Arama
Arama Sonuçları
Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşu kutlandı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte kutlama programları düzenleniyor. 104. kurtuluş yıl dönümü için Vali Mükerrem Ünlüer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Hakkari’de Kar Festivali heyecanı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik beraberindeki heyet ile birlikte; Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Vakıfbank katkılarıyla düzenlenen Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi’nin 5’inci Kar Festivali Açılış Törenine ev sahipliği yaptı.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
Aynı iman ve aynı ruhla şehitlerin izinde
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Kars Valisi Ziya Polat, “Aynı iman, aynı ruh, aynı kararlılıkla şehitlerimizin izinden gidiyoruz” dedi.
Hasköy tamamlandı, sırada Varto var
Muş Valisi Avni Çakır, doğalgaz bağlama törenine katıldı. Törende konuşan Vali Çakır, "Hasköylü hemşehrilerimize hayırlı olsun. Varto ilçesi de kısa sürede doğalgaza kavuşacak" dedi.
Samsun Valiliği Travel Expo Ankara’da kenti tanıtıyor
Ankara’da 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium'da düzenlenen Travel Expo Turizm Fuarı, turizm severleri ağırlıyor. Fuar kapsamında, Samsun’un tanıtımını gerçekleştiren stant, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Senirkent’te doğalgaz sevinci
Senirkent ilçesinin doğalgaza kavuşması dolayısıyla düzenlenen törende arz meşalesini yakan Isparta Valisi Aydın Baruş, “Bizim bugün yaşadığımız heyecan 1940’lardaki dedelerimizin elektrik geldiği zaman yaşadığı heyecana benziyor” dedi.
TCSG Gemisi'nde şehit ailelerini ve gazileri ağırladı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla şehit ailelerini ve gazileri TCSG Yaşam Gemisi'nde ağırladı.
Meşalelerle Toros dağlarındaki Yörük çadırlarına yürüdüler
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti.
“Gazilerimiz, aydınlık meşalemiz, övünç madalyamızdır”
Ülkemizin farklı şehirlerinden gelen Kıbrıs gazileri Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesini ve Kaymakam Harun Reşit Han’ı ziyaret etti. Gazileri makamında ağırlayan Kaymakam Han, “Gazilerimiz milletimizin aydınlık meşalesi, övünç madalyamızdır” dedi.
20 milyon öğrenci için ders zili çaldı
İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.
“Vatan bir bütündür, parçalanamaz”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih, şüphesiz kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” sözleriyle önemine vurgu yaptığı Erzurum Kongresi, 104'üncü yıl dönümünde, törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Diyarbakır’da Fetih Yürüyüşü
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın Fethi'nin 1384 yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Fetih Cami'nden Hz. Süleyman Cami'ne gerçekleştirilen Fetih Yürüyüşü'ne katıldı.
Sarıkamış Şehitleri anısına meşaleli yürüyüş
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.
Vali Ayhan’dan Urfa'daki tüm öğretmenlere jest!
Şehre en önemli hizmetin eğitimden geçtiğine inanan ve bu bilinçle sadece öğrencilere değil tüm eğitim camiasına her türlü desteği sunma sözü veren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il genelindeki tüm okullara çiçek gönderdi.
90 yaşındaki Kore Gazisini hastanede yalnız bırakmadı
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, Sinop Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 90 yaşındaki Kore Gazisi Ali Kaptan’ı ziyaret etti.
‘Anneler hep var olacak, terör yok olacak’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan ailelerin 4'üncü yılında kentte onlarla bir araya geldi. Bakan Soylu, "Son 3 yılda Amerika senatosu PKK ve PYD'ye 2 milyar dolar resmi yardım yapmıştır. HDP, PKK ile birlikte Amerika uşağıdır" dedi.
17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenler, saat 03.02'de anıldı
17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 23. yıl dönümü. 7,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde 17 binden fazla can hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybedenler gece saat tam 03.02'de depremin yıkıp geçtiği Kocaeli, Yalova, Ankara ve İstanbul'un birçok noktasında anıldı. Vatandaşlar deprem anıtlarına karanfiller bıraktı.