Arama
Arama Sonuçları
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Van'da yapılan Spor Adası'nda sona gelindi
Van Valisi Ozan Balcı, Edremit ilçesinde yapılan Spor Adası'nda inceleme yaptı. Adanın eylül ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Nesiller gelir nesiller geçer, mühim olan bizim gelecek nesillere neler yaptığımızdır. Biz gelecek nesillere, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarıyla güzel şeyler üretiyoruz" dedi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Okullarımıza 75 halı saha yapıyoruz"
Van'da eğitim adına güzel işler yapıldığını ifade eden Vali Ozan Balcı, "Valilik olarak okullarımıza 75 halı saha yaptırıyoruz. Okullara 300 voleybol ve basketbol sahası yaptırdık. 23 tane spor salonunu bitirdik. 13 yüzme havuzu yaptık" dedi.
"Spora kıymet veren bir valiyim"
Van Valisi Ozan Balcı, Akıl ve Zeka Oyunları Van Turnuvası'nın final yarışlarının startını verdi. Vali Balcı, "Spora kıymet veren bir vali olarak her çocuğun bir spor dalı ile uğraşmasını ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olması gerektiğini belirterek spora tam destek verdik" dedi.
"Bu projelerle çocuklarımız daha bilinçli olacak"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülümseyen Kitap” ve “Çocuk Kumbarası” adlı sosyal sorumluluk projesi programına katıldı. Vali Aksoy, "Bu projeler ile sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın daha bilinçli hale getirilme amaçlanıyor" dedi.
Karaman’dan Gazze’ye 5 tır insani yardım daha
İsrail’in zulmü altında inleyen Gazze’ye ulaştırılmak üzere Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Kızılay Karaman Şubesince düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 5 tırdan oluşan insani yardım malzemesi daha yola çıktı.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Harcadığımız paralar, devletin gerçek sahibi milletin parası"
Yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun açılışına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Vanlı hemşehrilerimize, kadın, çocuk ve gençlere hizmet etmekten memnuniyet duyuyorum. Bu harcadığımız paralar, devletin gerçek sahibi milletin parasıdır" dedi.
"Spora ve sporcuya desteğimiz sürecek"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, spor malzemesi dağıtım törenine katıldı. 73 okula spor malzemesi dağıtıldığını belirten Vali Aygöl, "Spora ve sporcuya olan desteğimiz sadece bununla kalmayacak" dedi.
Geleceğin sporcuları keşfediliyor
İstanbul Valisi Davut Gül, 300 öğrencinin spor yetenek tarama testine katıldı. Çocuklarının yeteneklerinin keşfedildiğini belirten Vali Gül, "En az 1 milyon öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını hedefliyoruz" dedi.
“Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir”
Üreticilere tohum ve arıcılık malzemesi dağıtan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarımıza ekip olarak devam ediyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarılara benzer sonuçları, tarım alanında da elde edeceğiz inşallah” dedi.
Amatör spor kulüplerine malzeme desteği
Amasya Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine temin edilen spor malzemelerinin dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Kütahya'nın araç filosu güçlendi
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresine 75 milyon TL değerinde iş makinesi ve araç hibe edildiği belirterek, müteşebbislere ve iş insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
Teröristlerin kullandığı 6 sığınak imha edildi
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Ovacık ilçesinde yapılan operasyonda terör örgütünce kullanılan 6 sığınağın imha edildiğini belirterek, "Geçmişin kötü hatıralarını temizlemeye devam ediyoruz" dedi.
Öğrencilere spor malzemesi dağıttı
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, spor malzemeleri dağıtım törenine katıldı. Kaymakam Ürkmezer, "Gençlerimizin spora da yönelerek kendilerini geliştirmelerini istiyoruz" dedi.
“Hızlı reaksiyon vermeliyiz”
Şanlıurfa'da orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden yapımı ile ilgili düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, çalışmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerinin hızlandırılması talimatını verdi.
Geleceğin sanatçıları artık Van'da yetişecek
Van Valisi Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen konservatuvarın açıldığını belirterek, "Van, Türkiye’de konservatuvarı olmayan nadir büyük şehirlerden biriydi. Şimdi konservatuvarımızı da açtık. Konservatuvar kentimize büyük katkı sağalacak" dedi.
Batman'da dev aydınlatma projesi
Türkiye’de bir ilk olan 5 bin 500 metrelik dev led aydınlatma projesinin lansmanını Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp gerçekleştirdi.
"Zor günde uzatılan eller unutulmaz"
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, 30 milyon TL değerindeki malzemelerin teslim edildiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Zor günde uzatılan eller unutulmaz. Biz de sizlerin işini kolaylaştırmak için arama-kurtarmada kullanılan malzemeler aldık" dedi.
Ayağı kırılan öğrenciye 'geçmiş olsun' ziyareti
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz hafta cuma namazı sonrası düşerek ayağı kırılan Aziziye Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Sefa Güloğlu'na geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.
600 yıllık hamam restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan 600 yıllık Gazimihal Hamamı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
Hakkari'deki binalara KAROT testi yapılacak
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında deprem çalışmalarıyla ilgili toplantı yapıldı. Vali Çelik, "En az 2500 bina için KAROT testi yapılacak. Yapı stokları ile heyelan ve çığ bölgeleri incelenecek" dedi.
İhtiyaç sahipleri için İyilik Çarşısı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Müftülüğünün girişimleri ve hayırsever vatandaşların destekleri ile ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmak üzere kurulan Hayır Çarşısı’nın açılış törenine katıldı.
"Depremden gereken dersleri alacağız"
Kütahya Valisi Musa Işın, Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Işın, "Devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız" dedi.
"Teknoloji üreten Türkiye hedefi"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST 2024'e katılacak öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen Vali Şimşek, "Yüzüncü yılında teknoloji üreten Türkiye hedefiyle" vurgusu yaptı.
"Deprem bölgesini yalnız bırakmıyoruz"
6 Şubat depremlerinin 1. yıldönümü nedeniyle ANDA Arama Kurtarma Derneği, Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki bir okul için malzeme temini sağladı. Ekibi Hatay'a uğurlayan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Depremin birinci yıldönümünde deprem bölgesini yalnız bırakmıyoruz" dedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
"Rize turizmini 12 aya yayacağız"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Vali Baydaş, "Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Desteğin rengi yeşil beyaz
Muğla’da altyapıdaki yetenekli çocuk ve genç sporcuların akademik ve sportif eğitimlerine destek verilmesi amacıyla Muğlaspor’la yapılan protokol çerçevesinde Muğla Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca “Desteğin Rengi Yeşil Beyaz Projesi” hazırlandı.