Arama
Arama Sonuçları
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
Geleceğin sporcuları keşfediliyor
İstanbul Valisi Davut Gül, 300 öğrencinin spor yetenek tarama testine katıldı. Çocuklarının yeteneklerinin keşfedildiğini belirten Vali Gül, "En az 1 milyon öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını hedefliyoruz" dedi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Babasını son yolculuğuna uğurladı
Kocaeli Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, dün vefat eden babası Kazım Kubilay’ı son yolculuğuna uğurladı. Elazığ’da kılınan cenaze namazına Vali Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı.
Kaymakam Kubilay’ın baba acısı
Kocaeli Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay’ın babası Kazım Kubilay hayatını kaybetti.
“Rabbim bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin”
Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehit aileleri ve evlatlarına yönelik “Şehit Çocuklarına Vefa” programı düzenlendi. Vali Mükerrem Ünlüer, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. Kahraman şehitlerimizin yavruları, aziz devletimize ve bize emanet. Rabbim bizi onlara karşı mahcup etmesin” dedi.
Kur’an kursu öğrencileriyle buluştu
Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçe müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Kaymakama anne baba nasihati: Çok çalış, bizi mahcup etme
111. dönem kaymakam adaylarından Konya Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Sağır, anne babasını makamında ağırladı.
Çiftçilerle üzüm hasadı yaptı
Hassa ilçesini ziyaret eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, çiftçilerle birlikte Mevlana cinsi üzümün hasadını yaptı.
“Yüce Mevlam yar ve yardımcım olsun!”
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü iken Giresun Valisi olarak atanan Mehmet Fatih Serdengeçti, “Bismillah. Yüce Mevlam yar ve yardımcım olsun inşallah” diyerek görevine başladı.
“Milletimizin istikbali milli ve manevi şuurla yetişmiş bir nesle bağlı”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen Larende 4-6 Yaş Kur’an Kursu Mezuniyet Töreni’ne katıldı.
“Mukaddes kitabımızı okurken manasını tefekkür etmeli, ömrümüzü Kur’an ile süslemeliyiz”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması 6. Bölge final programına katıldı.
“Soframızda buğday çorbası ve üzüm hoşafı var”
Konya Tuzlukçu’da tarihimizin en büyük mücadelelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için bu uğurda canlarını feda eden şehitlerin anısına "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma Programı” düzenlendi.
“Hep birlikte iyi olacağız”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, depremden en çok etkilenen ilçe olan Birecik'i ziyaret etti. Birecik’te kurulan AFAD çadır kenti gezen Vali Ayhan, depremzedelerle bir araya geldi.
Çarşı esnafının nabzını tuttu
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, çarşıdaki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, hayırlı ve bereketli işler diledi.
Pansiyonda kalan öğrencilerle yemekte bir araya geldi
Diyarbakır Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, lise pansiyonunda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Kaymakam Pendik, her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını belirtti.
Yunusça bakıp fotoğraf çektiler
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un katılımıyla “Yûnusça Bakmak” Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.
Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü
Hazret-i Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, il protokol üyeleri ve vatandaşların Şems-i Tebrizi Türbesi ziyareti ile başladı.
Öğrencilere kaynak kitap dağıttı
Konya Tuzlukçu genelinde eş zamanlı olarak tüm okullarda 8'inci ve 1'inci sınıf öğrencilerine kaynak kitap dağıtıldı.
Hayırsever, Talas’a Aile Sağlığı Merkezi yaptıracak
Kayseri’nin Talas İlçesi Mevlana Mahallesi’ndeki mülkiyeti Talas Belediyesine ait taşınmaz üzerine yaptırılacak 6 adet Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu işine ait protokol, Vali Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Grup Avenir İnşaat adına hayırsever İbrahim Arık arasında imzalandı.
7 kilometrelik yolu 3 saatte tamamladı
Erzincan Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk, Tarihi İpek Yolu yürüyüşüne katılarak, sporcu ve gönüllülerle birlikte 7 kilometrelik zorlu yolu 3 saatte tamamladı.
Bingöl Genç’te şenlikli günler
Bingöl’ün Genç ilçesinde düzenlenen Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği Etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor. Şenlikte özel eğitim öğrencisi Ayşenur Kaçar'a Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu ve şenliğe katılanlar doğum günü sürprizi yaptı.
‘Ahi Evran, bu şehre ruhunu üfledi’
Ahilik Haftası açılışında konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Ahi Evran, bu şehre ruhunu üflemiştir. Bu sebeptendir ki bu şehrin ruhunda Ahilik vardır. Kırşehir olarak Ahi Evran-ı Veli gibi bir değere sahip olmaktan bahtiyarız” dedi.
Satranç şampiyonlarına kupa
Konya Valisi Vahdettin Özkan, 28 Ağustos - 3 Eylül 2022 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası kapanış törenine katıldı.
Türk Dünyası Şöleni’nde demir dövdüler
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni”ne katıldı. Şölende protokol demir dövüp şölen ateşi yakarken Vali Akkoyun, "Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim eylesin" dedi.
Medeniyetler Korosu’ndan Akdamar Adası’nda muhteşem konser
Antakya Medeniyetler Korosu, Tarihi Akdamar Adasında muhteşem bir konser verdi. Van Valisi Ozan Balcı’nın da izlediği konserde farklı dillerde seslendirilen ezgiler izleyenlerden büyük ilgi gördü.
Meydanlar doldu taştı
'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nedeniyle binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla şehirlerin ana meydanlarında buluştu. Şehitlerin anıldığı ve duaların edildiği meydanlarda, FETÖ'nün hain darbe girişimine tepki gösterildi.
Özel öğrenciler geleneksel kahvaltıda buluştu
Adıyaman Kâhta Kaymakamlığı'nın öncülüğünde ilçede eğitim gören özel eğitim sınıfı öğrencileri 'Geleneksel Özel Eğitim Sınıfı Kahvaltısı'nda bir araya geldi.
NVİ'de yenilik ve proje bitmiyor: Yerli e-Pasaport, Yeni e-Mavi Kart ve Yeni e-Sürücü Belgesi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerli e-Pasaport, Yeni e-Mavi Kart ve Yeni e-Sürücü Belgesi Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.