Arama
Arama Sonuçları
"Hepsi çakı gibi asker oldular"
Engelli gençlerin temsili yemin törenine katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Birliklerine teslim olup tıraş oldular, bot bağladılar. Hepsi çakı gibi asker, Kahraman Mehmetçik oldular, tekmil verdiler" dedi.
Kaçak göçmenlerin yüzde 78'i sınır hattına gelmeden yakalanıyor
Yunanistan sınırında inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Yakalamaların yüzde 78’ini sınır hattına gelmeden gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim açımızdan çok önemli ve alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Vali Polat'tan asker ailesine sürpriz
Kars'ta vatani görevini yapan Konyalı Piyade Er Sofu Can Dalkılıç, Kars Valisi Ziya Polat'ın aracılığıyla ailesiyle telefonda görüntülü görüştü.
“Bütün annelerin duaları sizlerle, ne olur kendinize iyi bakın!”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. H. Volkan Güleryüz ve İl Jandarma Komutanı Tuğg. Hakan Dedebağı ile birlikte vatani görevini yerine getiren Mehmetçikler ile iftar programında bir araya geldi.
İftarda Mehmetçiğe sürpriz yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen iftar programında Destek Bölük Komutanlığı emrinde görevli Mehmetçikler ile buluştu. İftar programına Vali Yılmaz'ın yanı sıra 2’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten katıldı.
"Sınırda askerlik yapmak büyük gurur"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Gürcistan sınırında bulunan Muratlı Hudut Karakolu’nu ziyaret etti. Askerle sohbet eden Vali Ünsal, sınırda askerlik yapmanın büyük onur ve gurur olduğunu belirtti.
Hudut karakolunda Mehmetçikle iftarda buluştu
Edine Valisi Yunus Sezer, Şehit Er Hakan Girgin Hudut Karakolu’nda görev yapan Mehmetçik ve karakola ismi verilen şehit er Hakan Girgin’in ailesiyle birlikte iftar yaptı.
Bakan Yerlikaya: Terörü kaynağında pençeledik
Hakkari'ye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yüksekova’daki 2.945 rakımlı Koç Tepe Üs Bölgesi'nde kahraman Mehmetçikle iftar yaptı. Bakan Yerlikaya, "Artık hiçbir mera ve yaylalarımız güvenlik nedeniyle kapalı değil, terörü kaynağında pençeledik, etkisiz hale getirdik. Bütün dağlara, ovalara jandarmamız hâkim" dedi.
Suriye sınırındaki Mehmetçikle iftar
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe İlçesi 12'nci Hudut Bölük Komutanlığı Akdoğan'da, Suriye Sınırında görevi başındaki Mehmetçiklerle iftarda bir araya geldi.
Pençe-Kilit Operasyonu gazilerine ‘acil şifalar’ diledi
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, beraberindeki heyet ile birlikte Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde Şehit Mehmet Cantepe Üs Bölgesinde sızma girişiminde bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada yaralanan Mehmetçikler P. Söz. Er Halil İbrahim Ergen ve Sağlık Astsubayı Muhammet Eren Karaoğlan’ı evlerinde ziyaret etti.
“Ayşe teyze, Sarıkamış Jandarma Komando olarak emanetlerinizi aldık. Ellerinizden öperiz”
Kocaeli’den Ayşe Sakı’nın ördüğü yün çoraplar Kars Sarıkamış jandarmasına ulaştı. Jandarma komanlar da Ayşe teyzeye çektikleri kliple teşekkür etti: “Ayşe teyze Sarıkamış Jandarma Komando olarak emanetlerinizi aldık. Ellerinizden öperiz.”
Vatan nöbetindeki Mehmetçiğe moral
Bingöl Adaklı Kaymakamı Koray Çelik, Çeliktepe üs bölgesindeki Mehmetçiği ziyaret ederek moral verdi.
Yazdıkları ilk mektuplara Mehmetçikten videolu cevap geldi
Adıyaman Şehit Taha Uluçay K1 Konteyner Kent İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencileri yazmayı öğrenir öğrenmez, Zeliha öğretmenleriyle beraber Hakkari-Şemdinli Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Mehmetçiklere mektup yazdı.
Kahramanların fotoğraflarını inceledi
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldı. Sergi alanını gezen Vali Yazıcı, fotoğrafları tek tek inceledi.
Erzincan’ın gurur günü
Can Erzincan’ın düşman işgalinden kurtularak istiklal destanı yazdığı 13 Şubat 1918’in üzerinden 106 yıl geçti. Kurtuluş günü Erzincan’da coşkuyla kutlanırken Vali Hamza Aydoğdu, "Geçmişimiz geleceğimizin güvencesidir” dedi.
"Sizin FETÖ'cü taktikleriniz bize işlemez"
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, hakkında çıkan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Uslu, "Sizin FETÖ'cü taktikleriniz, algı operasyonlarınız bize işlemez. Ama avukatımız hukuken gerekeni yapacak" dedi.
Okuma yazmaya geçen miniklerden Mehmetçiğe mektup
Okuma yazmaya geçen Kızılırmak İlkokulu 1-E sınıfı öğrencileri, Mehmetçik için mektup yazdı. Minik öğrenciler mektuplarını Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’e teslim etti.
Şehitlere yönelik provokatif paylaşımlara 14 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan 22 zanlıdan 14'ünün yakalandığını açıkladı.
81 ilde eller şehitlerimiz için semaya kalktı
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadete kavuşan Mehmetçikler için 81 ilde sabah namazında dualar okundu. Dua programlarına illerin valilileri de katıldı.
Yaralı Mehmetçiklere acil şifalar diledi
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde terör örgütünün saldırısında yaralanan askerleri hastanede ziyaret ederek, acil şifalar diledi.
Terör örgütüne 32 ilde operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 32 ilde Bölücü Terör Örgütü‘ne (BTÖ) yönelik düzenlenen “KAHRAMANLAR-41” operasyonlarında toplam 113 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
“Devlet millet kaynaşmasını valiler sağlıyor”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla 81 ilin valisini Meclis’te ağırladı. Meclis Başkanı Kurtulmuş, “Artık devlet-millet çatışması değil, devlet-millet kaynaşması valiler üzerinden çok güçlü bir şekilde yaşanıyor” dedi.
Yerlikaya: Bu Meclis tüm mazlum milletlere umut oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Bu Meclis, milletin var olma mücadelesini en zor şartlar altında yönetti. Meclisimiz sadece aziz milletimize değil tüm mazlum milletlere de umut olmuş bir Meclistir" dedi.
Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüdüler
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 109 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik için anma yürüyüşü düzenlendi. Dondurucu soğuğa rağmen binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı.
Yeni yılı kahraman Mehmetçikle karşıladı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Karakaş Jandarma Üs Bölgesi'ni ziyaret etti. Vali Canalp, kahraman Türk askerleriyle 2024 yılına "merhaba" dedi.
"Hiç kimse bizimle baş edemez"
Kütahya Valisi Musa Işın, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askeri anmak ve Filistin'e destek vermek için düzenlenen yürüyüşü katıldı. Vali Işın, "Biz Türk milletiyiz. Hiç kimse bizimle baş edemez. Bu topraklar hiçbir zaman ecnebi çizmesiyle çiğnenmemiştir, bundan sonra da çiğnenmeyecektir" dedi.
Taburcu olan Mehmetçiğe ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve eşi Dr. Selma Ünlüer, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 22.12.2023 tarihinde yaralanan ve tedavisi tamamlanarak taburcu olan P. Söz. Er Faruk Gürbak’ı evinde ziyaret etti.
Pazar mesaisinde gençlerle bir araya geldi
İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programında Marmara ve Düzce Üniversitelerinde okuyan öğrencilerle buluştu.
Şehitler için sabah namazında dua
Türkiye genelinde sabah namazında camilerde, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için dua edildi. Dualara eşlik eden İstanbul Valisi Davut Gül, “Şehitlerimizin mekanı âlî olsun” dedi.