Yağışlarla birlikte mantarlar da zehirlenmeler de arttı;

Yağışlarla birlikte mantarlar da zehirlenmeler de arttı

Ülke genelinde yağışların artması nedeniyle doğada yetişen mantarlar da normalden fazla üredi. Büyük mantarlar insanın iştahını kabartırken, mantardan zehirlenmelerde de artış görüldü. Valilik, mantar zehirlenmesine karşı vatandaşları uyardı....

BOLU'DA 3 KİŞİ ZEHİRLENDİ, 2’SİNİN DURUMU AĞIR

Bolu'da yedikleri mantardan zehirlenen 3 kişi hastanede tedavi altına alınırken, 2 kişinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Gerede ilçesi Yukarıörenbaşı köyünde yaşayan 2 kişi ile Seben ilçesi Solaklar Yaylası'nda yaşayan 1 kişi topladıkları mantarları yedikten sonra rahatsızlanarak hastaneye gitti. Hastanede yapılan tetkiklerde 3 kişinin yedikleri mantarlardan dolayı zehirlendikleri belirlendi.

Tedavi altına alınan 3 kişiden 2'sinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Mantar zehirlenmesinde hayat kurtaran uyarıcı belirtiler

VALİLİK UYARDI

Bolu Valiliği bir açıklama yayınlayarak vatandaşları mantar zehirlenmesine karşı uyardı.

Valiliğin açıklamasında, "Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yağışların artması nedeniyle doğada yetişen mantarların üremesinde artış olduğundan mantar tüketimine bağlı olası zehirlenmelere karşı vatandaşlarımızın bilmedikleri mantarları toplamamaları ve tüketmemeleri konusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ederiz" denildi.

Mantar Zehirlenmesi Ciddi Bir Zehirlenmedir | Sakarya Üniversitesi Haber  Sitesi

ÇORUM’DA 5 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Çorum'da da ormandan topladıkları mantardan yedikten sonra rahatsızlanan aynı aileden 2'si çocuk 5 kişi hastanede tedavi altına alındı. Merkeze bağlı Değirmendere köyünde yaşayan aile üyeleri, ambulanslarla Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum