Arama
Arama Sonuçları
Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi
Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi.
Kütahya'da trafik akışı daha güvenli hale getiriliyor
Ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın, "Kütahya-3'üncü Bölge Hududu Yolu Kütahya girişi köprü kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor. Projelerin tamamlanmasıyla trafik akışı daha güvenli olacak" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Vali Işın, otopark sorunu için düğmeye bastı
Kütahya Şehir Hastanesinde inceleme yapan Vali Musa Işın, otopark sorunu hakkında konuştu. Vali Işın, yetersiz olan otopark alanlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz"
3. Yörük Şenliği'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz" dedi.
"Ülkemize, halkımıza ve Kütahya'mıza dua edin"
Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayan Kütahya Valisi Musa Işın, "Duanın kabul edildiği bir yere gidiyorsunuz. Ülkemize, halkımıza, milletimize, Kütahya'mıza dua edin" dedi.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
5 engelli gence asker kınası yakıldı
Kütahya'da Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte 14 engelli çocuk için sünnet düğünü, 5 engelli genç için ise asker eğlencesi yapıldı. Vali Yardımcısı Hasan Erkal'ın da katıldığı etkinlikte gençlere asker kınası yakıldı.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Ömer Sirkeci
Arsin Kaymakamı
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
"Rabbim, sizleri daima muzaffer kılsın"
Erbaş ver erlerler iftar yapan Kütahya Valisi Musa Işın, "Rabbim, sizleri daima muzaffer kılsın” dedi.
Validen yolculara iftarlık kumanya jesti
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, iftar saatinde seyahat eden vatandaşlara iftarlık kumanya dağıttı.
Şehir hastanesi yarın açılıyor
Köy ve mahalle ziyaretlerine devam eden Kütahya Valisi Musa Işın, iftar sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Işın, "28 Mart Perşembe günü Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Kapasitesi yüksek, modern cihazlarla donatılmış büyük bir hastane açacağız" dedi.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Orman şehitlerinin ismi hatıra ormanında yaşayacak
Kütahya'nın Yenice köyünde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla, şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
Çiftçilere yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak
Kütahya'da nohut üretimini geliştirmek ve kayıt altına almak amacıyla Nohut Üretim Sözleşmesi imzalandı. İki pilot köyde uygulanacak sözleşme kapsamında 42 çiftçiye yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak. Ekilecek nohut için ilaçlama hizmeti de yüzde 100 hibe ile ücretsiz sunulacak.
Kütahya'nın araç filosu güçlendi
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresine 75 milyon TL değerinde iş makinesi ve araç hibe edildiği belirterek, müteşebbislere ve iş insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ahmed Tayyib Kahraman
Pazaryeri Kaymakamı
Bilgehan Bayar, Aydın Vali Yardımcılığına atandı
Kütahya Vali Yardımcısı iken MHP’den Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı olan Bilgehan Bayar, Aydın Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”
Kütahya Valisi Musa Işın, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Işın, “Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" dedi.
60 yıldır unutulmayan kahraman kaymakam
Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremlerde mülki idare amirlerinin gösterdiği fedakarlık, 1957 yılında Fethiye’nin yaşadığı büyük depremlerdeki kahramanlığı ile tanınan Kaymakam Kamil Nezih Okuş’u hatırlattı.
"Teknoloji, bilim ve görsellik ön planda olacak"
Kütahya Valisi Musa Işın, Arkeoloji ve Maden Müzesi inşaatında inceleme yaptı. Vali Işın, müzenin teknoloji, bilim ve görsellik ön planda olacak şekilde tasarlandığını belirtti.