Arama
Arama Sonuçları
Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
BİGEP kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Tören öncesi bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulanmaya başlanan BİGEP’in bu yıl daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını kaydetti.
"Deprem konutları için var gücümüzle çalışıyoruz"
İnşaatı devam eden deprem konutlarında inceleme yapan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "12 bin 615 hak sahibi vatandaşımızın konut inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu vatandaşlarımızın da bir an önce yeni yuvalarına kavuşmaları için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Kaymakam Kundakçı, "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk andan itibaren sahada olan Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı'nın yangın sonrası çekilen bir fotoğrafı "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti. Kaymakam Kundakçı'nın yangın ekipleri ile kol kola çalıştığı ortaya çıktı.
Bağımlılığa karşı "Bağımsızlık Türküsü" söyleyecekler
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, 'bedensel, ruhsal ve zihinsel' olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız" dedi.
Deprem bölgesine bin çadır dağıtıldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını belirtti.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
"5. köyümüzde GES açmanın gurunu yaşıyoruz"
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Yaprakhisar köyünde “GES” projesinin açılışına katıldı. Kaymakam Taşavlı, "5. köyümüzde GES projesinin açılışını yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız" dedi.
"Arıcılara desteğimizi esirgemememiz gerekiyor"
Batman Valisi Ekrem Canalp, 524 çiftçiye 4 bin adet polen tuzaklı fenni kovanı dağıtıldığını belirterek, "Arıcılıkla uğraşan üreticilerimize desteğimizi esirgemememiz gerekiyor" dedi.
Adem Eser
Tonya Kaymakamı
“7/24 ilçemizin hizmetindeyiz”
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ‘Halk Günü’nde vatandaşları ağırladı. Vatandaşların taleplerinin çözümü için gerekli girişimlerde bulunan Kaymakam Karakaş, “7/24 Hilvan ilçemizin hizmetindeyiz” dedi.
"Seçim güvenliği için tedbirleri eksiksiz planlıyoruz"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Vali Yavuz, "Seçim öncesi, seçim esnası ve sonrası için bütün güvenlik tedbirlerini eksiksiz planlıyoruz" dedi.
Diyarbakır ulaşımı için 10 yeni otobüs
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada daha etkin, verimli ve konforlu bir ulaşım sunmak amacıyla 10 yeni otobüsü hizmete soktu. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, geçen yıldan bu yana 35 yeni otobüsü hizmete aldıklarını ve ulaşım filosunu 330'a çıkardıklarını söyledi.
Hüseyin Demirkol
Yığılca Kaymakamı
Gazinin mezarına toprak attı
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Kıbrıs Gazisi Abdullah Özdemir’in Zümrüt Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Önce sohbet, sonra denetim
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Ambaryolu Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek, onların taleplerini dinledi. Vali Yiğitbaşı daha sonra da caddede görevli polislerle birlikte denetim yaptı.
Konteynerlerde kış hazırlığı başladı
6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki konteynerlerde kış hazırlıkları sürüyor. Çalışmaları inceleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, tüm konteynerlerin üzerini branda ile kapladıklarını belirtti.
Samsun Valiliği Travel Expo Ankara’da kenti tanıtıyor
Ankara’da 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium'da düzenlenen Travel Expo Turizm Fuarı, turizm severleri ağırlıyor. Fuar kapsamında, Samsun’un tanıtımını gerçekleştiren stant, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Cumhuriyet'i müjdeledi
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında ilçe esnaflarını tek tek ziyaret ederek, Cumhuriyetin kuruluşunu müjdeledi.
“Hak ve adaletten ayrılmayacağız”
3 yıldan fazla süren adaylık sürecinin ardından kura heyecanı yaşayan 108. dönem kaymakamları adına konuşan dönem birincisi Ahmet Tayyib Kahraman, “Bu kutlu vazifeye artık hazırız. Hak ve adaletten ayrılmayacağız. Milletimizin hizmetkarı olmaya söz veriyoruz” dedi.
Eyyüp Tuğ
Tuzlukçu Kaymakamı
Miraç Topaloğlu, Hatay Vali Yardımcılığına atandı
Kırıkkale Vali Yardımcısı Miraç Topaloğlu, Hatay Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
Nurullah Kaya
Kaman Kaymakamı
Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi.
“Yardımların dağıtılmasında ayrımcılık sözkonusu değil”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, afet bölgesinde yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarına cevap vererek, "Burada Sünni ve Alevi kardeşlerimiz var. Burada herkes var. 'Oraya çadır veriyorlar, buraya çadır vermiyor'. Bunun yapılması insanlık dışı. Böyle bir şey yapılabilir mi? En çok çadır Hatay'a geldi" ifadelerini kullandı.
Şehitkâmil’e veda zamanı
İstanbul Sarıyer Kaymakamlığına atanan Gaziantep Vali Yardımcısı ve Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep’e veda etti.
Bir haftalık tatilden sonra yeniden ders başı
İlköğretim ve lise öğrencileri bir haftalık kasım tatilini tamamlayarak, yeniden ders başı yaptı.
Vosvos korteji, Cumhuriyet Bayramına renk kattı
Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in de katıldığı Türk bayrakları ile donatılan motosiklet ve rengârenk Vosvos araç korteji, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına renk kattı.
Vali Varol: Kaynaklarımızı çiftçinin emrine verdik
Ağrı'da, ata yadigarı kırik buğdayın ekim ve yem bitkilerinin üretim alanını artırmak için çiftçilere hibe yoluyla tohum dağıtıldı.
Empati için gözlerini bağlayıp yürümeye çalıştılar
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve il protokolü ile birlikte, Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen "Beyaz Baston" etkinliğine katıldı.
Cami ve taziye evinin temeli atıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Durankaya Beldesi Yeni Mahalle Dağsu Semtinde yapılacak olan Dağsu Cami ve Taziye Evi’nin temel atma törenine katıldı. Vali Akbıyık, caminin yapılmasında emeği geçen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e plaket takdim etti.