Arama
Arama Sonuçları
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı
Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı.
Üstün zekalı çocuklar aranıyor
İstanbul Valisi Davut Gül, üstün zekalı çocuklar için düzenlenen çalıştaya katıldı. Vali Gül, "Üstün yetenekli çocukların bulunmasını ve en ileri seviyede eğitim almalarını istiyoruz" dedi.
Kütüphaneye milli futbolcunun adı verildi
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın isminin verildiği okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Elbistan'da her mahalleye bir kütüphane yapılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, “Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesi kapsamında Esentepe Mahalle Kütüphanesi'nin hizmet vermeye başladığını belirtti.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
50 vatandaşın derdiyle dertlendi
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini doğrudan dinlemek amacıyla düzenlediği "Halk Günü" toplantılarını devam ettiriyor.
Şanlıurfa’daki merkez, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezini ziyaret etti.
"Eğitim yatırımları, ekonomik yatırımların çok ötesinde"
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, TİHCAD tarafından Ballı Köyü İlkokul ve Ortaokulu için güzel bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğini belirterek, eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
"Öğrencilerle kitapların büyülü dünyalarına yolculuğa çıktık"
Öğrencilerle kitap okuyan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Öğrencilerle birlikte kitapların büyülü dünyalarına yolculuğa çıktık. Hem sohbet ettik hem de kitap okuduk" dedi.
Kaymakamlıktan ‘Her Mahalleye 1 Kütüphane Projesi’
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda her mahalleye bir kütüphane yapılması projesi başlatıldı.
Polateli’nin yeni halk kütüphanesi hizmete girdi
Kilis Polateli Kaymakamlığı öncülüğünde Polateli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında ilçedeki öğrencilerinin sosyal, kültürel, bilişsel, çevresel, dil ve zihinsel gelişimlerini geliştirmek amacıyla imzalanan Çalışma ve İş Birliği Protokolü kapsamında yapımı tamamlanan İlçe Halk Kütüphanesinin açılışı yapıldı.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
Emanet emin ellerde
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Valilik Makamı'nı 23 Nisan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Temsili Vali Elif Su Tanay'a devretti. Vali Selçuk Aslan, “Emanet emin ellerde…” dedi.
Ramazan’ı sokak iftarında gençlerle uğurlayacak
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, gençlerle karşıladığı Ramazan ayını sokak iftarında gençlerle uğurlayacak.
Kitap kurtlarına belge verdi
Zonguldak Gökçebey Kaymakamı Adem Taşpınar, 1 yıl boyunca en çok kitap okuyan 3 öğrenciye kitap kurdu belgesi verdi.
Kaymakamlığın önünde kitap okudular
Giresun Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve kurum amirlerinin katılımıyla, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sağladığı Gezici Kütüphane ile Hükümet Konağında okuma etkinliği düzenlendi.
"Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür”
Bayburt Aydıntepe Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, 60. Kütüphane Haftası programına katıldı. Kaymakam Böçkün, "Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür” dedi.
‘Benim Köyüm, Benim Kütüphanem’
Sivas Valiliği himayesinde ilgili kurumların destekleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla; kırsalda yaşayan çocukların ve gençlerin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak, sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak, hayatlarına anlam ve daha fazla mutluluk katmak amacıyla, “Benim Köyüm Benim Kütüphanem” projesi hayata geçirildi.
Kitap okuma kahramanlarını ödüllendirdi
Kilis Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, en fazla kitap okuyan kahramanları makamında kabul ederek ödüllendirdi.
Miniklere kütüphanede hikaye okudu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, ülkemizde her yıl mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphane Haftası” münasebetiyle İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
"Vereceğim en önemli tavsiye: Kitap okumak"
Muğla Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, yılın okurlarına ödül verdi. Hayatta verebileceği en önemli tavsiyelerden birinin kitap okumak olduğunu belirten Böke, "Ben de iyi bir okurum" dedi.