
Yaklaşan Kurban Bayramına hazırlık
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları ile tarım ve hayvancılık alanlarında devam eden projeleri yerinde inceledi.
Vali Yardımcısı’ndan “Aday Adayı Adayı” şiiri
Yazdığı şiirler ile büyük beğeni toplayan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, son yazdığı “Aday Adayı Adayı” şiiriyle milletvekili adayı olmayı düşünen bürokratlara mesaj verdi.
Çiftçilerin yüzü güldü
Kayseri Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, üreticilere pancar bedellerinin verildiği törene katılarak, çiftçilere hayırlı ve bereketli bir yıl diledi.
Operasyondan dönen özel harekât polislerine dualı karşılama
Malatya Valisi Hulusi Şahin, Van ve Suriye’deki terörle mücadele operasyonlarından dönen özel harekat polisleri için düzenlenen kurban kesim törenine katıldı.
Siirt Belediyesi araç filosuna 11 otobüs daha kattı
Siirt Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla 11 adet yeni otobüs alarak mevcut araç filosunu genişletti.
“Uyuşturucu belasını sokaklarımızdan temizlemeye yemin ettik”
İncesu’da yapılacak Türkiye'nin en büyük Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi protokolüne imza atan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bu şehirde uyuşturucu illetinin kökünü kazıyacağımıza söz verdik” dedi.
Şehit Eren Bülbül’ün adı kütüphanede yaşayacak
Iğdır'da Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı tarafından İnönü İlkokulu’nda Şehit Eren Bülbül Kütüphanesi açıldı.
Köy çocuklarının 'Vali Amca' sevinci
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Meydandere köyünde ‘Şeyh Ali’ adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen anma etkinliklerine katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.
Kazada ölmeseydi sabah okula başlayacaktı
Düzce Valisi Cevdet Atay, kurum amirleri ile birlikte, dün amcasıyla birlikte trafik kazasında vefat eden Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yakup Gökçe'nin (16) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Atay, merhum Yakup Gökçe’ye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.