Arama
Arama Sonuçları
Mantar hasadına katıldı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kovalı mevkiinde bulunan Berrak Mantar Üretim tesisini ziyaret etti.
İstiridye mantarı hasadı yaptı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Sütlüce köyünde İstiridye Mantarı hasadı yaptı. Vali Arslan, üreticilere desteklerinin süreceğini söyledi.
Köy okullarındaki öğrenciler maçları tribünden izliyor
Batman’da yürütülen “Biz De Taraftar Olalım Projesi” kapsamında bugüne kadar köy okullarındaki 600 öğrenci stadyumda maç izlemeye götürülürken Vali Ekrem Canalp, her hafta yapılacak müsabakalara 350 öğrencinin getirilmesi talimatı verdi.
“Gençlerimiz mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmeli”
Tomarza’da sporcu gençlerle bir araya gelerek voleybol oynayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Gençlerimiz hangi dalı olursa olsun mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmeliler” dedi.
Mağaradan mantar topladı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “KOP ile Mağarada Mantar Yetiştiriciliği” projesi kapsamında Ürgüp’ün Ortahisar beldesinde yer alan mağarada üretilen mantarlardan topladı.
Arıcılara hibe ilaç desteği
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Bolaman Havzası Projesi kapsamında Kabataş ilçesindeki arıcılara %100 hibe destekli Varroa ilaç dağıtımı programına katıldı.
Öğrencilerin yetiştirdiği marulları hasat etti
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, bünyesinde tarım alanı bulunan tek okul olan Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ayçiçeği üretiminde rekor artış
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, ilde faaliyet gösteren mantar ve yumurta tesisi ile ayçiçeği tarlalarında incelemede bulundu. Vali Şimşek, “Özellikle ayçiçeğindeki üretim son 3 yılda büyük artış gösterdi. Yıllık 6 bin dekar üretimden 130 bin dekara çıktı" dedi.
Vali Ünlü: Şüpheli mantarları kesinlikle yemeyin!
Giresun ve Çorum'da 23 kişi mantardan zehirlendi. Giresun Valisi Enver Ünlü, Çamoluk'ta yedikleri mantardan zehirlenerek hastaneye kaldırılan vatandaşları hastanede ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Ünlü, vatandaşların şüpheli mantarları kesinlikle yememesini istedi.
Yağışlarla birlikte mantarlar da zehirlenmeler de arttı
Ülke genelinde yağışların artması nedeniyle doğada yetişen mantarlar da normalden fazla üredi. Büyük mantarlar insanın iştahını kabartırken, mantardan zehirlenmelerde de artış görüldü. Valilik, mantar zehirlenmesine karşı vatandaşları uyardı.
Çam fıstığını 'böcekler' kurtaracak
Türkiye çam fıstığı üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda, son yıllarda görülen verim düşüklüğünü gidermek üzere görev yapacak olan böcekler düzenlenen törenle doğaya salındı.